Inlägg från: Anonym (oxå fast) |Visa alla inlägg
  • Anonym (oxå fast)

    Missbruka stilnoct...?

    DreamBitch skrev 2009-08-08 22:01:31 följande:
    Alltså...jag menar inte att vara oförskämd men det ÄR faktiskt som så att om man verkligen VILL sluta med sina piller så gör man det.Eftersom alla här är så himla oroliga över att ni missbrukar era stilnoct och säger att detta är något ni VERKLIGEN inte vill göra så förstår jag inte varför ni fortsätter plocka ut dom. Vill man sluta så plockar man helt sonika inte ut fler. Ni är ju alla vuxna människor så lite karaktär måste ni väl ändå besitta? Vad jag har förstått så har väl även dom flesta av er barn?
    jag har verkligen försökt klara mig utan. i flera veckor nu har jag sovit bra ca 2-3 dagar i veckan o sen de andra dagarna sovit max 3 timmar per natt. detta drabbar mina barn mer än om jag tar en stilnoct till natten o sover på. jag var tvungen att komma igång med sömnen igen då semestern är slut om 2 dagar o jag klarar inte av att jobba ordentligt om jag inte får sova. fick 10 st tabletter utskrivna i onsdags och jag har tagit ½ tablett ons och sen en 1 tabl torsdag då vi var bortresta o jag har än svårare att sova borta. känner mig ändå ganska nöjd med att ha tagit inom gränsen denna gång men de beror nog på att jag egentligen ïnte vill behöva ta dom. nu hade jag ingen möjlighet att komma i kontakt med min ordinarie läkare pga semester men han är tillbaka 24 augusti o då ska jag ta upp detta med honom. om det kanske finns nå annat mildare som jag kan ha o sova på. 
  • Anonym (oxå fast)

    ville bara tala om att det går bra här. tar tabletterna när det verkligen behövs men klarar mig utan för det mesta. känns jätte skönt att det går så bra. var nog klokt av mig att vara utan så länge som jag var.

  • Anonym (oxå fast)

    ja jag sover. kanske inte så mkt som jag skulle behöva men tillräckligt för att klara av vardagen. känns riktigt bra. nu har jag klarat mig utan att ta ngn tablett sen i onsdags då jag tog en halv. så det känns kanon. jag har några stycken kvar fall det blir kris men det är som en liten trygghet oxå att dom finns så det gör nog att jag klarar mig utan.

  • Anonym (oxå fast)

    får mig går det bra. 11 dagar nu utan att ta ngn tablett fast jag har =) är stolt över mig själv. trodde nog att jag hade mer problem än jag hade. men det mesta flyter på bra runt mig nu oxå o det har nog en stooor betydelse. så fort jag mår dåligt eller det är ngt runt mig så får jag svårt att sova. o ruset saknar jag inte alls. känns toppen. Men jag bestämde mig ju för att försöka klara mig utan o när man väl gjort det tror jag nog att det går ganska bra. tufft i början så klart när man haft dom en längre tid. i mitt fall 4 år i streck o en period innan det oxå. men nu så går det åt rätt håll. Hur går det för dig TS???

  • Anonym (oxå fast)

    TS jag känner så väl igen mig.. jag tog oxå på dagtid. ofta ofta.. ibland kunde jag ta 2 ggr på dagtid oxå. oftast var det för att sova bort de jobbiga dagarna men ibland oxå bara för den sköna känslan. precis som dig hade jag ångest efteråt o undrade vad jag höll på med men nästa gång gjorde jag ändå samma sak. det går fortfarande bra för mig o då tror jag på riktigt att det kan gå bra för alla. jag trodde jag var utom hopp. Jag har fortfarande några tabletter kvar har tagit en halv 3 ggr då jag verkligen verkligen behövt sova efter några jobbiga nätter men då har jag tagit dom direkt när jag lagt mig o därmed inte känt ruset o de tror jag har varit bra. med tanke på att det var ruset o känslan jag var beroende av innan.
    Hoppas du snart får det bättre runt dig så att du kan ta bort fokus från stilnoct. mycket jobbigare när man går o tänker på att man inte ska eller inte kan eller inte får ta. jag tänkte som så när jag hade betsämt mig en gång för alla att :jag har tabletter jag kan ta dom om jag vill men jag provar klara mig utan. och det har lyckats för det mesta. visst har jag nätter då jag vill ge upp för att det är så jobbigt och visst har jag dagar när jag mår fruktansvärt dåligt o förr i tiden hade tagit en tablett oavsett om det var dag eller natt. men nu i efterhand vet jag att det fick mig att må sämre. det var inte lösningen på mina problem det hjälpte bara för stunden.
    jag håller tummarna för att det ska gå bra för dig men försök att inte tänka så mycket på förbudet mot stilnoct vänd på det istället det tror jag är bättre. måste man ta en tablett då gör man det man har dom trots allt utskrivna av läkare för att man har besvär att sova, men om man tar den tabletten så får man inte skuldsätta sig själv efteråt utan konstatera att jag behövde den igår idag klarar jag mig säkert utan. tänk positivt istället för negativt så bryter du snart den onda spiralen. många kramar från en som vet precis hur det är

