• Smuliz

    Epilepsitråden 9

    Hej hej. Har missat massor nu.

    Vart på kryssning, kommer hem, från ta Amanda raka vägen till USÖ, blir inlagda, men idag är vi hemma och mår bra igen

    Hon var inte kontaktbar alls, bara sov sov sov

    Tillslut fick man inte ens liv i henne, så då var jag riiiktigt rädd!

    Hon hade "typ" vätskebrist, men proverna visade inte det. Men ändå blev hon bra igen med dropp.

    Skönt.

  • Smuliz

    Njae lite mindre välling än vanligt, men ändå inte så pass mycke att de skulle ge sån här allvarlig "vätskebrist". Läkarna vet inte varför det blev så här eller riktigt vad det berodde på.

    Alla prover visade bra. Inget tydde på uttorkning, men ändå va Amanda jättedålig.

    men nu är det som vanligt igen och kryssningen var en av de kuligaste ja vart på

  • Smuliz
    lillis23 skrev 2009-08-11 20:24:47 följande:
    Hej hopp!Har också hittat hit. Här är det ok, Elliot är ganska pigg men lite dåligt humör...hm..annars jobbar vi med att sitta och han är så duktig!!!Sitter bättre och bättre för varje dag och går omkring i gåstolen hela dagarna. Undrar om hans dåliga humör beror på att han känner sig frustrerad över att inte kunna utrycka ord eller ljud. Försöker lära honom ljud och säga mamma, pappa osv och han försöker men det funkar inte. Fler som känner igen det? Dom har ju varnat oss att talet kan vara stört pga infarkten.Stor kram till er alla
    Oh ja, min Amanda är väldigt frustrerad och tappar lätt tålamodet. Tror också det beror på att hon inte kan göra sej förstådd, samt att hon inte orkar ta sej dit hon vill.

    Det är extremt jobbigt att inte veta hur man ska kunna hjälpa henne, och av läkarna får vi inga bra förklaringar alls. Utan detta är vår egen teori.
  • Smuliz

    Annica med A 03 och L 05 skrev 2009-08-11 22:38:00 följande:


    Hej!Jag har skrivit här förr, men jag vet inte om jag "får" skriva här egentligen eftersom L inte har någon epilepsidiagnos och säkert inte ens ep. Hon har sina nattliga kramper och har haft ca 20-25 "anfall" i samband med uppvaknanden sedan i november förra året. Det händer även på dagen, om hon somnat på fel tid och råkat bli väckt. Hennes hjärna verkar inte klara av sådana störningar...Har skrivit om det bl a här: www.familjeliv.se/Forum-3-22/m45129759.htmlDet har varit lite lugnare i sommar, tror det kan bero på att hon sovit mycket och inte varit så trött, och inte heller varit sjuk. Jag tror hon haft ca 4-5 anfall i sommar. Tycker det är så svårt att veta vad det kan vara! Vi har träffat läkare enbart 2 ggr (en gång i dec förra året, och en gång nu i juni) och gjort ett EEG (u.a). Ibland är jag helt säker på att det är nån typ av affektkramp, men det kommer ju enbart i samband med uppvaknande. Jag känner att jag skulle vilja träffa en neurolog NU även om det bara är för att prata lite och höra att det inte är nåt att oroa sig för. Vi fick en bekräftelse från Ackis i mitten av juni att vi skulle bli kallade inom 2 månader. Nu har det gått det och vi har inte hört nåt. Antagligen är vi inte prioriterade, för L klarar ju sina anfall bra och det är säkert inte nåt... men ändå, man är ju inte mer än en hönsmamma!Jag vet att ni alla andra har det jobbigare än oss, och jag ville mest skriva av mig...
    Jag tycker inte man behöver ha ett barn med EP eller ha det själv för att få skriva här. Här får alla skriva som vill och som är intresserade att följa oss.

    Så tycker iallafall jag. Och jag tror alla de andra i tråden håller me

    Tycker också att en neurolog ska titta på L och göra ett EEG om ni inte redan har gjort det. Även små knappt synliga ryck kan vara EP.
  • Smuliz

    anne h skrev 2009-08-14 19:21:04 följande:


    Någon av er som har hund?
    Menar du bara har hund, eller hund med ep?

