Sjuåring hittade OS-guldmedalj
Forum Skönhet - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hur sköter ni er nya tatuering?

  Lör 5 sep 2009 21:23 Läst 36740 gånger Totalt 72 svar
  Lör 5 sep 2009 21:23

  Gjorde min andra tatuering för två dagar sedan. Den första jag har är typ 20 år o bara påbättrad för 5 år sedan. När jag gjorde min första fick jag rådet att smörja tatueringen med Helosan salva flera gånger / dag. Varit inne på tatueringssidor nu där det står detsamma.

  När jag gjorde min nu så fick jag bara beskedet att tvätta tatueringen med tvål o vatten 2 ggr/dag. Det behövdes ingen salva då detta förlängde läkningsprocessen då man tillförde fukt...? Om jag kännde att det stramade lite så skulle jag smörja på ett TUNNT lager med helosan men inte annars (helosan är mjukgörande o antiseptiskt).

  Tog faktiskt o smörjde in min tatuering ikväll....

  Hur gör ni?
  Smörjer eller ej?

 • Mån 14 sep 2009 16:23 #61
  såffan skrev 2009-09-14 15:35:52 följande:
  meningen med helosanen/salvan är vell ändå att det ska läka långsamt så d inte blir skorpor och börjar flaga för fort, så att delar av tatueringen inte ska följa me skorporna?
  Både det, och att det är en antiseptisk verkan i helosan salvan som från början är en spensalva.
 • Pormoi­cheia
  Visa endast
  Mån 14 sep 2009 20:24 #62
  mamita64 skrev 2009-09-14 00:28:22 följande:
  Mina första tatueringar , rekommendation plast i några timmar.Min senaste, rekommendation, plast i ett dygn.Efter två timmar så var plasten så äcklig att den måste bort. Tvättade och la på ny, men sen på natten så blev det en ren t.shirt ist. Precis lika bra och inte så tätt
  det där äckliga i plasten var överskottsfärg som svettats ur, färg som annars troligen annars blivit skorpa på ytan och som tagit längre tid på sig att lämna tatueringen om du inte haft plasten på.

  Jag är abslout inte emot det mer vanliga sättet (utan plast) och är inte ute efter att få det till att det är fel för det är det inte.
  Men jag föredrar den inplastade varianten då det för mig inneburit snabbare läkta tatueringar och det har fungerat helt komplikationsfritt.
  Apprentice Moraltant *back in action*
 • Pormoi­cheia
  Visa endast
  Mån 14 sep 2009 20:28 #63
  meic skrev 2009-09-14 10:02:20 följande:
  Som sagt så har jag fått många kunder som testat detta som fått infektioner och jag personligen kan inte ha plasten på många timmar utan att få riktigt obehag av det.Kompress med glättad yta som jag skrev ovan, vanlig kompress fastnar som du säger. Men med glättad yta är det ingen risk för det och kompressen släpper även igenom luft.Det står bla i socialstyrelsens handligar hur man ska sköta en tatuering och säkert 90% av tatuerare säger att det är så en ny tatuering bör skötas. Men du gillar ditt sätt, och då är det så du ska sköta det. Men jag vet jättemånga tatuerare som inte hjälper till att fylla i/ rätta till en tatuering som sköts på det sättet då det OFTAST inte är bra för läkningen.
   Men är du helt säker på att det berott enbart på plasten i de fallen?

  jag vet en kille som fyllde i sin tatuering flera gånger om och han skötte sin taturring jättebra (på det gamla vanliga sättet)...vi började fråga mer och efter mjånga om och men kröp det fram att killen solade solarium flera gånger i veckan...

