Inlägg från: Jalapeno |Visa alla inlägg
  • Jalapeno

    Sytråden spinner vidare - röd tråd

    tack Aje! vilken maskin använde du när du sydde på vikresåren?

  • Jalapeno

    tack för tips! så gjorde jag också. Men fasen vad den glider. Latmasken blir tvungen att nåla. (Samma latmask som inte orkar bygga om overlocken till cover). Jag har tänkt att sy som en dåre imorrn, mest för att kunna skriva bloggrubriken jag gnagt på i veckor. "xmas in da hood"


    LumLumLum skrev 2009-12-22 21:26:53 följande:
    Jag har använt vikresår vid ett par tillfällen, men har ju ingen cover, så det kan jag inte svara på. Jag använde förstärkt raksöm på vaniga maskinen.
  • Jalapeno

    nu har jag bloggat hoodien med vikresår. Det var knepigare än väntat att få det snyggt. Intervallet mellan vågigt för att det är för löst och bubbel för att det är för hårt är vekrligne fint. FÖrhoppningsvis försvinner det sista i tvätt. ... eller så b lir det värre.
    syltigochsaftig.blogspot.com

  • Jalapeno

    mörkbrun/blå/grå och naturvit låter klokt att börja med. Jag köpte massor av färger, mest för att bibbi är så himla billig men jag märker att det mest är mörkt, resp ljust och rosa, orange osv som går åt. coversömmar och rullfåll behövs bara tre rullar och de har jag oftast i 1000 m.

    pressarfot vete fasen. jag byter inte till overlocken mer än at jag har en genomskinlig till coverfunktionen

  • Jalapeno

    jag vill ha en brodermaskin för att kunna sy odd molly inspirerade kläder till mej själv. Jag är för lång och för snål för alla deras kläder.
    vill ha vill ha vill ha
    Sen vill jag förstås ha en coverlock också, även omd et är ännu svårare att motivera när jag nu har en maskin med coverfunktion.

  • Jalapeno

    u've met me. Jag är både för lång o för bred. i synnerhet precis just nu....
    Mimmi 71 skrev 2009-12-29 16:40:52 följande:


    "Soon to be" hemma hos mig. Gjorde några söta barntunikor till marknaderna med min 9 mm breda dekorsöm. Rosa/röd-rutiga med limegrön dekor. I vuxenmodell till mig själv får det blir limegröna broderade blommor nu när jag kan göra detta Jag är också alldeles för snål för snygga Odd Molly, men för lång? snarare för bred
    Grön av avund, faktiskt.
    kolla friskyfrogs blogg. Hon gjorde för länge sen en tunika med grafiska runda mönster på rutig botten. Precis hur snyggt som helst.
  • Jalapeno

    visst är ff-bloggen fantastisk!

    jag ska snart blogga om min mans julklapp. Den ultimata tröjan som hans kompis uttryckte det. När vi träffades hade han bara skrikiga hemmagjorda batiktröjor. Inga hela jeans och absolut ingen kostym. Numera är han värsta klädsnobben, men helst skulle han alltid gå runt i skogsmullekläder, framförallt fleecetröjor. Julklappen var en fleece i batikmönstrat tyg. Horribel. Verkligen färgexplosioner. Stora blaffor i neon, typ. Han är alltså ännu mer färgglad än jag är

  • Jalapeno
    Indratvillingmamma skrev 2009-12-31 13:32:54 följande:
    Jag brukar köra med ett par lappar Colour catcher när jag är osäker på nya plagg som ev kan färga. Ibland när jag är lat blandar jag tvätt hej vilt i färger och tar 2-3 lappar colour catcher och det har aldrig blivit missfärgningar.
    jag har provat colour catcher, som finns att köpa på bla ica maxi. Någon gång har det faktiskt funkat på redan missfärgade plagg. Lycka till!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - röd tråd