• Anonym

    Det ska fan vara en modern man!

    Jag förstår inte hur man kan ha fräckheten att kräva sexuell trohet om man inte kan garantera att man uppfyller partnerns behov.

  • Anonym
    Mandi74 skrev 2009-12-31 00:38:27 följande:
    Känner som ts andra fru, jag vill inte ha sex med en man som är som en kvinna i hushållet. Föredrar hora och madonna grejen, jag vill vara kvinnan i hemmet. Jag vill känna mig kvinnlig genom att han sköter "mans"grejerna tex bär tunga kassar åt mig när jag varit och handlat, klipper gräset, byter glödlampor, tvättar bilen, skotta snö, sköter allt som har med skruvar och spika att göra mm mm och jag "kvinno"grejerna sköta barnen, matlagning, diskning, tvätt mm. Visst kan det vara skönt att någon gång bli ompysslad, få middag serverad eller frukost på sängen, men det ska vara vid spexiella tillfällen eller om jag är skul får han gärna hjälpa till.
    Öh, Madonna/hora-komplexet innebär att mannen endast kan se på sin fru som mor till sina barn, en "fin" kvinna som man inte kan befläcka med sex, om det inte är mycket fint och vackert och gärna i syfte att göra barn. Problemet som uppstår för kvinnan är att hon kanske vill ha lite hårdare tag eller tom mycket hårdare tag, och det klarar mannen inte av att ge henne för då blir det fel i skallen på honom *ERROR*. Så det har inget  att göra med hur du beskrev det! Du beskriver snarare ett 40-talsbild av parförhållandet. Visst, det är klart du kan gilla det.

    Men - att "sköta barnen, matlagning, diskning osv" skulle vara kvinnogöra - pyttsan! Det ser jag som manligt, en man som inte kan med de bitarna är ingen man utan en pojke.
  • Anonym
    Completorium skrev 2010-01-03 12:21:58 följande:
    I den här tråden har vi inte diskuterat biologiska skillnader mellan män och kvinnor. Kan det finnas såna som ger upphov till olika sexbehov och olika förhållningssätt till sex? Jag kan tänka mig t.ex. följande: Kvinnor är fertila några få dagar per månad och då gäller det att få till det så att släktets fortbestånd säkras. Män, däremot, är funtade så att de kan befrukta en kvinna alla dagar i månaden, och tur är det, för annars kanske det skulle vara svårt att få till nån avkomma. Män ska alltså gå omkring och vara fyllda med lust hela tiden för att vara beredda den dag som kvinnan har ägglossning. Kvinnan behöver inte ha större lust än att hon tillåter en man att komma till vid rätt tillfälle. Och när befruktningen väl är avklarad så behöver hon inte nån man på ett bra tag, ur befruktningssynvinkel. Dessutom är en graviditet och efterföljderna något enormt kostsamt för kvinnan. Så det kanske inte är så konstigt om kvinnors psyke skyddar dem mot risken att  - iaf allt för snart - bli gravida igen. En minskad lust efter barnafödande kan alltså vara en livsräddande funktion. Men, samtidigt har en kvinna nytta av en man som stannar kvar och bidrar till familjens försörjning och skydd, och då kan ett sätt att få mannen att stanna kvar att erbjuda honom sex. Ja, det här är ju rent djuriska instinkter, men vi människor är också djur även om vi har en väldigt stor intellektuell överbyggnad som skymmer mycket av de funktioner som vi har gemensamma med andra djur. Vad tror ni?
    Kvinnor är kåta hela tiden och ännu kåtare när det är ägglossning. Ok, jag tog förstås i lite men...kåtheten kan ju gå över. Simsalabim! Ptrooo....gamle kåtheten. Nu är ja befriad från detta ok! Prisa mustangen i stallet, detta kraftpaket som följer minsta hanledsknyck!
    Det vore förstås enklare om alltid människor med samma sexbehov träffades men så är det ju uppenbarligen inte. Och ibland slocknar ju sexlusten för partnern och istället för att bryta upp så struntar man i att ha sex. Så var det för mig. Jag fegade och kunde liksom inte säga rakt ut att "jag tänder inte på dig längre men jag skulle gärna vilja ha sex med andra eller strunta i sex och ha kvar dig här hemma för att det är så jobbigt att bryta upp och vi har det ju rätt bra i övrigt". Men det håller naturligtvis inte och leder till bitterhet, anskaffande av hästar, depression, självmord, dokusåpatittande, filmkanaler, skriva inlägg på FL....
  • Anonym

    Har man inte lust så kan man testa att titta lite på porr och sen gå och ha sex..funkar inte det, så får man väll testa senare?

  • Anonym

    Eftersom allt är som en cirkel så anser jag att vägen till diskbaljan går genom en avsugning och visa sin vilja i sängen.