  De kan ju lika gärna ha skött någon annan del av läkningen lite för dåligt menar jag (klöst bort skorpor, pillat med smutsiga händer m.m.)
  Apprentice Moraltant *back in action*
 • Mån 14 sep 2009 20:32 #64
  Pormoicheia skrev 2009-09-14 20:28:59 följande:
   Men är du helt säker på att det berott enbart på plasten i de fallen? jag vet en kille som fyllde i sin tatuering flera gånger om och han skötte sin taturring jättebra (på det gamla vanliga sättet)...vi började fråga mer och efter mjånga om och men kröp det fram att killen solade solarium flera gånger i veckan... De kan ju lika gärna ha skött någon annan del av läkningen lite för dåligt menar jag (klöst bort skorpor, pillat med smutsiga händer m.m.)
  Ja jag är säker på det, jag vet hur mina gaddningar beter sig när jag har plats för länge. Sen är det klart att folk gör andra tröga saker med som att dricka sprit samma dag de gaddat sig, och det skryter det ju inte med precis till tatueraren...
 • Pormoi­cheia
  Visa endast
  Mån 14 sep 2009 21:23 #65
  meic skrev 2009-09-14 20:32:54 följande:
  Ja jag är säker på det, jag vet hur mina gaddningar beter sig när jag har plats för länge. Sen är det klart att folk gör andra tröga saker med som att dricka sprit samma dag de gaddat sig, och det skryter det ju inte med precis till tatueraren...
  fast hur dina tatueringar beteer sig går ju inte att jämföra med hur andras beteer sig.
  Vissa har bra läkkött, andra inte, vissa är mer infektionskänsliga än andra o.s.v.

  Vad är det som i en taskigt läkt tatuering som är utmärkande för en som läkt taskigt p.g.a. infektion p.g.a. plasten i jämförelse med en som fått infektion p.g.a. annat än plast?
  Apprentice Moraltant *back in action*
 • Pormoi­cheia
  Visa endast
  Mån 14 sep 2009 21:24 #66
  Pormoicheia skrev 2009-09-14 21:23:26 följande:
  fast hur dina tatueringar beteer sig går ju inte att jämföra med hur andras beteer sig.Vissa har bra läkkött, andra inte, vissa är mer infektionskänsliga än andra o.s.v.Vad är det som i en taskigt läkt tatuering som är utmärkande för en som läkt taskigt p.g.a. infektion p.g.a. plasten i jämförelse med en som fått infektion p.g.a. annat än plast?
  oj vad rörigt det blev, men du förstår vad jag menar hoppas jag.
  Apprentice Moraltant *back in action*
 • Mån 14 sep 2009 21:26 #67
  Pormoicheia skrev 2009-09-14 21:23:26 följande:
  fast hur dina tatueringar beteer sig går ju inte att jämföra med hur andras beteer sig. Vissa har bra läkkött, andra inte, vissa är mer infektionskänsliga än andra o.s.v. Vad är det som i en taskigt läkt tatuering som är utmärkande för en som läkt taskigt p.g.a. infektion p.g.a. plasten i jämförelse med en som fått infektion p.g.a. annat än plast?
  En infektion beter sig ofta likadant ja, men de som har plasten för länge får inte alltid infektioner med huden "luckras upp" och gadden blir dålig. Tänk att du ligger i ett badkar för länge, lite samma effekt.

  Snälla, Googla på skötselråd så ska du se att i princip ALLA tatuerare har detta som skötselråd. Du får ha platsen på ett år om du vill, men det är vedertaget att sköta det på detta sätt som jag rekommenderar. Vad är du ute efter?
 • Pormoi­cheia
  Visa endast
  Mån 14 sep 2009 22:06 #68
  meic skrev 2009-09-14 21:26:50 följande:
  En infektion beter sig ofta likadant ja, men de som har plasten för länge får inte alltid infektioner med huden "luckras upp" och gadden blir dålig. Tänk att du ligger i ett badkar för länge, lite samma effekt.Snälla, Googla på skötselråd så ska du se att i princip ALLA tatuerare har detta som skötselråd. Du får ha platsen på ett år om du vill, men det är vedertaget att sköta det på detta sätt som jag rekommenderar. Vad är du ute efter?
  Har googlat:
  http://www.alternativeart.se/efter.htm - läs sista stycket

  http://www.gaddad.se/forum/thread/2900/
  Direkt ifrån en ett tatueringsforum där det är fler som talar för våtläkning än emot och många av dem är tatuerare.

  Jag skulle kunna klistra in fler länkar där rätt många skrivit i sina skötselråd att första plasten bör sitta kvar i minst 6 timmar, att man ska fortsätta hålla tatueringen inplastad (med luftning, tvättning och plastbyte) samt att den ska plastas in nattetid.

