Inlägg från: yrväder |Visa alla inlägg
  • yrväder

    Sytråden spinner vidare - röd tråd

    Jalapeno skrev 2009-12-08 22:10:17 följande:
    hur många dregglisar får man ut av en meter landskapstyg?
    Förmodligen en hel del, 5 på bredden borde gå (för det är 150 brett va?) Och på höjden, hm, 3-4 kanske. Så nånstans mellan 15 och 20. Fler om du kan tänka dig att ha mönstret upponer på vissa. Fast hur många det blir is jag inte räkna ut
  • yrväder

    fast vissa saker, typ dregglisar har jag insett att man inte ska sälja. 50 kr tar butikerna, om man bortser från molo och andra dyrmärken som tar runt hundralappen. Jag tycker dregglisar kräver mer jobb än en mössa ex, och dom är det inga problem att ta 100-150 för.

    Jag har ju inte direkt superetablerat ett märke, men jag körde ändå på i mitt lugna mak med vänner och släktingar och på nåt vis hittade folk ändå till min blogg så småningom.

    Sen tror jag det finns två aspekter till att det är svårt att få nåt sålt, både överhuvudtaget och till vettiga priser.
    Dels så är vi så otroligt många som syr och säljer nu, att det finns för mkt konkurrans.

    Sen så tror jag att i början när vi var få, så fanns det föräldrar som fick upp ögonen för hemsytt och insåg att det gick att få helt unika kläder, vilket många idag vill ha.
    MEN, nu är det så många som syr, både för hemmabruk och till försäljning, så det mesta blir inte så unikt längre. Det är inte bara 100 ungar som springer runt i kanintröjor, utan minst lika många ungar springer snart i molntröjor som vissa plagg av me and I. Undantaget är ju såklart om man handlar av Naimas design eller dylika som gör annorlunda kläder.
    Men både tygmarknaden och sömmerskorna har ökat och därmed ickeunika hemmasydda kläder.

  • yrväder

    Jalla
    fast alla är vi ju nybörjare nån gång, många har ju sytt länge nu, och blir därför bättre. Haha, mina första plagg var apfula, fattar inte hur jag ens kunde ge bort dom i present som jag gjorde

  • yrväder

    fast det där med vad man är villig att betala handlar ju om vad man får i utbyte. Dom flesta som jag syr och säljer till idag (återkommande kunder) har barn som är som flaggstångar Långa och smala. Att hitta byxor på affären till dom som passar bra, är i princip omöjligt. Och då kanske man är villig att betala lite mer, för att få plagg som sitter bra.

    Tex en av mina kunder har en pojk på dryga året, dom enda köpesbyxor som passar, är lindex tjejtajts. Bra utbud värre för en ettårig grabb

  • yrväder
    bakabakalitenkaka skrev 2009-12-08 22:37:18 följande:
    ja custom made då med andra ord, då får man räkna med att betala lite mer, men samtidigt får man exakt vad man vill ha.
    ja, fast jag tar inget mer för det än för "vanliga" storlekar. Mest för att oftast räcker det med att ta en storlek på bredden, och en annan på längden. Måste jag rita ett helt nytt mönster brukar jag dock ta extra.
  • yrväder
    Jalapeno skrev 2009-12-08 22:42:18 följande:
    men då har du hittat en jättebra nisch, yrväder Jag har snöat in på återvinning. vissa återvinnare sänker inga priser. Ta tex pillowmine.com som gör fantastiska saker! men de verkar inte sälja trots all fin press de får. Det senaste året har det inte rört sig så himla mycket i deras webshop. Udda kuddar hade en stor bild i dn och det borde kanske hjälpa. Deras prylar är ialalfall garanterat unika. I vår lilla håla finns bara ett par affärer med barnkläder. HUndra botiquer med tantkläder finns det iallafall. Pensionärsnäste. JAg har inte sett ett enda barn med jny eller jofotexsydda kläder. Är det så himla vanligt med såna kläder eller är det allt sybloggsläsande som gör att man nästan tröttnar på ett tyg innan man (jag) har sett det live?
    Det kanske är så, men räknar man antal plagg per tygtyp som kommer ut och jämför med varje unikt plagg som tex me and I har, så blir det nog ganska jämnt. Skillnaden är nog bara att me and I funnits länge, och har väldigt många olika plagg. Jag vickar ju runt på förskolor, och har sett både jofotextyger, jny och mjukatyger.
  • yrväder

    men, summa sumarum, även om hemmasytt inte är riktigt lika vanligt än som ex me and i, så är det betydligt vanligare idag, än när jag började sy. Vilket i slutändan gör det mindre unikt.

  • yrväder

    Nu måste jag gå och sova dock. Jobb imorgon....suck, tredje helt nya stället på tre dagar....tur det är julledigt snart!

    Godnatt!

  • yrväder
    klara07 skrev 2009-12-09 20:18:26 följande:
    Tack! Men himmel vilka priser hon har.
    OMG, minns inte vad Amda tar, men absolut inte sådär mkt!
  • yrväder
    NCL skrev 2009-12-09 10:27:00 följande:
    Sömmarna som jag sytt med tvillingnål går bara upp, gör jag något fel eller går tråden av extra lätt just på sådan söm? Det är undertråden som går av, inte när jag syr utan när plagget används. Jag får inte sömmen att se speciellt fin ut på avigsidan heller, måste ha väldigt låg trådspänning på övertrådarna för annars blir det en "korv" mellan sömmarna vilket medför att det bli mycket övertråd på avigsidan. Är det någon som förstår mitt svammel och har tips på hur jag kan göra?
    Hade samma problem på den tiden som jag sydde med tvillingnål. Bytte ganska fort och fållade därefter med en annan söm. Har tyvärr inget tips åt dig, annat än att sy med nån annan söm.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - röd tråd