Forum Matlagning - Hus & hem
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
  • Tacos, behöver tips o inspiration till nya tillbehör

    Fre 7 aug 2009 09:21 Läst 6624 gånger Totalt 29 svar
    Ullis6­9
    Visa endast
    Fre 7 aug 2009 09:21

    Ska bjuda på en tacobuffé framöver för typ 50-60 pers o vill verkligen ha lite fler tillbehör o kanske oxå nya variationer på fyllning än vad vi har hemma på fredagkvällarna...

    Så här långt är det klart:

    nachos
    tortilla

    tacofärs med standardkrydda
    sallad
    tomat
    gurka
    majs
    paprika
    banan
    lök
    ost

    guacamole
    några olika burksalsor
    creme fraiche o yogurt

    ev en chili på nötkött

    Måste finnas mycket mer att bjuda på, bönröror har jag funderat på, o letat recept, bla men blir osäker på om det går hem...

    Eftersom vi blir så många har jag räknat bort att servera tex enchiladas o dyl som kräver både jobb o plats i ugnen.

    Alla tips emottackes tacksamt

    Hos Prisjakt jämför du pris på barnprodukter!
  • Fre 7 aug 2009 09:33 #11
    illoi1 skrev 2009-08-07 09:25:43 följande:
    e kompis till oss brukar ha jordnötter på oxå de kan inte vara utan de
    Fast då kan det vara bra att försäkra sig om att ingen av gästerna är hyperallergisk mot det först. Vissa klarar ju inte ens att vara i samma rum som en jordnöt.

    Om man tänker på vad det är i salsorna så skulle kanske ananas och mango fungera? Ananas har jag testat men då måste den vara väl avrunnen.

    Riven ost eller ostsås kanske?

    creme fraiche o yogurt med vitlök eller någon annan krydda?

    tacoskal (det finns ju små skal som är platta i botten nu)

    Äpple har jag haft i ibland, men de blir ju så tråkiga i färgen efter ett tag som upphackade.

    Vad det gäller salladen så gillar jag om det är olika sorters sallad och inte bara isbergssallad.
    Storstädning pågår!
  • Fre 7 aug 2009 09:36 #12
    AlvaLovisa skrev 2009-08-07 09:25:06 följande:
    Stek strimlad kycklingfilé med skivad lök och paprika i olika färger, krydda med fajitakrydda Lite stora vita bönor/kidneybönor som värms ihop med fräst finhackad lök och kryddas med chilipulver, persilja och kanske en citronskvätt?
    Jag håller med, strimlad kycklingfilé är jättegott till! Man kan även fräsa kycklingen med bitar av rödlök och paprika i olika färger och sedan låta det puttra en stund i lite chilisås så får man en god och kladdig röra.
  • Fre 7 aug 2009 09:38 #13

    lök i ketchup. som typ dressing, de e gott.

  • Fre 7 aug 2009 09:39 #14

    Jag såg att du ska ha köttfärs med standardkrydda...du kanske ska göra lite av den starkare varianten med öfr de lite mer eldiga i sällskapet!


    Storstädning pågår!
  • Fre 7 aug 2009 09:45 #15

    Smält smör och pensla kycklingben med det.
    Rulla kycklingbenen i krossade tacoschips och strö på lite tacoskrydda
    Ugnsstek kycklingbenen.

  • Ullis6­9
    Visa endast
    Fre 7 aug 2009 10:05 #16

    Vilken respons! Tack tack, var användbara tips o lät goda allihopa {#lang_emotions_sunny}

    Kan tillägga att det bara min glutenintolerans o syrrans mjölkmage att ta hänsyn till när det gäller matkänslighet så sånt har vi koll på. Tacos är bra på det viset, de flesta människor kan äta nästan det mesta. Hos oss skippar jag tortillan o syrran creme fraichen sen är allt grönt

    Finns det fler tips så ös på

  • Fre 7 aug 2009 10:08 #17
    Ullis69 skrev 2009-08-07 10:05:30 följande:
    Vilken respons! Tack tack, var användbara tips o lät goda allihopa Kan tillägga att det bara min glutenintolerans o syrrans mjölkmage att ta hänsyn till när det gäller matkänslighet så sånt har vi koll på. Tacos är bra på det viset, de flesta människor kan äta nästan det mesta. Hos oss skippar jag tortillan o syrran creme fraichen sen är allt grönt Finns det fler tips så ös på
    Fast är din syster mjölkproteinallergisk eller laktosintolerant? Det finns ju många bra ersättningsprodukter att använda. Den laktosfria creme fraichen smakar ju precis som den vanliga, men den är lite dyrare.
    Storstädning pågår!
  • Fre 7 aug 2009 13:44 #18

    Oj så mycket svar.
    Mitt tips är att göra kryddblandningen till tacoköttfärsen själv (jag la in några recept på det i någon glutentråd) och att göra sin egen guacamole. Det blir SÅ mycket godare än färdigköpta, och utan en massa onödiga tillsatser! Ja även tacosåsen kan man ju göra själv om man vill och har tid. Mmmmm.

