• Anonym

    Det ska fan vara en modern man!

    Modern Man skrev 2011-11-03 16:24:22 följande:
    Fast å andra sidan, jag har ju inte heller nåt intresse av att minska min sexlust...
    Bra att du kan se att det är ömsesidigt. Det stör mig lite att det i en osynkad relation lätt blir den som vill mindre som är problemet eller den som avviker och som behöver bli "roligare". Just eftersom man skulle kunna tänka tvärtom också.

    Jag är inte så där jättepå när det kommer till sex. Delvis för att jag hade en del knutar i mig själv att lösa upp så att jag hittade och erkände vad jag faktiskt tänder på och gillar. Delvis fortfarande så är jag pryd och har svårt att stå ut med att blotta mig så mycket och våga vara ful. Men det är också så att jag inte tycker att den njutning sex och orgasmer skänker är så överlägsen annan njutning och andra intressen som jag har. Jag får kickar av så mycket annat. Det är en tillgång när det kommer till att glädjas över mitt liv och i en vanlig tillvaro dvs jag kan glädjas och njuta av så mycket att jag inte så lätt hamnar i en brist på njutning. Men det är också handikappande i en relation med någon som håller sex högt som den främsta njutningen.
  • Anonym
    Modern Man skrev 2011-11-03 16:55:27 följande:
    Men det är ju också svårt att jämföra de här två lägena rakt av. Den som är utan lust eller ha väldigt låg lust saknar ju inget. Det är som att säga att den som är hungrig på mat inte ska få äta, jämfört med att den som är mätt ska äta en gång till. Det innebär ju inte samma "nöd" att tacka nej till att äta när man är mätt som att få ett nej när man är hungrig.
    Tänker du att man gör mer våld på sig när man inte får än om man ställer upp fast man inte vill? Jag vet inte. Att tvångsäta fast man är mätt kan vara nog så svårt. Jag vet flera som rent bokstavligt hellre äter för lite än för mycket. Kanske samma med sex?

    Det jobbiga med sex är ju att det inte är en vara som ligger på bordet där man kan ta så mycket som passar. Istället måste det gå igenom den andra och en själv. Att ha sex mot sin vilja blir lite som att välja mellan att vara ett knullhål som ligger och tänker på annat (vilket inte känns värdigt varken för en själv eller ens sängkamrat ) och att försöka krama ur sig själv engagemang man kanske inte har att bjuda på. Sånt gör väl att liknelsen med mat och hunger/mättnad haltar något.

    Om jag kunde vara mindre engagerad av sex när det sker så kanske det skulle underlätta. För mig är det så mycket av interaktion att bara det suger musten ur mig.

    Om man tänker på sex som att man lägger en insats och sen får en vinst så är det nog olika hur stor insats och hur stor vinst folk får ut av det. Någon som satsar tio och får tjugo kanske vill mer än den som satsar 150 och får hem 160? Vinsten blir densamma men insatsen högre i det andra fallet. Jag kan känna mig lite sån.
  • Anonym
    Modern Man skrev 2011-11-03 20:07:53 följande:
    Min poäng är att det finns ingen vinnare i ett förhållande där man är så olika att man inte kan jämka ihop sina sexliv.  Oavsett vems perspektiv man intar så blir den andre förlorare. Det är inte stor tröst att veta att in fru mår bra om jag själv svälter och vice versa.
    Ok, ja men där är jag ju med. Sorgligt är det.
  • Anonym

    #855: Tror att det ligger mycket i det du skriver även om det är väldigt generellt.

  • Anonym
    Anonym (vill ha en man!) skrev 2011-11-03 22:50:37 följande:
    Ja, vi kvinnor säger att vi vill ha ett jämlikt förhållande, där mannen städar och diskar, och frågar vad vi vill hela tiden. Mysa med barnen och med mig.

    Men, hur sexigt är det i längden? Då passionen lagt sig har man en mjäkig tråkmåns. Jag vill ha passion, känna att min man är en man, att jag är hans kvinna. Jag vill känna mig feminin inför min man. Visst skall han deltaga i hushållsarbetet och vara gullig med barnen, men han måste också kunna vara manlig! Dominant! Och jag vill göra saker en fru gör för sin man, känna att han uppskattar det!

    Balans helt enkelt. Visst, jämställdhet i samhället, men balans hemma. Alfa-hanne mot mig, sjukt sexigt. Sedan även kunna moppa ett golv eller byta hjul på bilen.

    Eller vad tycker ni andra?
    Gudars! Tala för dig själv. Jag känner verkligen inte igen mig i det du skriver.
  • Anonym
    Modern Man skrev 2011-11-03 23:04:26 följande:
    Ja, där är vi ju alla olika. Inte alla kvinnor vill ha en alfahanne i sängen, inte alla män är dominanta. Jag är stark i psyket men vill inte dominera. Jag vill möta motstånd, egen vilja, egen lust till sex. Det är så jag ser på begreppet balans.
    Det är ju helt sant att alla är olika. Fast jag måste tillägga att bara för att en man är dominant så behöver det inte vara så att kvinnan är undergiven eller passiv i sängen som ett resultat. Själv tänder jag enormt på dominans men är inte undergiven eller medgörlig på det sättet utan vill ha passion och lite motstånd. Jag vill "tas" i sängen men är ju givetvis väldigt aktiv själv, dock får han gärna hålla fast mina handleder, slänga ner mig på sängen, daska till mig på rumpan, ja du förstår
  • Anonym
    Modern Man skrev 2011-11-04 19:03:00 följande:
    Jo, jag förstår! Det finns alla möjliga varianter och kombinationer, och på samma sätt så behöver inte en man vara en mes för att han inte är dominant.
    Givetvis inte! Det är väl det som är så härligt med sex att det finns alla möjliga olika vägar man kan gå Bara man hittar rätt match så att säga!
  • Anonym

    #874: I med och motgång/ i sängen och utanför Jag tycker ju inte att man är omanlig eller en mes för att man är vuxen och tar ansvar för sin familj och sitt hem, det gör en "riktig" man. Det finns få saker som är mer avtändande än en man som inte kan ta hand om sig själv och sin familj utan behöver en "mamma". Jag vill ha teamwork i vardagen och passion i sängen, är det en omöjlighet? Innebär en dominant egenskap hos mannen att han är okababel till att ta hand om hushållssysslor?

  • Anonym

    #882: Jag menar väl egentligen att det ena inte behöver utesluta det andra. Man behöver inte alls vara mesig för att man inte är dominant, det är inte antingen eller. Men jag reagerade på att någon skrev att det inte var sexigt med en man som kan sköta hemmet och ta hand om barnen och det menar jag att jag inte håller med om. Det är inte en speciell typ av män som är jämställda och att det automatiskt skulle vara osexigt, alla är väl olika och har olika egenskaper. Personligen tycker jag att det är väldigt sexigt med mogna män som tar ansvar, även i hemmet.

  • Anonym
    Modern Man skrev 2011-11-04 22:52:06 följande:
    Då är vi väl rätt överens!
    Ja, tycker jag nog
Svar på tråden Det ska fan vara en modern man!