Inlägg från: Resande |Visa alla inlägg
  • Resande

    Våra mirakel är här!!! Vi snackar vidare...del 4

    Tack för ny tråd!


    Man blir avstängd om man skickar en länk till mer än tre personer på samma dag.
  • Resande

    Kransen håller tummarna!!


    Usch här har vi precis konstaterat att vi nog måste hålla igen med syskonförsök tills jag fått jobb. Vill ju inte vänta hur länge som helst... Blä hoppas det dyker upp något arbete snart för jag vill ju försöka få syskon till vår goding.
  • Resande
    Dallas precis så hade jag den här månaden. Jag mådde illa som bara den, hade halsbränna, var luktkänslig, ömma bröst, hormonfläckar, finnar, fruktansvärda humörsvängningar, flytningar och ingen mens. Den kom slutligen 10 dagar försent... Hoppas du får ett plus istället om du vill.
    PA snygg arbetsgivare... Jag är socionom så vill ha något lämpligt jobb. Har ju bott utomlands de senaste 8 åren så man får väl vara glad om man får något alls. Vilken inkomst som helst höjer ju lägsta nivån så bara jag får jobb så är jag nöjd. Fast egentligen vill jag vara hemma med N och sedan gärna ha en till och fortsätta vara hemma. Härligt det låter med T på semestern, underbar ålder det här!
    Noah har förresten börjat krypa lite mer idag och så började han gå med stöd samtidigt! Allt bara lossnade bara så där hux flux!
  • Resande

    PA vad tråkigt med liten sjukling. Tror inte det är någon fara med att han sover mer, det gör ju vi vuxna oftast också när vi är sjuka. Noah sov också hela natten för första gången på evigheter så det kan ju vara så att de är mer trötta när de börjar röra sig lite mer. Tycker helt klart att du ska uppsöka läkare om du är orolig så du inte behöver fundera mer på det. Det är ju så svårt att veta med de små så det är ju bättre att gå till läkaren lite extra om du har funderingar.

  • Resande

    Fru Stjärnfall det är en fas. Noah hade också en sån där vid 9 mån han hängde i benen på mig och skulle vara med mig hela tiden. Det gick över efter ett par dagar. Nu verkar han ha hamnat i en sån IGEN och då är det bara mamma som duger. Pappa fungerar på dagen men att lägga, mata, ge flaska då är det bara mamma som är ok. Det går förhoppningsvis över fort. 


    Lycka till med jobbet! Förstår att du har ångest, jag har ångest bara över att behöva leta... Det är så jobbigt att försöka sälja sig själv och hitta något kul man vill göra.
    Dallas skönt att det inte var någon cysta, men tråkigt med mens. 
  • Resande

    Fru Stjärnfall vad skönt med en roligare tjänst också! Det blir nog jätte bra att gå tillbaka och det är nog bara bra att Vide får vänja sig vid båda föräldrarna på lika villkor. Noah har ju krånglat med sömnen de senaste X antal månaderna så jag märkte nog inte så stor skillnad. Han har ju redan vaknat 4-10 ggr per natt så när han väl var i en fas så gjorde det inte så stor skillnad, hehe. Nu har han börjat sova bra och vaknar bara 1 gång och sen är det morgon vid 5.30. Gäsp!! Fast nu för tiden har N dragit ner på sömnen till max 10 timmar per natt om ens det. Har hört av flera att deras barn minskade på sömnen vid den här åldern och sen helt plötsligt började de sova 12-14 timmar per natt igen. Jag lever på hoppet!

  • Resande

    Oj är du redan i vecka 24 PA! Hur gick det till! Kändes som om du nyss berättade att du var gravid. Känns det annorlunda den här gången tycker du?


    Noah är inne i någon jobbig fas eller vad det nu är. Han som börjat sova rätt ok och bara vaknat en gång för lite välling på natten för att sedan gå upp 5.30 har helt plötsligt börjat vakna flera gånger och nu inte somna om!! Han somnar bara i famnen men vaknar så fort man lägger ner honom... Inatt satt jag med honom en timma totalt innan han äntligen somnade och sedan satt maken med honon i 30 min tre timmar senare... Undrar om det är alla nya intryck och saker han lärt sig eller vad det kan vara. Kul är det inte! Dessutom skriker han hysteriskt när pappa ska lägga honom eller byta blöja eller liknande så då får jag ta honom fler gånger... Hoppas det går över fort för jag gillar inte att vara uppe i flera timmar och sen gå upp före klockan 6.  
  • Resande

    Kaka- nej! Är så ledsen för din skull. Massor med stora kramar! Hoppas verkligen det kan bli ett nytt plus snart, håller hoppet uppe åt er.

  • Resande

    Här har vi också en som krånglar på nätterna. Noah vaknar mellan 2-4 varje natt och ska ha välling samt ny blöja. Sen tar det upp emot 45 min att få honom till att somna igen bara för att han ska vakna igen vid 5! Då får han bara nappen och så försöker vi få honom till att somna om när han är uppenbart jätte trött. Om vi lyckas få honom till att somna så sover han till 7. Det är så irriterande med alla dessa uppvak... Borde ju vara van men det börjar ta på krafterna att sitta med honom så mycket på nätterna. Han borde ju inte behöva mat på nätterna längre eftersom han äter så bra på dagen...


    På dagarna är det full rulle. Han började åla, krypa och gå med hjälp dagen efter sin 10 mån dag och nu reser han sig mot allt, kryper jätte fort och kan gå mot saker. Han är även jätte duktig på att sätta sig ner igen efter att han ställt sig upp. Det bästa som finns är att göra sånt som är farligt- så som att tugga på sladdar. Molly böckerna med sina flikar man kan öppna är favoriter.
    Kransen hoppas han kryar på sig fort och börjar sova bättre igen.
    Fru Stjärnfall: Noah brukar sova 1-2 h på morgonen ca 2-3 h efter att han gick upp och sen sover han 1-2 h på eftermiddagen också. Ibland blir det bara en kortis på eftermiddagen. Detta är endast om vi är hemma, är vi ute så sover han bara små korta pass. 
    PA skönt att rensa hemma. Vi behöver barnsäkra mer. Har bara tömt några farliga lådor och skåp än så länge samt täckt för alla eluttag.
  • Resande

    PA vi ger äpplen som vi kör i ugnen lite snabbt med kanel (utan skal), vindruvor utan skal, vattenmelon, honungsmelon, mandarin utan skal, nektarin, persika, kiwi. Det mesta går ju bra att ge bara man ser till att mjuka upp det lite genom att koka eller ta bort hårt skal (om det inte redan är mjukt fruktkött). Jag brukar skära det i småbitar så får han plocka själv. Noah älskar även avokado, ost, smörgås med leverpastej, gurka, kokt ägg, smoothie (jag kör naturell yogurt med lite banan, frusna bär och äpple eller vad vi nu har hemma). Han får dricka smoothie med sugrör vilket han tycker är jätte kul. Han lärde sig genom att jag gav juice på tetrapack så att jag fick trycka upp juice i röret, sen fattade han själv hur man skulle göra. Noah har också bara tänder i underkäken men det tar ju väldigt lång tid innan de tuggar med tänderna eftersom de behöver kindtänder för det. Barn mosar ju med tandköttet/gommen.

Svar på tråden Våra mirakel är här!!! Vi snackar vidare...del 4