    vi har två hundar. Mopsan har också hund vad jag vet.
  • Smuliz
    Mopsan skrev 2009-08-18 10:55:34 följande:
    åhhh smuliz jag vill så gärna ge dig hopp och säga det att hallå forskningen går ju framåt. men det har vi väll alla här fått erfara att forskningen står innihelvete stilla. men alltså va fan ska jag säga. du får inte ge upp hoppet se nyktert på situationen ja men ge inte upp ditt hopp. Att melanie får uppmärksamhet i pressen är ju skitbra för kanske kanske händer något av det. just nu så är ju allting så cancer orienterat de neurologiska problemen hamnar ju lite i skymundan om man säger så. Det som stör mig när jag läser artkeln är just det att de pratar om det som så himmla ovanligt liksom detta händer aldrig stilen men det är det jag tycker de ska ta upp det händer och det finns inga bra behandlingsalternativ. för på det viset så blir ju melanies sak glömd hon är "bara" en väldigt ovanlig flicka. och då blir det inte så mkt mer än tycka synd om. Tycker verkligen pressen skulle ta bort sin sensationslystna ådra lite och öppna ögonen för ett väldigt stort problem. Men fan det är som jag skrev i tidigare inlägg. För bara ett år sen va visste jag om neurologiska och mito grejer? Ingenting. det fanns något som hette epilepsi och det gjorde att folk rammlade ihop och skakade och så fanns det cp skada som gjorde att folk satt i rullstol och dregglade och hmmm finns det inte något som heter downs? autism och adhd är ju mode grejer men det är nog väääldigt ovanligt ändå. Och som sagt alla som träffar Lukas och får höra om hans "problem" säger "men man kan ju inte tro att det är något fel på honom när man ser honom så här" jag tycker att samhället måste öppna ögonen och se att detta kan hända DITT barn det finns farliga saker förutom cancer och hjärtproblem och vi förtjänar också en del forskning! Amanda, myran, lusken, mino, axel är i mina ögon alla ambassadörer som visar vi finns och vi ska inte bli bortglömda. Ge inte upp hoppet för just nu finns det en liten tapper flicka som figurerar i pressen och visar "jag finns" men inte forskningen. Det behövs mer forskning och mer eldsjälar som vill belysa detta problemet. vad ni måste gå igenom är inte acceptabelt ni ska inte behöva önska "att det hellre var cancer" ni måste få den hjälp ni förtjänar även om lillan inte har ett "forskningshett" problem. var stark och ge inte upp hoppet.
    Åh kan du inte skriva ut detta i kvällstidningen? Du skriver så uttryckande bra. Bli journalist för tusan!!
  • Smuliz
    Morrisey skrev 2009-08-18 14:13:01 följande:
    De misstänkte samma på Emil men efter muskelbiopsi och div prover så tror jag nu att det är uteslutet. Har ni gjort muskelbiopsi?Mopsan, håller så med i det du skriver! Det borde verkligen uppmärksammas mer. Jag tycker att det är läskigt att man vet så lite och när det gäller barn så borde det ju verkligen prioriteras. Och att det är ovanliga sjukdomar gör det ju inte mindre viktigt! Det är så många gånger jag reagerat på att läkarna inte vet och att de famlar i intet, och då är de ändå några av de bästa neurologerna i landet vi pratar om. Suck!Tänk vad omedveten man var om allt det här innan.
    Nej vi ska göra muskelbiopsi nu i höst. I Huddinge.
  • Smuliz
    Puff 2008 skrev 2009-08-18 14:48:18 följande:
    Ja, fy fasen. Inte för att Myran misstänks för just mito-sjukdomar men det är ändå rätt hög igenkänningsfaktor. All frustration och just det faktum att läkarna vet så lite om neurologiska knasigheter. Och alla oväntade saker som dyker upp. Färdigheter som försvinner, plötsliga svårigheter att syresätta sig eller feber utan förklaring är ju en del av allt Myran hittat på.... Tänker så klart med en gång på smuliz och Amanda. Hur har ni det?
    Ja det stämmer som du skriver. Färdigheter som helt plötsligt försvinner. Nu har det gått liiiiiite framåt (peppar peppar...) och hon är gladare än förut

    Hon har också börjat göra lite konstiga andningsljud för sej, vet inte om det är ett påhitt från hennes sida, eller om det är nåt som bör kollas upp.

    Feber utan förklaring har hon också haft hela första 4 månaderna på året.

    Och att hon är extremt muskelsvag. Som ett spädbarn i kroppen.

    Hoppas det är nåt annat, botligt.
  • Smuliz
    Puff 2008 skrev 2009-08-18 17:38:35 följande:
    Vad skönt att hon är gladare iaf. Ja det är inte lätt med en ett åring som är som ett spädbarn....känner igen det där så väl. Myran väger ju nästan 11 kg och kan inte ens balansera huvudet. Kan säga att det är en konst att få in henne i bilen...
    Oj 11 kg Min lilla tös är inte ens uppe i 8 kg än... Men med knappen så jäklar

    Amanda kan ju sitta själv, men har inte styrkan att hålla emot så hon tippar rätt som det är. Och åker runt i sin gå-stol. Det är väl mest överkroppen och armarna som är svaga.

    Så ni har det ju värre än oss... Vet dom inte vad allt beror på än? Har dom kommit fram till nån form av förklaring alls? Nåra diagnoser?
Svar på tråden Epilepsitråden 9