• Anonym

    Det ska fan vara en modern man!

    Anonym (Kanske...) skrev 2011-11-05 11:57:06 följande:
    Ibland händer saker fast man inte letar, och på de mest oväntade ställen...
    Det stämmer allt för bra... Såna situationer är skitjobbiga... är i en sån själv just nu... vet varken ut eller in!
  • Anonym
    Sissely skrev 2011-11-05 12:17:21 följande:
    Väldans många anonyma här  
    Tanken slog mig (apropå vad ni nämner) att jag har det så bra i min relation att jag inte skulle vara mottaglig för att känna efter om jag skulle känna "kemi" med någon annan man. Men jag inser att vi funkar olika. 
    Precis så har jag känt förut, att jag inte varit mottaglig för andras blickar. Men så drabbas man en dag och då får man omvärdera sitt tänk Är det någon man träffar kontinuerligt (jobbet) så är det svårt att undvika. Jag säger inte att det gäller alla, men jag tänkte också som du.
  • Anonym
    Sissely skrev 2011-11-05 12:30:07 följande:
    Ajdå, sånt där är svårt. Jag gissar att man måste ta ett snack om det och inte bara gå och vänta på att spänningen ska stiga. Det är ju oerhört svårt att avstyra annars, om rätt (eller fel) tillfälle skulle dyka upp.
    Men det betyder att man måste klara sig utan "spänningen" på jobbet varje dag, och det kanske du inte vill?  
    Huvudet på spiken.. man är ju tyvärr inte så snusförnuftig när man drabbas av känslor utan suger i sig som en törstig kamel! Som att vara nykär igen och vem mår inte bra av det?
  • Anonym

    #901: Jag är visserligen kvinna så det skulle bli en bedragen man i så fall men jag skulle inte vara otrogen på det sättet. Man kan inte styra känslor men man kan styra handling. Om det visar sig att båda vill något mer så får man givetvis berätta.

  • Anonym
    Sissely skrev 2011-11-05 21:08:53 följande:
    Jo jag är medveten om att det är min tolkning. Precis som att jag tycker att påstående som  "känslor kan man inte styra över" är en utsliten floskel för att slippa ta ansvar för sina handlingar.
    Fast man styr inte över känslor och det är ju det som gör att det blir en jobbig situation. Man styr över handling men situationen blir inte mindre jobbig för det. Förstår du hur jag menar? Har man väl fått känslorna så är det väldigt svårt att veta vilket val man ska göra, men ett val har man givetvis alltid.
  • Anonym
    Anonym (Kanske...) skrev 2011-11-06 11:07:23 följande:
    Fast nu tolkar du vidare. Bara för att man inte (alltid) kan styra över känslor så betyder det inte att man inte måste ta ansvar för sina handlingar.

    Lustigt nog skulle du aldrig sett mig skriva detta för ca ett år sedan. Då var jag helt i ditt läger vad gäller denna diskussion. Plötsligt tar livet en oväntad vändning och man lär sig något nytt. 
    Hm... nu börjar jag undra om vi är samma person Du sätter ord på precis hur jag tänker och känner!
  • Anonym

    #915: Fast jag har aldrig hävdat att jag aldrig kommer att få känslor för någon annan. Som sagt, känslor styr man inte över men handlingar. Jag kan fortfarande hävda att jag inte kommer att vara otrogen eftersom jag styr själv över vad jag gör med känslorna jag har. Alla är olika men kan man styra över sina känslor så kanske det inte var så allvarligt?

  • Anonym
    Anonym (Kanske...) skrev 2011-11-06 19:14:32 följande:
    Och är känslorna tillräckligt starka och inte försvinner så känns det som man blir galen när man försöker ta ett annat beslut...
    Precis... jag är i förnekelse just nu pga det... väntar på ett tecken... som antagligen inte kommer dyka upp utan jag måste nog ta något form av beslut =

    Passion med någon som är ganska lik mig i sitt sätt att se på saker och ting, att bygga vidare på.
    Eller tryggt familjeliv tillsammans med min man, barn, hus, ekonomi och gemensamma vänner.
  • Anonym
    Sissely skrev 2011-11-06 19:39:24 följande:
    Det finns så otroligt många (och trista) otrohetstrådar här på FB. Låt nu inte denna eminenta tråd glida över i ännu en. Mannen som startade denna tråden är nog inte den som ser otrohet som en lösning på sitt problem.
    (nu tolkar jag igen, fy mig)
    Om du syftar på mig så har jag som jag skrivit inte tänkt vara otrogen. Bestämmer jag mig för den "andre" så avslutar jag givetvis med min man först. Ännu så länge är det bara känslor vi pratar om, inga handlingar.
  • Anonym
    Anonym (överledsen) skrev 2011-11-08 19:57:01 följande:
    Det där köper inte jag för fem öre. Varför ska lägstanivån vara normgivande?

