Inlägg från: Starkast |Visa alla inlägg
  • Starkast

    Ta inte vaccinet!

    maria12 skrev 2009-07-19 04:23:54 följande:
    Nu minns jag inte om det var The Sun eller Daily Express eller vilken av de storsta nyhetstidningarna i England som har i sin styrelse/som ordfoande, VDn eller vice VD fran samma lakemedelsforetag (GlaxoSmithKline) som tillverkar vaccinet.Detta kan saklart innebara att all info som kommer fran dem kan vara oerhort vinklad for att skramma upp oss. Jag ska se om jag hittar kallan pa detta, for jag har last om detta langt fore svininfluensan och har kallan har nagonstans, sa jag inte bara sitter och pratar strunt.Jag VAGAR helt enkelt inte vaccinera varken mig eller mitt barn med ett sa otroligt obeprovat vaccin, hade inte heller vagat ta influensamedicin eller forkylningsmedicin som inte blivit testat ordentligt. Och i och med att vaccinet har blivit framstallt sa snabbt sa ar det helt enkelt omojligt att det har hunnit bli testat ordentligt, och TYVARR har historien visat lite for mkt missar. Ok, att man inte kan jamfora sjuttitalet med dagslaget, men nu ar det ju tyvarr sa att manga lander tyvarr anvander manga andra vacciner som man anvande pa sjuttitalet och som sen togs bort i sverige. Sa lakemedelsforetagen har visst inga problem med att fortsatta ge vaccin som bevisats skadliga till resten av varlden, och darmed litar jag inte pa att de ska ha mer samvete denna gang. Konspirationsteorier? Kanske, men det utesluter inte att vaccinet inte ar testat nog for att jag ska vaga ta det. (ok, hade det varit en SKITFARLIG sjukdom hade jag kanske chansat, men nu ar sa ju inte fallet).Att jag inte ar speciellt radd for svininfluensan ar en annan sak.Bor utomlands namligen, och kan lova er att det har ar inte pa lang sikt san stor panik som det verkar vara i sverige pa vissa hall, utifran att lasa denna trad....grannstaden har flera fall och det ar nog mkt fall haromkring oss oxa, men eftersom sjukvarden inte funkar sa bra har bryr sig de flesta inte om att kolla upp sig och darmed inte blir diagnosticerade. Vilket KAN innebara att manga fler ar sjuka an vad vi vet varlden over, och minskar ju dodligheten statistiskt sett annu mer egentligen. Men det lar vi ju inte fa veta.men som sagt var, svenskar verkar ratt radda jamfort med har i sydamerika.
    Bra skrivet

    Har läst om flera länder där de tycker det är lite "fånigt". Bl.a ett familj med ett barn under året.
    Svenskar är rätt bra på att låta sig skrämmas av media. Utan tidningar hade få varit skrämda.
    Dessutom så handlar det ju om sjukfrånvara och inte om sjukdomen.
  • Starkast
    andeta skrev 2009-07-19 05:06:20 följande:
    WHO är ju en världs hälso organisation där många smarta människor sitter. Jag tror inte dem "blåser" liv i något som inte ska anses som farligt för oss.
    Det har de gjort förut

    Men de kommer nog med mest bra saker därför har de ett stort förtroende och en stor respekt.
  • Starkast
    Maggis skrev 2009-07-19 09:24:29 följande:
    Men om du vänder dig direkt till mig så är det ju mig som person du vänder dig till. Jag tar inte illa upp på något sätt eller känner mig sårad men jag svarar ju på det du skriver. Om du citerar mig i ditt svar och värderar det jag skriver så kan du inte kalla det allmänna funderingar. Det känns undvikande. Kalla det för vad det är; jag tål det.
    Nu menade jag att jag trodde vi kunde DISKUTERA med varandra. Vi missförstod uppenbarligen varandra, vilket händer.
  • Starkast
    gammeltackan skrev 2009-07-19 09:35:45 följande:
    Men virus är avdödat i de flesta vaccin. Om man är riktigt sjuk i influensa går man inte till jobbet utan ligger hemma i feber, muskelvärk och är helt slut. Ser inte problemet med att vaccinera sig. När den förra pandemin, spanska sjukan, gick dog 38000 människor. De flesta i västvärlden är idag i bättre kondition än vad de var då och vi har andra resurser om man ändå insjuknar så vi har större chanser att överleva än vad de hade då.
    Det var också en farligare sjukdom än vad den här influensan är. De säger ju dessutom nu att den är ännu mildare än vad de trodde.
  • Starkast
    andeta skrev 2009-07-19 09:49:14 följande:
    Håller man hygien och hostar i armvecket så kommer vi långt, så tänkte dem inte förr... Men vaccinet kommer jag att ta ändå.. Jag är med barn och vill inte bli sjuk, blir jag sjuk så äter jag inte på flera dagar och det vill jag helst slippa nu ´ så inte bebisen blir skadad
    Du vill ta det trots att de inte testat på en enda gravid person hittills?