  • Anonym (oxå fast)

    Du klarar snart av det du oxå det tror jag absolut!!

  • Anonym (oxå fast)

    faan vad jag misslyckats.... bröt ihop fullständigt igår vill inte gå in på detaljer kan lätt bli utpekad då o de vill jag inte.
    jag tog nå fruktansvärt mycket stilnoct igår jag skulle ju klara mig utan....... jag tog 6 st fördelat på dagen sen till natten blev det 7 st. helt otroligt. o ändå sitter jag här nu o vill ha mer.. :( ska det bli så här varje gång man blir o må dåligt???   HJÄLP

  • Anonym (oxå fast)

    utan att gå in för mycket i detalj om vad som hänt så är det det västa som kunde hända förutom att mina barn skulle dö. jag har gått i ett dygns tid nu o gapat, skrikit, gråtit dragit tussar från mitt hår. allt för att slppa det onda i hjärtat. anleningen till att jag hade stilnoct kvar hemma var för att när jag fick mitt sista rec bestämde jag mig för att sluta. tänkte att det skulle vara lättare om jag hade hemma o visste att jag kunde ta om det behövdes. och jag har varit utan bra länge nu o det har fungerat perfekt. jag har en kvar o den tänker jag ta i natt sen får det vara nog. att jag tog så många på dagen igår var för att jag bara var tvungen att komma bort ville sova bort allt det onda men vem försökte jag lura.??? idag tog jag iaf ingen men har då haft en tusen ggr värre dag än igår... men vet att jag inte kan dämpa sorg med piller, det om ngt har jag lärt mig igår var det bara så lätt. pratade med min doktor idag som uppmanade mig att kontakta min KBT terapeut i morgon o de ska jag göra. nyss börjat men får mkt stöd därifrån.
    tack för att ni lyssnat finns just inge att "prata" med detta om. även om alla i min närhet kan se att jag är förkrossad........... men dom tänker nog så att vem skulle inte vara det... :(

  • Anonym (oxå fast)

    jag gav fan i tabletten igår... det var hur svårt som helst och jag har knappt sovit en blund men det har ju inte med beroende att göra ( skulle jag själv tro eftersom jag klarat mig hur bra som helst innan den här händelsen nu ) utan jag kunde inte sova för att jag grät o funderade på de som hänt. min sambo tröstade mig så gott han kunde men han måste känna sig bra maktlös. detta har ju egentligen inte drabbat honom, jo visst en del känslomässigt men för mig har hela livet rasan samman. gråter så fort en enda tanke på de här kommer upp. kan inte prata med en människa utan att gråta. min läkare ville sjuskriva mig några dagar men jag vet inte om det skulle göra något bättre men samtidigt vet jag inte om jag klarar av att jobba när det är så tätt inpå. svårt för er att ge några som helst råd med tanke på att jag inte kan tala om vad som hänt. inte för att jag inte vill utan för att min familj o vänner läser här.men det är skönt att skriva av sig iaf. tack för att ni finns!!!!