  Men det känns lite fånigt att sitta och klistra in länkar för det är något vi båda kan göra för att stödja vårt eget.

  Javisst är din rekommendation den allmänt vedertagna (och det är inget jag ifrågasatt överhuvudtaget), men det förhindrar väl inte att det inte kan dyka upp andra sätt som i vissa avseenden fungerar riktigt bra om det görs rätt.

  Vad jag är ute efter, tja, utnyttja forumet för det det är gjort för.
  Nämligen att diskutera och argumentera. Inget annat.
  Apprentice Moraltant *back in action*
 • Pormoi­cheia
  Visa endast
  Mån 14 sep 2009 22:15 #69

  Det finns mer att läsa om våtläkning om man vill men jag tar för givet att den som är intresserad ka googla lite själv.


  Apprentice Moraltant *back in action*
 • Pormoi­cheia
  Visa endast
  Mån 14 sep 2009 22:21 #70

  man kan även söka på den engelska termen "wet healing" om man orkar med engelska siter.

  Väldigt många talar iaf varmt om metoden. Sen får gemene man  (eller kvinna) göra det som känns bäst för dem, inte mer med det.


  Apprentice Moraltant *back in action*
 • Mån 14 sep 2009 22:31 #71

  ja det finns våtläkning, men för gemene man tycker jag inte att det är att rekommendera då det är MYCKET mer jobb och inte finns någon som helst anledning att göra det på en vanlig gadd. Om man inte är van vid tatueringar, vet hur de brukar bete sig etc så är det förbannat svårt att avgöra om tatueringen mår bra eller inte vid våtläkning och då överväger riskerna definitivt fördelarna. Om man inte är van så kan det vara väldigt svårt att både se och känna om det läker som det ska.

  Det finns många som gaddar sig, går ut och super ner sig och somnar i en soptipp utan att vara i närheten av tvål och vatten och får helt perfekta resultat. MEN, ja min rekommendation är det allmänt vedertagna och i ts fall så ska hon INTE syssla med nån våtläkning med tanke på hennes ringa erfarenhet när det kommer till tatueringar. Målet är att hon ska få ett bra resultat.

  Starta gärna en tråd som handlar om detta, men detta är totalt OT nu.

 • Pormoi­cheia
  Visa endast
  Tis 15 sep 2009 15:18 #72
  meic skrev 2009-09-14 22:31:04 följande:
  ja det finns våtläkning, men för gemene man tycker jag inte att det är att rekommendera då det är MYCKET mer jobb och inte finns någon som helst anledning att göra det på en vanlig gadd. Om man inte är van vid tatueringar, vet hur de brukar bete sig etc så är det förbannat svårt att avgöra om tatueringen mår bra eller inte vid våtläkning och då överväger riskerna definitivt fördelarna. Om man inte är van så kan det vara väldigt svårt att både se och känna om det läker som det ska.Det finns många som gaddar sig, går ut och super ner sig och somnar i en soptipp utan att vara i närheten av tvål och vatten och får helt perfekta resultat. MEN, ja min rekommendation är det allmänt vedertagna och i ts fall så ska hon INTE syssla med nån våtläkning med tanke på hennes ringa erfarenhet när det kommer till tatueringar. Målet är att hon ska få ett bra resultat.Starta gärna en tråd som handlar om detta, men detta är totalt OT nu.
  Ja visst är det inte lika aktuellt för en med en lite mindre tatuering. Det skrev jag några inlägg tillbaka själv. Och jag har även påpekat att det innebär fler byten av plast, fler tvättar o.s.v. och då tar jag för givet att folk läser in "mer jobb" mellan raderna.
  Med rätt vägledning tror jag absolut att även en "nybörjare" skulle klara av att våtläka istället för att torrläka. Men å andra sidan så är det sällan nybörjare gör större tatueringar där våtläkning skulle kunna vara aktuellt så när man väl kommit så långt är man troligtvis/förhoppningsvis erfaren nog för att kunna avgöra om något fungerar bra eller dåligt.

  Jag är dock absolut inte efter att argumentera emot dig alls (vilket jag påpekat tidigare) så av respekt för det så ska jag sluta tjata nu
  Apprentice Moraltant *back in action*

Innehåll

Innehåll


Innehåll

Följ oss på instagram!