Inlägg från: två lingon och ett blåbär |Visa alla inlägg
  • två lingon och ett blåbär

    ADHD-mammor rusar vidare i mot och medvind

    Lurksmulan: Förstår hur du menar med att det yngre barnet tar efter det äldre barnets beteende och det är ju inget konstigt när man inte har några andra referensramar Här handlar det mer om att barnen är väldigt olika och det märks tydligt när H tar efter M det SYNS, det blir nästan lite av en parodi och man ser att det är en "imitation". 
  • två lingon och ett blåbär

    Jeeeses vilken kväll!!!
    Barnen skulle vara på fritids tidigt i morse och M fick medicinen redan 6:10 vilket straffade sig nu på kvällen.
    Hon gick igång och började reta upp lilleman som höll för öronen för att slippa höra henne (men då blir det svårt att städa) det löste jag genom att sätta hörselkåpor på lilleman och med kåpor och stängd dörr lyckades han skärma av M.
    M packade en väska eftersom "hon är ful och vi hatar henne och har det bättre utan henne", sedan gav hon sig av ut genom ytterdörren och rymde till altanen där hon gömde sig bakom dynboxen....
    Allt ordnade upp sig så småningom, men jag ser fram emot nästa vecka när jag återgår till mina ordinarie arbetstider och vi kommer in i våra rutiner igen.

  • två lingon och ett blåbär

    Nu när jag gnällt av migägnar jag alla er andra kämpande morsor en tanke
    Skickar massor av kramar till er alla och en extra kram till Petrah, hoppas det löser sig för er, ni måste ju få hjälp efter så många år och turer fram och tillbaka

  • två lingon och ett blåbär

    Rutiner är viktiga här hemma men det är inte katastrof om de blir lite anorlunda.
    Läggningen på kvällen är vi noga med, man märker direkt på båda barnen om den blir bara en halvtimme sen och kvällskaos är något vi vill undvika
    Jag mår också bra av fasta rutiner (har ingen diagnos och har aldrig blivit utredd, men maken misstänker starkt att jag har ADHD. Ser ju vissa likheter själv med dottern iof ). Tidigare jobbade jag 100% med rullande schema och jag fick aldrig vardagen att funka, mådde jätte dåligt för att jag var en så dålig mamma/familjesamordnare. Sedan jag gick ner till 80% och jobbar samma tider varje dag har jag blivit mycket lugnare och fixar vardagen på ett helt annat sätt, men märker att jag kan "låsa mig" i rutinen och blir lätt stressad om något avviker.

    Vi såg på film igår, en riktig pers. Banen pratar och upprepar det som sagts så man missar hälften av replikerna.
    Hela morgonen idag har sonen gått runt och upprepat samma repliker ur filmen igår: -Det är blåsten som talar till oss. -Vad säger den? -Jag vet inte, jag är inte blåst!
    Det var roligt igår men det blir lite tröttsamt i längden...

  • två lingon och ett blåbär
    Nanook skrev 2010-08-08 21:08:50 följande:
    Hejsan!

    Finns det plats för en till i tråden? 

    Jag har en snart 8-årig son som har AHDH + autistiska drag + taktil perceptions störning.  
    Självklart finns det plats för dig, Välkommen Hit
  • två lingon och ett blåbär
    Molina skrev 2010-08-17 14:23:25 följande:
    Någon av er som varit med om detta fenomen:
    Vi har haft rent sagt helvete (ursäkta språket) med vår tjej nu under sommaren med en total katastrof bara bråk från tidig natt tills sängsdax jätte jobbigt vi har verkligen haft det tufft men så i Fredags hände något och har sedan fortsattit hon lyssnar, leker och samarbetar med oss, förstår när hon gjort fel och blir istället jätte ledsen, gråter för minsta lilla, hon pysslar och till min stora förvåning hon är hyffsad koncentrerad, sedan i Fredags har hon visat att hon kan både siffror,bokstäver alla färger och former hade ingen som helst aning om att vi har en begåvad tjej.
    Jag har aldrig sett hennes beteende så här, och denna vecka kommer en spykolog och ska titta på hennes koncentration/beteende på fsk. Dålig tajming.
    Vad ska man tro, jag hoppas vi får behålla vår enorma goa tjej som hon är nu.
    Känner igen delar av det du beskriver från när min dotter var yngre.
    När rutiner förändras eller hon vet om att "något ska hända" blir hon lätt ur gängorna. Men så fort hon vant sig vid situationen så lugnar det ner sig.
    När sommarlovet började och barnen var på fritids 2 veckor innan vi fick semester var det mycket oro och utbrott, sedan hade vi semester som flöt på bra, men sista veckan före fritids skulle börja igen så började oron igen, mycket tårar och ilska.
    I måndags började skolan igen så nu har vi haft ett par kvällar och morgnar som ändat i kaos, men vi räknar med att det ska ha lugnat sig om någon vecka igen.
    Ju äldre hon blivit, ju kortare tid har det tagit att anpassa sig till det nya rutinerna. När hon var liten kunde det ta veckor och ibland månader innan en förändring "blev vardag" för henne.