    Skulle du inte kunna äta - finns näringsdropp. Dessutom har du tillräckligt med resurser i kroppen så bebisen i magen klarar sig även om du inte äter på ett par dagar
  • Starkast
    annbom skrev 2009-07-19 10:06:04 följande:
    Fast man kan ju bli sjuk precis efter operationen av någon som inte vill ta vaccin.Starkast skrev 2009-07-19 09:53:45 följande:
    Då är det bra att man är på sjukhuset redan Vilket man är rätt länge efter en stor operation
    När man sen kommer hem tar det ytterligare ett tag innan man tar sig ut bland människor och man väljer själv sina besök.

    lösningar finns alltid
  • Starkast
    Det står tidigare i tråden att dem testar på djur och har inte märkt något och att dem testar på friska personer just nu... jag tänker ta det...
    Ja det är ju upp till var och en

    I nuläget är det inte godkänt alls för gravida och det är inte säkert att det blir det heller beroende på vad som händer och sker.
  • Starkast
    annbom skrev 2009-07-19 10:23:26 följande:
    Fast undersköterskan som vårdar kan ju också ha läst det här och inte tagit något vaccin och kan smitta sin patient. Det är ju inte så att sjukhuspersonal har tvångsvaccinering bara för att de är sjukhuspersonal. Lite märklig inställning att tro att bara för att man är på sjukhus så finns ingen risk att man blir smittad. Sedan kan man ju ha blivit smittad precis innan man gjorde operationen, men att det bryter ut precis efter.Starkast skrev 2009-07-19 10:15:14 följande:
    Det jag menar är att då ligger du i en sjukhussäng, du får vården du behöver, då har din droppställning och blir omskött.
    Stora operationer utför de inte heller om det inte finns tillräckligt med personal runt patienten.
  • Starkast
    annbom skrev 2009-07-19 10:33:20 följande:
    Så då tycker du att det inte gör något att få influensa när man är försvagad av operatioenen. Får man då även influensa så försvagas kroppen ännu mer och bakterier kan också ta fäste. Influensa är inte en så harmlös sjukdom som du verkar tycka.Presonal kan också bli sjuka men en dags varsel.Starkast skrev 2009-07-19 10:27:46 följande:
    Det är inte roligt med vinterkräksjukan efter en operation heller, vilket inträffar för mängder av människor varje år.

    Skillnaden mellan dig och mig är nog att jag inte tycker det är så märkvärdigt med en influensa nej.

    Jag tror inte heller, att av alla de människor som arbetar på ett sjukhus kommer alla vara nejsägare till vaccin. Hela styrkan kommer inte ligga hemma samtidigt. Så de nyopererade patienterna kommer absolut få den vård de behöver.
    Sjukhusen kommer ha full koll och inte utföra mer planerad vård än vad de med säkerhet vet att de klarar av att ta hand om. Blir det en stor våg av influensa kommer de garanterat göra som de gör när vinterkräksjukan är i sitt esse - ställa in planerade operationer. De är inga dumskallar, utan de kommer vara väl medvetna om att alla inte är vaccinerade, vilken personal som är/inte är vaccinerad och inte ta in mer planerade patienter än vad de med säkerhet klarar av.
  • Starkast
    Kya skrev 2009-07-19 10:41:53 följande:
    det är ju inte riktigt så enkelt. svininfluensan är inte som en vanlig förkylning. det många här inne har läst är artiklar om att gravida påverkas mkt hårdare, att det blir prematurförlossningar, barn dör, de vuxna dör (de gravida som jag pratar om) och det blir missfall. säkert inte i alla fall, men det är mkt spekuleringar och mkt pekar på att H1N1 slår hårdare mot gravida, av någon anledning.Så för oss som väljer att inte vaccinera sig så löper vi en ökad risk att förlora barnet/fostret eller att få en prematurfödsel, möjligtvis på ett sjukhus där det inte finns optimala läkare för kejsarsnitt eftersom de sitter hemma och snorar.det är inte riktigt som en vanlig influensa, det här. vi gravida har en hel del att fundera på, och tänka igenom.
    Men då måste det kännas lugnare som gravid att de nu säger att den är mildare än vad de trodde

    Klart man har mer att fundera på som gravid. Det är det ingen tvekan om. Men man får försöka tänka att den stora majoriteten går bra. Av de där det inte går bra vet man ju inte heller vad som beror på influensan och vad som skulle inträffat ändå.
Svar på tråden Ta inte vaccinet!