    Om man har en partner som har ett större behov än vad jag har så tycker jag att det är min förbannade skyldighet som partner att tillsammans med min man komma fram till en nivå som är acceptabel för båda. Alltså fick jag se till att bli kåt lite oftare och han fick lösa saken på egen hand däröver. Men att bara säga "det är min lust som styr" och därefter anse saken avklarad är verkligen superego. 
    Jag tror inte alla kan "se till att bli kåta" för att tillfredsställa den som vill mer. Ibland handlar det om att "träna" upp sexlivet. Ibland blir det tvärtom sämre och lusten minskar om den som vill mindre tvingar sig själv.

    Ego? Jag skulle inte beskriva det så. Jag ser det som två människor som ska gå en lång sträcka tillsammans. En går fort, en har sämre förutsättningar att gå fort (finns många olika och individuella anledningar till varför man kan gå fort eller ej). Den som går långsammast kan påverka sin gångförmåga till viss del men den som går fort är den som kommer att få anpassa sig om man ska fortsätta gå sträckan ihop. Inte för att den andra är ego utan för att det inte går att trolla.
  • Anonym

    Bäst vore det förstås om alla kunde prata om inställningen till sex redan innan de inleder ett förhållande. Ja, på att ärligt sätt då. Men eftersom många kvinnor uppfattar sig själva som sexuella eftersom de känner ett något större intresse i början av en relation så är det nog svårt. 

    För många år sedan var jag medlem på en dejtingsida. Lite efter att jag hade registrerat mig gjorde också en av mina väninnor det. Hon ville då att jag skulle läsa igenom hennes presentation och hjälpa henne lite med stavning och annat. Sagt och gjort. I samband med att jag gick igenom det hon skrivit tittade jag också på de svarsalternativ hon uppgett i den frågelista de hade där.

    En av frågorna handlade om huruvida sex var viktigt i ett förhållande. Hon hade uppgett att det för henne var mycket viktigt. Jag, som visste att hon avskyr sex och bara finner det kladdigt, tråkigt, stressande och tar tid från annat frågade henne varför det stod som det gjorde. Hon sa då att ingen man skulle kontakta henne om hon var sanningsenlig om hur litet hennes intresse var för sex. Skulle hon säga sanningen skulle hon få vara ensam resten av livet. Dessutom sa hon att hon faktiskt är en sexuell varelse i början. Att hon under en period är mer intresserad av sex eftersom det då har ett syfte - nämligen att få mannen att se hennes andra goda sidor och bli så kär i henne att hennes bristande sexlust senare inte skulle ses som ett problem. Eller, i fall där det ändå blev ett problem, menade hon att han då skulle ha överseende med det i och med att han vid det laget (om det gick som det skulle) inte skulle vilja leva utan henne.

    Det säger sig självt att det inte blir bra när förutsättningarna egentligen är genomfalska. 

     

  • Anonym
    John D skrev 2011-11-09 09:03:35 följande:
    Det är en bra liknelse, men den missar vissa väldigt viktiga delar.

    Jag fortsätter att använda mig av din liknelse, två personer ska gå en lång sträcka tillsammans.
    En går fort, den andra långsamt. Det jag finner avgörande, i alla fall i mitt fall, är VARFÖR den ena personen går långsamt.
    Har den en fysisk åkomma, en dålig fot eller krokigt ben kanske, som saktar ner den? Eller vill den bara inte gå fortare, pga ren lathet?
    Jämför med inläggen angående fysiskt hinder och psykisk ovilja. Kan personen överhuvudtaget gå fortare, eller vill den bara inte gå fortare?