  • Ullis6­9
    Visa endast
    Fre 7 aug 2009 16:34 #19
    Wilowa skrev 2009-08-07 10:08:17 följande:
    Fast är din syster mjölkproteinallergisk eller laktosintolerant? Det finns ju många bra ersättningsprodukter att använda. Den laktosfria creme fraichen smakar ju precis som den vanliga, men den är lite dyrare.
    Hon har massor av alt produkter hon använder, jag menade mer att vi tycker tacos är enkelt att bli bjuden på/bjuda på eller äta ute eftersom det är lätt att anpassa o vi har koll på vad vi kan o inte kan äta.
    Det är mer än man kan säga om många andra maträtter o mjölk verkar betydligt krångligare än gluten även om långt ifrån alla har lika bra koll på gluten som på mjölk... 
    MBert skrev 2009-08-07 13:44:55 följande:
    Oj så mycket svar.Mitt tips är att göra kryddblandningen till tacoköttfärsen själv (jag la in några recept på det i någon glutentråd) och att göra sin egen guacamole. Det blir SÅ mycket godare än färdigköpta, och utan en massa onödiga tillsatser! Ja även tacosåsen kan man ju göra själv om man vill och har tid. Mmmmm.
    Ska kolla upp recept på kryddblandning! Egen guaca gör jag alltid, har hitintills inte smakat nån köpt som ens kommer i närheten av egengjord. Däremot är det tväremot men salsan, kanske inte tränat tillräckligt så den blir köpt..
  • Fre 7 aug 2009 16:36 #20

    jordnötter
    ananas
    fetaost
    banan
    smörstekt svamp:)

  • Fre 7 aug 2009 16:37 #21

    Har alltid stekta champinjoner till, som är kryddade med massa grillkrydda.. mmm

  • Fre 7 aug 2009 16:40 #22
    Antonsmamma07 skrev 2009-08-07 16:36:14 följande:
    jordnötter ananas fetaostbanansmörstekt svamp:)
    Ooh jag glömde de nästan viktigaste, Rädisor:)
  • Fre 7 aug 2009 16:41 #23

    rostad lök tycker vi är jättegott här hemma!

  • Helle3­33
    Visa endast
    Fre 7 aug 2009 16:41 #24
    Ullis69 skrev 2009-08-07 09:21:14 följande:
    Ska bjuda på en tacobuffé framöver för typ 50-60 pers o vill verkligen ha lite fler tillbehör o kanske oxå nya variationer på fyllning än vad vi har hemma på fredagkvällarna...Så här långt är det klart:nachostortillatacofärs med standardkryddasalladtomatgurkamajspaprikabananlökostguacamolenågra olika burksalsorcreme fraiche o yogurtev en chili på nötköttMåste finnas mycket mer att bjuda på, bönröror har jag funderat på, o letat recept, bla men blir osäker på om det går hem...Eftersom vi blir så många har jag räknat bort att servera tex enchiladas o dyl som kräver både jobb o plats i ugnen.Alla tips emottackes tacksamt
    Vi har haft kokt ris till, olika sortes groddar, riven morot, GroGreen har en del nya röror som går hem att ha som sås, theres no end of possibilities!!!!!!!
  • Fre 7 aug 2009 16:43 #25

    jag brukar rosta naturella cashewnötter, supergott att ha i!
    Åh nu blev jag sugen på tacos... {#lang_emotions_tongue_out}


    ~~Edvin 070816~~Theo 090211~~
  • Snutte­tass
    Visa endast
    Fre 7 aug 2009 17:18 #26

    rödlök och fetaost !
    enligt mig 2 viktiga måsten till tacos !

    Vet att makens bror alltid ska ha keso till tacos, har dock inte testat det själv...

  • Fre 7 aug 2009 17:56 #27
    Snuttetass skrev 2009-08-07 17:18:47 följande:
    rödlök och fetaost !enligt mig 2 viktiga måsten till tacos !Vet att makens bror alltid ska ha keso till tacos, har dock inte testat det själv...
    Keso kan jag tänka mig är gott, kanske någon smaksatt. Det ska jag testa nästa gång vi äter det hemma.
  • Fre 7 aug 2009 18:52 #28
    969803 skrev 2009-08-07 17:56:00 följande:
    Keso kan jag tänka mig är gott, kanske någon smaksatt. Det ska jag testa nästa gång vi äter det hemma.
    Keso är jätte gott att ha istället för köttfärs, men vet att många också äter det tillsammans
  • Fre 7 aug 2009 19:05 #29

    Jag har alltid ris till.....