    Det ena ger det andra. Inte att det andra ger det ena.

  • Anonym

    Completorium jag har följt tråden från start, men inte de senaste sidorna, ska läsa ikapp sen. Men det jag undrar är hur länge du och din fru har varit tillsammans.

    Jag är den som gärna har sex lite oftare än min sambo som ofta är trött. Han nekar inte men tar bara initiativ en gång i veckan. Ibland varannan vecka bara. Däremellan ligger det på mej om det ska bli nåt. Då vaknar han till, men är oftast jättetrött innan.

    Men det jag vill säga med det är att mitt förra förhållande varade i elva år. (två barn). Min sambo hade dubbelt så hög sexlust som mig och ville gärna knulla mig tre gånger i veckan vare sig jag ville eller inte kan man säga. Under nästan alla dessa årl. Han tröttnade aldrig trots att jag pendlade i vikt, var trött och inte särskilt rolig ibland. Jag kan komma ihåg en enda svacka då han inte var sugen och då hande han gått upp mycket i vikt och sov dåligt pga värk. Men man kan säga att förhållandet slutade tack vare att han tröttnade på mitt ointresse och valde en annan.

    Hans sexlust var 100% konstant och min lust växlade hela tiden. Ibland var det noll, ibland 50% och ibland faktiskt ca 90% lust.

    Nu kan jag känna att jag har fått ta över hans roll i mitt nya förhållande och att min sambo är den med växlande lust. Ändå har jag ingen större förståelse för det. Tycker att han "borde" vilja ha mig om han älskar mig! Är ofta ledsen och undrar om han tröttnat. Men allt är verkligen super säger han.  Snacka om att man aldrig blir nöjd.

    Men det jag ville ha fram var att i ett längre förhållande så pendlade min lust kraftigt och sexlivet fick ett rejält uppsving när barnen blivit större, och jag hade kommit ikapp med mig själv. Då gick vi från en gång i månaden till varje dag igen. Lite berodde på att jag var piggare men också för att jag hade mer fritid och surfade runt på nätet, hittade lite sexiga porrsidor och tände mig själv på det viset. Innan så kände jag mig osäker på hur jag skulle ta hand om min man men porr hjälpte mig att öka på självförtroendet. I studiesyfte kan man säga.

    Så jag brukar tänka när (det är lite för lugnt i mitt nya förhållande) att snart kanske det blir ett uppsving igen.

  • Anonym
    StinaFia skrev 2010-06-18 09:30:02 följande:
    ok. alltid intressant att höra tankar från någon som resonerar olikt en själv.

    jag älskar min man, tom lika mkt som jag älskar mina barn! men hade vi aldrig sex skulle jag ändå fråga mig om det var värt det, faktiskt...  man kan ju ha en nära relation utan att för den skull vara i ett förhållande med varandra, tänker jag
    Äntligen en kvinna som har lite kärlek kvar till sin man efter hon fått barn. Väldigt många kvinnor verkar ha en prioritetsordning som är:
    1. Barnen
    2. Barnen
    3. Jag
    4. Mannen
     
    Klart att relationer pajar när relationen inte är prioriterad.
  • Anonym
    Rofvenhielm skrev 2010-06-18 09:43:06 följande:
    Ahem.. du får korrigera den listan lite.

    1. Jag
    2. Jag
    3. Barnen
    4. Barnen
    5. Jag
    6. Jag
    ..
    10. Mannen
    ..
    48. Sex
    Jag tänkte skriva den som du gjorde men det skulle bara leda till en massa prat om listan i sig. Det jag ville säga var bara att relationen inte kommer först.
  • Anonym

    Min prioritering är:
    1. Jag och frun
    2. Barnen och hushållet
     
    Min frus är:
    1. Barnen och hushållet
    2. Jag och mannen
     
    Min uppgift är att se till att relationen fungerar. Hennes uppgift är att se till att familjelivet fungerar. Jag litar på hennes omdöme och hon litar på mitt. Ingen av oss är utbildade specialister på våra respektive områden så vi gör bara så gott vi kan. Å andra sidan blir inget bättre av att allt ska diskuteras mellan två som saknar kompetens. I vardagen kan inte så mycket heller bli så väldigt fel så det är bättre att det flyter på än att det fastnar i en beslutsprocess.

  • Anonym

    När jag kommer hem, och min karl har lagat mat/diskat/tvättat/städat...you name it. Då förvandlas jag från madonna till hora på ett litet kick. Kommer jag hem och får göra allt själv, då förvandlas jag till en sur, grinig bitch som muttrar och lägger mig på kanten i sängen och glor på CSI. 

Svar på tråden Det ska fan vara en modern man!