    Jag hade inte haft några problem att anpassa min gånghastighet efter någon med en fysisk åkomma. Givetvis hade jag väntat och hjälpt personen efter bästa förmåga.
    Om det däremot handlade om ren nonchalans, att personen själv valde att gå långsamt pga lathet, då hade jag antagligen lämnat personen och fortsatt i min egen takt.
    Om man ska applicera liknelsen på mitt förhållande så är vi någonstans där jag för tredje gången har vänt mig om och sagt "kom igen nu då, vi måste gå vidare" men utan att personen har visat någon som helst antydan till att vilja öka takten. Ökar inte takten snart, så kommer jag att gå vidare och lämna personen bakom mig.
    Nej men jag är helt med på vad du menar och avsåg också lämna dörren öppen för precis det där. Det kan vara fysiska förutsättningar (i liknelsen, för i verkliga livet måste det ju inte vara ett fysiskt FEL), det kan vara dålig kondis, bristande vilja osv. Om vi håller oss till gångjämförelsen så kan den bristande matchningen finnas i vilken kombination som helst. En som går i rätt genomsnittlig takt tillsammans med någon som har usel kondis och kanske skulle bli hjälpt av att gå lite fortare i intervaller och däremellan att man går lite långsammare tills man tillslut hamnar i ett tempo som funkar för båda. Men det kan ju också vara så att man går med en som är enbent eller har en muskelsjukdom som ger ökad uttröttbarhet. Att pusha på då kan få motsatt effekt dvs att det går än mer långsamt senare pga överansträngning. En kan ha synnerligen långa ben och atletiskt steg som gör att det går fort även om vederbörande håller tillbaka allt den kan. Synd om den är på vandring tillsammans med en som har korta krumma ben. Sen finns det de som maskar, som har lagt av med den gemensamma vandringen och går och är missnöjda i smyg och längtar efter en annan vandlingspartner, eller den som bara inte vill prata om vad som pågår och varför det går långsamt i jämförelse med den snabba. Sen massa mer förstås. Man kan ju komplicera det med en tidsaxel om man vill. Vad händer i perioder när en blir deprimerad, någon blir kroppsligt sjuk så att det påverkar lusten, när förhållandet är i kris av annan orsak osv? 

    Det är bra med självkännedom både om man är snabb eller långsam så att man kan prata om hakarna, skillnaderna och ha lite ödmjukhet och nyfikenhet både inför sig själv och sin partner. Någonstans går ju smärtgränsen och man vill inte vandra ihop även om man kanske respekterar varandras "förmågor".
  • Anonym

    Seriöst, 1-2 gånger i månaden-förhållanden håller inte och kommer aldrig att bli bättre. Precis som TS beskrev är äpplet för grönt eller för rött. Har själv levt i sådana förhållanden där allt dalar och blir stendött. Två individer som lever ihop o inget mer.

    Flyttade isär och vägrar annat förhållande än att leva åtskilt. Fungerar hur bra som helst och är mycket smidigare. Ta dig ur förhållandet om din partner inte vill, du får ett bättre liv!

  • Anonym
    Modern Man skrev 2012-02-05 14:57:47 följande:
    Vi hade ett fantastiskt sexliv i början, i nästan 3 år, men sen dalade det snabbt. Det där har vi diskuterat massor och hon hävdar att det var ett uttryck för passion. Jag trodde ju inte att passion kan hålla i sig så länge, 3-4 månader trodde jag, men se har jag läst en hel del om det och relationsexperter säger att passionen kan hålla i sig så länge som upp till 3 år.

    Min fru säger att nu har hon fallit tillbaka till sin "normalnivå" och tror inte själv att hon kan få tillbaka det där. Jag tror henne. Naturligtvis är det så att alla människor är olika och kan få en högre drift under inflytande av passion. Jag känner ju mig lite lurad...

    Man kan givetvis aldrig veta. men nu har hon legat på sin nivå i 7 år, så det är klart att jag misströstar. På ett sätt kan det nog vara så att genom att jag har velat diskutera det så har vi bränt broar och bara det faktum att det har kommit upp på bordet kanske är ett hinder i sig. Hon är så medveten om att jag gärna vill ha henne annorlunda och då hämmar det henne.
    Jag gick runt och var undergiven utan att riktigt förstå det själv. Det fattade jag långt senare efter att jag och min man skilt oss. Först jättebra sex men sen orkade jag inte mer. Hade behövt dominans också.

    Har ni pratat om sånt?
  • Anonym
    Vinterkvinna skrev 2012-04-05 11:02:47 följande:

    Det är jag som är frun. Några i den här tråden har undrat hur TS fru har upplevt det hela. Här är jag nu. Jag har igår när jag letade efter andra trådar på Familjeliv (som jag inte brukar hänga på ) hittat den här tråden och förstod direkt att det var min man som skrivit.


    Det måste ha varit att hitta en nåli en höstack med tanke på att tråden varit inaktiv i flera veckor. Var det den här typen av inlägg du specifikt letade efter eller misstänkte du att din man skrev här eller hade fått något annat tips?

