• Shagwell

    Älska din svärmor!

    Jag tycker det är så synd att många tjejer tycks ha problem med svärmor, varför är det så?? Problemet med killarna som har problem med sin svärmor (tjejens mamma) verkar ju betydligt färre..Är det för att mammorna står närmre sina döttrar och är med på ett annat sätt?

    Jag kan erkänna att jag kanske inte drar jämt med svärmor alla gånger men så är det ju i livet, stort som smått. Vi är ärliga, öppna och olika men också lika. Vi har TRE gemensamma kärlekar: sonen(min sambo) barnbarnen/dottern och sonen. Det borde förena mer än sätta split tycker jag :_)

    Min svärmor är fantastisk på många sätt, ställer alltid upp och passar barnen, tar gärna dem på eget initiativ för att hon vill umgås med dem. Vi hittar på mycket  ihop, bara hon och jag och barnen. Jag vill att mina barn ska älska sina mor och farföräldrar lika mycket. Ibland gaddar vi ihop oss mot sambon*s* vilket han förstås inte gillar alla gånger..men det är skönt att ha henne som medmänniska, kompis och stöd.

    Jag blir så ledsen att höra bland mina vänner & bekanta de som ogillar sin svärmor och som så tydligt visar det. För barnens skull - knip igen!! Minns från egen barndom att min mammas "hat" för svärmor svärtade av sig på mig....Nu vart deras relation frostig av anledningar, farmor vart inte alltid så snäll mot min mamma så till viss del vart ju min mammas agg mot henne befogat. Men på ett annat sätt så stal det ju lite av min förmåga att älska min farmor och farfar.

    Var glad åt att du har en svärmor i livet, en som engagerar sig och bryr sig om er som familj. Hellre att de lägger näsan i blöt för mycket än inte alls. Oh i mitt fall, så kan jag säga till svärmor när det blir för mycket och hon respekterar det och retirerar lite grand

    Tack du för att du finns

  • Svar på tråden Älska din svärmor!
  • Thalis

    Nja, jag hatar inte min svärmor trots allt hon gjort oss,men älska? Det kan jag inte!
    En person som säger till mig dagen efter att jag förlorat min son,hennes sonson att det var mitt fel är inte värd att få min kärlek eller respekt för den delen.
    Även om jag kniper igen ganska mycket för mina barns skull.


    Diskutera aldrig med idioter,de drar ner dig till deras nivå och vinner tackvare erfarenhet.
  • ica

    Men då älskar din svärmor inte dig heller. För så säger man bara inte. Ledsen för din skull. Skit i din svärmor. Det finns bättre saker att ägna tid och energi åt.

  • Thalis
    ica skrev 2010-01-25 12:02:57 följande:
    Men då älskar din svärmor inte dig heller. För så säger man bara inte. Ledsen för din skull. Skit i din svärmor. Det finns bättre saker att ägna tid och energi åt.
    Nä,så ser jag också det! Och det är helt ok,för mig det viktigaste är att min man älskar mig.
    Diskutera aldrig med idioter,de drar ner dig till deras nivå och vinner tackvare erfarenhet.
  • jana69

    Farmor till mina två yngsta är lik mig till sättet. Vi kommer iallafall väldigt bra överens.

  • velicious

    Sa som min svärmor beter sig, sa kan jag inte direkt älska henne. De är manga som tycker hon är lite konstigt/beter sig elakt/dumt o.sv mot mig!! Bor i samma hus som henne men i en lägenhet under (i tyskland) O da träffar jag henne självklar varje dag, kan om jag sa vill stanna nere i lägenheten om jag känner för de. Men vi har inget kök (ännu men de kommer snart som tur är) här än, sa maste ju liksom äta osa där med svärmor.
    Men iaf de finns manga manga anledningar varför jag inte gillar henne. Beter hon sig illa mot mig - tror ni jag da eller tycker ni att jag ska vara supersnäl tillbaka da? NEJ!

    Gilla henne kan jag göra men de är inte ofta!! Älska nej tyvärr. Har inga barn (än) sa kan inte svara sa mykt pa de...

    Ni som har en snäll och mysig och omtänksam svärmor - var stollta och glada för de =)


    ♥ ᴴeNᴰrik «--ஐ♥
  • enny signatur

    Vilken? Den jag kallar svärmor, min mans mamma, henne tycker jag väldigt bra om. Min pojkvns mamma har jag inte träffat ännu.
    Jag tycker inte man behöver älska någon, däremot så underlättar det ju livet om man kommeröverens oftast

  • Vindfall

    Jag tycker jättemycket om min svärmor, hon är en helt fantastisk kvinna. Jag kommer nog att älska henne när jag lär känna henne ordentligt.


    Livet går fort nu...
  • livsmedel

    Jag skulle gärna älska mig svärmor om det vore så att hon behandlade mig med respekt och litade på mitt omdöme.

  • Kiwi86

    Min svärmor är min "andra mamma". Hon är fantastiskt på många sätt,men självklart så tycker vi olika ibland,men min egen mamma har ju inte heller samma åsikter som mig själv alla gånger.

    Har fått höra av många äldre att söners mammor är väldigt "mammiga" åt sina söner och vill att de ska ha en ordentligt tjej som ska ta hand om honom. De har lite svårt att släppa sin son,acceptera att han är vuxen osv. Vet att min farmor tycker det är hemskt ibland om inte min ammam tar hand om min pappa,vilket är knas! Han kan väl ta hand om sig själv, menar min mamma!

    Det blir ju också litegranna som så att du som en yngre kvinna kommer och tar en annan äldre kvinnas son ifrån henne litegranna,kanske därför blir det ofta lite småtjaffsigt? Vet inte...

    Men jag skulle aldrig vilja byta bort min svärmor!

Svar på tråden Älska din svärmor!