  • Anonym (oxå fast)

    hej på er. hade en fruktansvärd dag igår. ringde o storgrät till både läkare o min terapeut. hade sån fruktansvärd ångest. fick ny medicin. Lyrica.
    Maddisen: du som har den. hjälper den dig?? nu har ju du andra mediciner till som jag inte har så du kanske inte kan avgöra om det är den eller kombinationen som hjälper? Jag vill inte ha fler mediciner egentligen men de båda ansåg att det var nödvändigt för mig nu att ta tag i situationen som är ohållbar just nu. jag är rädd för biverkningar o om jag ska klara av att jobba med den plus massa annat vore tacksam om någon som själv har den kan berätta lite om den. ska ta första tabletten ikväll o sen en varje kväll i 3 dagar efter det en tablett morgon o kväll i tre dagar sen öka på var tredje dag tills jag känner mig bättre. hur lång tid kan det ta?? orkar inte ha det så här längre :(. läkaren sa att om jag inte blev bättre ganska snabbt av den skulle vi prova något annat...igår var jag iaf så slut efter all ångest o allt gråtande så jag slocknade på soffan före tio. vet inte när jag somnade på soffan sist o när jag somnade av ren utmattning. på ett sätt var det ju skönt att slippa alla känslor som alltid kommer på kvällen.

  • Anonym (oxå fast)
    Anonym (ruset) skrev 2009-09-26 23:13:51 följande:
    Skönt att det löste sig med f-kassan för dig. Jag väntar också ett besked därifrån och det är fruktansvärt stressande, inget man mår bättre av precis Min psykiatriker var också påväg att sätta in Lyrica på mig men ångrade sig då han vet att jag är känslig öfr viktuppgång. Går lätt upp och har ätstörningar bakom mig. Jag blev lite förvånad för inte går väl alla upp i vikt av den....? Eller? På de andra medicinerna jag äter kan man också gå upp av vilket jag har gjort så jag förstår inte riktigt. Men du tycker de hjälper dig?
    usch jag är oxå jätte känslig för viktuppgång. det är det sista jag behöver i allt de här. jag hoppas verkligen inte jag går upp i vikt för om jag gör det då slutar jag med den. just nu har jag bara märkt att jag blir trött av den vilket är bra då jag kan sova utan att behöva ta ngn annan medicin men jag mår inte bättre än. men det tar väl ett tag. jag kommer behöva sjukskriva mig igen vilket jag absolut inte vill egentligen men jag kan inte gå o må så här på jobbet det går bara inte. o det kommer inte bli populärt på jobbet.
  • Anonym (oxå fast)

    jag vill oxå hålla ämnet levande jag e med på nästa tråd!!! känns skönt o ha er här!!

  • Anonym (oxå fast)

    HJÄLP!!! sen jag började med Lyrica har jag gått upp 4 kilo. på 5 dagar. det går ju absolut inte!!! jag blir ju bara att må sämre av det.... min läkare är borta tills nästa vecka o jag vågar ju inte sluta med medicin utan att prata med honom så jag måste äta dom i 5-6 dagar till. hur är det möjligt att gå upp så mkt bara av en medicin??? jag äter ju inge mer än jag gjort innan....

  • Anonym (oxå fast)
    Maddisen80 skrev 2009-09-29 20:47:34 följande:
    oxå fast jag har lyrica, men jag går ner ändå ,jag har sobril ,fluoxetin och seroquel alla se att jag ha gått ner i vikt . chivasregal usch inte roligt att du hostar ,men du får krya på dig , jag fick ketogan igen + nexium :8Ts jag är orolig själv att blindtarmen spricker är så rädd för jag hade blindtarminflammation förra året ,men det läkte av sig själv
    dum fråga kanske men vad är fluoxetin o seroquel o vad e dom för??? min doktor sa att om lyrica inte hjälpte skulle vi prova nå annat idag har det gått en vecka o jag känner mig inge bättre alls... :/
  • Anonym (oxå fast)
    Maddisen80 skrev 2009-10-01 16:34:56 följande:
    oxå fast ,fluoxetin antidepressiva och seroqeul för ångest . Tråkigt att du inte känner dig bättre, men hur mycket lyrica tar du ?
    fre-sön 50 mg mån-ons 100 mg o nu tor-lör 150 mg i morgon är det meningen jag ska öka på ytterligare då jag inte känner ngn som helst bättring alls. :/
Svar på tråden Missbruka stilnoct...?