    Känner du igen dig av beskrivningen eller tycker du att din man har gett en skev bild av dig? Är det kritik du håller med om?
  • Anonym
    Vinterkvinna skrev 2012-04-05 14:15:18 följande:
    Det som TS klagar på att man inte har nåt för att man är "en modern man"  och gör sin del i hemmet skulle jag vilja kommentera. Det som TS glömt att berätta är att han är en besserwisser och att han tycker att han alltid har rätt. Jag menar att han själv har del i problemet att han fått ta så mycket av hushållsarbetet. Vi var båda vana vid att sköta matlagning, inköp osv och jag tyckte om att laga mat och var enligt vänner väldigt duktig och de såg fram emot att komma på middag. Eftersom jag är en osäker person i grund och botten klarade jag inte av att hela tiden få höra att jag skulle göra på ett annat sätt, så som jag alltid gjort var fel osv. Istället för att bara säga att "ja ja jag gör så här och det tänker jag fortsätta med" lät jag mig påverkas och drog mig undan. Det är ett mönster som jag känner igen sen barndomen, att inte ta konflikter utan att gå undan. Jag tror att allt började där.

    TS tycker att han har gjort allt för att få den här relationen att fungera men jag tror han glömde en sak. Han glömde att se MIG. Han lyckades inte lyssna när jag försökte säga något, han tog inte till sig det jag sa och tyckte. Det kan se ut som i TS inlägg att han är väldigt lätt att leva med, för han "gör ju allt hemma", men han är en väldigt komplicerad person

    Naturligtvis har jag haft otroligt stora problem med att lösa mina och våra problem, jag är inte stolt över att jag hellre sticker huvudet i sanden. Jag är inte stolt över att jag inte orkade gå mer i terapi, att jag inte tagit tag i mig själv, att jag inte "tänkt mindre och knullat på mer" som nån uttryckte det. Det kanske hade hjälpt.

    Den stora frågan för mig just nu är att bestämma mig för vad jag vill göra. Jag vet inte än.
    Jag har anat att moderna mannen var så som du beskriver honom. Jag har själv levt med en sån o tycker mej ha läst, ibland mellan raderna, att denna moderna man påminde mycket om min egen. precis som du beskriver dej så skulle jag beskriva mej.

    Idag några år senare vet jag exakt vad jag vill o ingen kommer att sitta på mej igen. Jag har gjort karriär o är framgångsrik i det jag gör. Jag har växt som människa o kommer att fortsätta att låta mitt liv vara mitt.
    Önskar dej allt gott o all lycka kära vinterkvinna! Kunde jag så kan du!  
  • Anonym
    ulfsas skrev 2012-06-12 16:11:00 följande:
    Nej, inte blir man spännande av att stå och diska. Många kvinnor vill ju ha en riktig man och då är det troligen inte Lilla Fridolf i förkläde de tänker på.

    Även kvinnor bör ta sitt ansvar för förhållandets alla delar. 6 är ett av benen som förhållandet vilar på. Tycker jag. 

    För mig är inte sex ett av benen som förhållandet vilar på. Det är inget som måste ingå i mitt förhållande och är inget som jag tänker ta ansvar för heller.
  • Anonym
    Anonym (Ensam) skrev 2012-06-12 17:41:19 följande:
    Nehej?

    Du säger inte om du är kvinna eller man. Så sex är oviktigt? Tycker din partner likadant? Menar du att du inte behöver ha något sexliv alls eller att du gärna sköter det utanför förhållandet?

    Vad har könet med mitt inlägg att göra? För mig är se oviktigt ja. Nej jag tror inte att det är oviktigt för min partner. Min partner får gärna sköta sitt sexliv utanför förhållandet.
  • Anonym
    Anonym (överledsen) skrev 2012-06-12 17:45:40 följande:
    Då hoppas jag att du är väldigt tydlig och ärlig med det mot din partner i början av ditt förhållande så att h*n vet om det och kan välja om h*n vill ha ett liv där sex är oviktigt för den ena partnern.
    Detta är något som kommit på senare år och då hade jag redan partner. Min partner vet idag att sex är oviktigt för mig. Min partner får sköta det utanför förhållandet om h*n vill.
  • Anonym
    Anonym (Ensam) skrev 2012-06-12 18:26:17 följande:
    Men ändå är det ett favoritargument när hon inte vill - att han måste hjälpa till mer så att hon orkar, och sedan får han inget i alla fall. Inte ens ett tack. Det är väl nästan standard? Det skulle jag säga är kopplingen, dvs det är inte vi män som gör kopplingen utan våra kvinnor. Dvs vi skall vara moderna män som gör 50% hemma, och sex är en morot som hon viftar med men sedan inte ger.

    Att göra 50 % av hushållet är en självklarhet. Min partner får inget sex eller tack för att h*n gör en självklar del i ett gemensamt hushåll.
Svar på tråden Det ska fan vara en modern man!