Inlägg från: Jalapeno |Visa alla inlägg
  • Jalapeno
    mitt tips är att ta med ett riktigt sladdrigt tyg till symässan eller en mk Svampp skrev 2010-01-02 16:02:33 följande:
    En fråga till er mer syvana: Jag har en klen Bernette 60 som tyvärr fått mig att undvika att sy på maskin (väljer ofta att sy för hand istället...) eftersom den inte klarar att mata fram tjockare eller glattare tyger. Jag syr inte så himla ofta (men flera gånger per år iaf, och skulle vilja sy mer) men vill att det ska bli bra när jag väl syr. Så nu undrar jag lite hur jag ska tänka när jag ska byta till en bättre maskin. Jag är lite inne på Janome, men funderar på hur viktigt det är med övermatare. Janome har ju flera maskiner med speciellt undermatningssystem som ska göra att det funkar bättre med olika material. Däremot undrar jag om jag riskerar att fortfarande bli vansinnig på att tygen inte matas lika i övre och undre lagret om jag t.ex. väljer en Easyjeans utan övermatare? Det skiljer ju en hel del i pris så vill inte betala för mer än jag behöver. Men samtidigt är jag inte beredd att byta maskin om jag ändå inte får en som jag kan sy med utan att bli arg :=) Förutom matningen har jag inga höga krav. Någon vettig overlocksöm kunde kanske vara smidigt att ha, men brodyr och sånt behövs absolut inte. Vad har ni för tips för mig?
    mitt tips är att ta med ett mkt sladdrigt "elakt" tyg till symässan eller en mkt välsorterad symaskinsaffär och testa alla de sömmar du är intresserad av på olika maskiner. Då ser du tydligt vad det är du vill ha. Pfaffens övermatare ger bättre resultat än andra maskiner. men sen är det upp till dej om du vill betala vad det kostar.

    De flesta som hänger här har separat overlockmaskin och då kan man ha en tex easy jeans för knapphål, dragkedjor, raksöm osv.

    sysidans recensioner av maskiner är ett annat tips
  • Jalapeno
    maria204 skrev 2010-01-04 12:55:51 följande:
    JSjälv håller jag på att sy lite bebiskläder till min syster som ska få sin trea i juli. Hoppas på en tjej, för vi har bara killar i familjen, 7 st på knappt 5 år!!
    svärmor som har två söner hoppades på en liten tjej. Sen kom det 5 tjejer på tre år. Inte en kille i sikte
  • Jalapeno
    maria204 skrev 2010-01-04 19:15:24 följande:
    Då finns det kanske hopp Vi funderar på en trea och det vore ju inte fel med en tjej, fast hur gör man med en tjej egentligen????
    jag kan fråga min man o hans brorsa
    Men du, blandning är överskattat
  • Jalapeno
    Bling1975 skrev 2010-01-05 11:13:58 följande:
    Idag är det lilla julafton hemma hos mig! Posten kom med min mycket efterlängtade coverpro och bandkantare, tänk vad fort det gick trots alla helger. Nu ska här packas upp och sys massor. Vilken tur att jag jobbar hemma idag och det bara är halvdag.
    grattis! inte aaaaalls sotis
  • Jalapeno
    Fiffa5 skrev 2010-01-05 20:44:06 följande:
    Får man alltså inte skriva sin blogadress här i tråden?? Hade jag ingen aning om! Jag som alltid brukar länka till den när jag sytt ngt nytt
    du får om du inte säljer det du syr. Jag som sålt två plagg får nog länka , iallafall gör jag det ibland
  • Jalapeno

    rita med samma penna på någon liten bit du har kvar av tyget o testa olika lösningar. Jag gillar galltvål, men ibland går den bet

  • Jalapeno
    ak74 skrev 2010-01-06 13:46:10 följande:
    Nu har jag en organisatiorisk fråga: Ni som klipper ut många plagg åt gången, hur gör ni för att inte blanda ihop delarna? Tänk att man klipper ut 3 par mudbyxor i stl 56, 62 och 68... Det är inte så bra om ena benet är i stl 56 och andra i 68 I bland kan ( i alla fall för mig) delarna bli liggandes ett tag innan jag börjar sy...
    just nu har jag en hög kläder i syrummet med en nål genom alla delar i varje plagg. VId närmare eftertanke kanske jag ska gå ner och sy lite
  • Jalapeno

    vem var det som köpte kantbandsmojäng till coverlock från USA o och byggde om den? gekko?


    finns det någon som provat göra det på huskylock?
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - röd tråd