Inlägg från: Starkast |Visa alla inlägg
  • Starkast

    Ta inte vaccinet!

    pepprar skrev 2009-07-22 14:58:22 följande:
    Okej, jag har läst och det bekräftar vad som redan sagts tidigare om och om igen. Om Herr professorn har rätt eller inte kan ingen svara på. Men vad är folk rädda för om detta är sanningen? Tror ni att han säger så bara för att inte sprida panik? Ja, det är ju inte omöjligt förstås.Det verkar ju som om väldigt många kommer att ha haft influensan redan innan dom ens har vaccinerat klart, för enligt honom är det inte klart vaccinerat förrän till jul. Dessutom kan man undra hur en kropp som är smittad men ännu utan symptom kommer att reagera om man vaccinerar sig samtidigt. uuuäh.Vem vill vara försökskanin? Inte jag och absolut inte mina barn.Men jag misstänker att det blir bra många som ställer upp som försökskaniner enligt vad jag läst i denna tråd i alla fall.Jag lovar i alla fall att hålla mej hemma och inte smitta ner folk om jag åker på flunsan. Och samma gäller barnen.Jag är rädd att det här är inkörsporten till ett årligt vaccinerande för influensor för alltfler människor.Hur kommer det att påverka vårt immunförsvar?
    Håller med dig helt och fullt.
  • Starkast
    Mizzz skrev 2009-07-22 10:31:25 följande:
    Jag skulle hellre dö än att riskera att min 2åring blir dödligt sjuk. Risken är ju större för honom än vad den är för mig. Men jag tror att de som är anti vaccin många gånger lever i en liten bubbla och förstår helt enkelt inte att vaccin är ett skydd för fler än sig själv.
    Då åker ni inte bil heller va? Eftersom det är en MYCKET större dödlighet.
  • Starkast
    För att små barn är mycket känsligare och det ska mycket till innan man väljer att testa på dem. Även om någon förälder skulle vara villig att låta sin kotte ingå i läkemedelstester så vill företaget antagligen inte ha det på sitt samvete. Det är därför så många vanliga mediciner inte är tillåtna för småttingar, även om de förmodligen inte är farliga för dem.
    Detta tror jag med.

    Nu menar jag resonemanget att influensan ska vara så "jättefarlig" för barn under två år. Då rimmar det ju ganska illa tycker jag.
  • Starkast
    Smittskyddsinstitutet klassar ju barn under två år som en riskgrupp, alltså de som riskerar att bli allvarligast sjuka eller till och med dö av influensan.www.smittskyddsinstitutet.se/presstjanst/pres...
    Är riskgrupp samma som farlig?

    Det är kanske en tolkningsfråga. för mig är farlig om man svävar mellan liv och död och/eller får allvarliga komplikationer där man riskerar att dö.

    Det är procentuellt väldigt få människor som blir så sjuka att de riskerar att dö eller dör. Så min tolkning är då inte att den är farlig, lika lite som jag tolkar att det är farligt att åka bil.
  • Starkast

    Och tycker det rimmar väldigt illa om den ska vara "farlig" för mindre barn och de inte ska få möjligheten att vaccineras. För om den vore farlig skulle vaccinationsrisken vara värd att ta = godkännas.

  • Starkast
    stockrosen skrev 2009-07-22 20:07:49 följande:
    Skickar en länk som ni redan sett kanske???Mitt i allt elände är det ändå positivt att det är den första nyfödda som blivit smittad, alltså att det inte är flera. Och att han mår bra förstås är det allra bästa!!!!www.aftonbladet.se/nyheter/article5547271.ab
    Det är positivt
  • Starkast

    Spicy Women skrev 2009-07-22 21:16:22 följande:


    Läste om någon idiot i Expressen som skulle gå och jobba om den fick influensan. Ja och sen skulle personen inte vaccinera sig, men det är ju en annan sak.Håll er hemma om ni blir sjuka och var inte så egoistisk som denna person.
    Jag tror inte den personen ens klarar av att arbeta med 40graders feber
  • Starkast
    Skulle du låta dom testa vaccin på din
    Jag tänker inte vaccinera dom alls. Men det finns massor av människor som skulle göra det garanterat. Annars skulle det inte ens finnas mediciner till barn överhuvudtaget.
  • Starkast
    Vi har ju inte sett än om det godkänns eller ej.. Det är inte godkännt för vuxna än heller...
    Nej, men det kommer att godkännas till vuxna, gravida och barn över 1,5år med största sannorlikhet. Barn under 18mån verkar ju inte ens vara aktuellt.
Svar på tråden Ta inte vaccinet!