    Men alla barn oavsett diagnossymptom har ju bättre och sämre perioder.
  • två lingon och ett blåbär

    Vet inte va det tagit åt dottern här hemma.
    Igår var vi på IKEA och jag märkte att hon var kissnödig. Gick med henne på toaletten men hon ville inte kissa, hon "behövde inte" så hon vägrade att sätta sig ner på toastolen. Jag lät det vara men efter en stund ser jag att hon knappt kan gå för att hon håller sig. Vi går tillbaka till toaletten och jag ser hur ett hysteriskt anfall är påväg. Hon vägrar att sätta sig ner igen och jag frågar vad det är, men det är INGET.
    Torkar av toasitsen med sprit och lägger papper på ringen men hon vägrar att sätta sig. Tillslut kissar hon i en halvstående ställning (vilket gör att hon spänner sig och det blir svårt att kissa)

    Idag när jag kom hem berättade maken att hon kissat ner sig två gånger på skolan idag + att trosorna var blöta när hon kom hem från fritids. Hon vill inte gå på toa här hemma heller nu, utan kissar halvstående.
    Hon får nästan panik och tårarna är inte långt borta och vi måste följa med henne in på toa även här hemma annars vill hon inte gå in i badrummet.
    Vi har försökt att få henne att berätta vad det är som är jobbigt men hon totalvägrar. Hon har inte ont när hon kissar så det måste vara något annat. Det är över ett årsedan hon kissade ner sig flera gånger på en dag och vi har ingen aning om varför det kommit tillbaka  

  • två lingon och ett blåbär

    Välkommen hit Nali

    Vad jag känner igen mig själv i ditt långa inlägg, precis där var jag när jag hamnade här i tråden för lite drygt 2 år sedan, totalt slut och orkeslös. 
    Föräldrarnas magkänsla brukar sällan vara fel. Vet hur jag vacklade i min föräldraroll när allt var som jobbigast, men efter att min dotter fick sin diagnos så har jag blivit stärkt och insett att jag faktiskt gjorde mycket som var bra utan att vara medveten om det.
    Bra att du kontaktat bup. När man gör en nyanmälan brukar det ta 3-4veckor tills man får ett första samtal och beroende på hur akut läget är och barnets ålder så kan väntetiden för en utredning ta lite olika lång tid.
    Hoppas att ni får en tid snart.

    Kramar

  • två lingon och ett blåbär
    Trollet Ludenben skrev 2010-08-19 21:22:14 följande:
    har inget råd men något måste ju ha hänt. Någon upplevse som är skrämmande?? har det hänt något i skolan??
    Hoppas att det löser sig i alla fall.
    Vi har ingen aning om vad det är och hon vägrar berätta.
    Kommer att skicka med många ombyten till skolan i morgon (idag hade hon endast tunika och trosor på sig när hon blev hämtad eftersom hon kissat ner 2 ombyten )
    Men funderar på vad som kan ha hänt eftersom hon inte vill gå själv här hemma utan hon vill att vi sak följa med in.
Svar på tråden ADHD-mammor rusar vidare i mot och medvind