• Shagwell

    Älska din svärmor!

    Jag tycker det är så synd att många tjejer tycks ha problem med svärmor, varför är det så?? Problemet med killarna som har problem med sin svärmor (tjejens mamma) verkar ju betydligt färre..Är det för att mammorna står närmre sina döttrar och är med på ett annat sätt?

    Jag kan erkänna att jag kanske inte drar jämt med svärmor alla gånger men så är det ju i livet, stort som smått. Vi är ärliga, öppna och olika men också lika. Vi har TRE gemensamma kärlekar: sonen(min sambo) barnbarnen/dottern och sonen. Det borde förena mer än sätta split tycker jag :_)

    Min svärmor är fantastisk på många sätt, ställer alltid upp och passar barnen, tar gärna dem på eget initiativ för att hon vill umgås med dem. Vi hittar på mycket  ihop, bara hon och jag och barnen. Jag vill att mina barn ska älska sina mor och farföräldrar lika mycket. Ibland gaddar vi ihop oss mot sambon*s* vilket han förstås inte gillar alla gånger..men det är skönt att ha henne som medmänniska, kompis och stöd.

    Jag blir så ledsen att höra bland mina vänner & bekanta de som ogillar sin svärmor och som så tydligt visar det. För barnens skull - knip igen!! Minns från egen barndom att min mammas "hat" för svärmor svärtade av sig på mig....Nu vart deras relation frostig av anledningar, farmor vart inte alltid så snäll mot min mamma så till viss del vart ju min mammas agg mot henne befogat. Men på ett annat sätt så stal det ju lite av min förmåga att älska min farmor och farfar.

    Var glad åt att du har en svärmor i livet, en som engagerar sig och bryr sig om er som familj. Hellre att de lägger näsan i blöt för mycket än inte alls. Oh i mitt fall, så kan jag säga till svärmor när det blir för mycket och hon respekterar det och retirerar lite grand

    Tack du för att du finns

  • Svar på tråden Älska din svärmor!
  • Maggis

    Jag har en svärmor som jag älskar högt och rent. Hon är en helt fantastisk kvinna och vet precis var gränserna går. Och hon fostrade en son som absolut klarar att sköta ett hushåll; ingen bortskämd spoling alls. Och barnen avgudar henne (och hon dem).

    Min stora sorg är att hon nu genomgår en tuff behandling mot den inoperabla hjärntumör de hittade för dryga året sedan. Men det klarar hon också av på ett imponerande sätt. Jag är bara så rädd att vi ska förlora henne alldeles för tidigt.


    //Maggis
  • GreatMaffian

    Nej, jag hatar min svärmor! Hon kritiserar ALLT vi gör! Hon är alltid negativ till alla våra beslut, Hon anses sig själv veta bäst! Hon lyssnar INTE på andra..

    Något större intresse för barnbarnet har hon heller inte, Hon ville ju ha barnbarn, tyvärr vart hon farmor istället för mormor (Blir säkert bättre när hennes dotter får barn, då blir väl de barnbarnet något alldeles extra antar jag) Ja, det enda intresset som är stort som vi har här hemma, det är vår hund, Tänka sig att hon anser sig veta MER om vår hund än vad vi gör, verkar hon TRO på i alla fall..=/ (har ju själv bara haft hundar sedan jag va 11 år, är 31 idag) Men HON vet bäst Fastän hunden aldrig lyssnar på henne.

    Hon har försökt sära på mig & sambon i 8 år, har ä'nnu inte lyckats & fortfarande ger hon nte upp, hon tror att det är JAG som drar hennes son emot henne, men det har hon sig själv att tacka för!

    Varken jag eller hennes son har någor possitivt att säga om henne..

    Nej, & själv har jag nog gett upp tanken på att hon & jag någonsin kommer kunna tycka bra om varandra.

  • mammamutilltre
    GreatMaffian skrev 2010-02-03 13:56:23 följande:
    Nej, jag hatar min svärmor! Hon kritiserar ALLT vi gör! Hon är alltid negativ till alla våra beslut, Hon anses sig själv veta bäst! Hon lyssnar INTE på andra..Något större intresse för barnbarnet har hon heller inte, Hon ville ju ha barnbarn, tyvärr vart hon farmor istället för mormor (Blir säkert bättre när hennes dotter får barn, då blir väl de barnbarnet något alldeles extra antar jag) Ja, det enda intresset som är stort som vi har här hemma, det är vår hund, Tänka sig att hon anser sig veta MER om vår hund än vad vi gör, verkar hon TRO på i alla fall..=/ (har ju själv bara haft hundar sedan jag va 11 år, är 31 idag) Men HON vet bäst Fastän hunden aldrig lyssnar på henne.Hon har försökt sära på mig & sambon i 8 år, har ä'nnu inte lyckats & fortfarande ger hon nte upp, hon tror att det är JAG som drar hennes son emot henne, men det har hon sig själv att tacka för!Varken jag eller hennes son har någor possitivt att säga om henne..Nej, & själv har jag nog gett upp tanken på att hon & jag någonsin kommer kunna tycka bra om varandra.
    Oj så likt min svärmor det låter..utom hunden och så har hon inte försökt att sära på oss. Men hon e en väldigt bitter människa.
  • Sockerkopp

    Jag skulle nog inte uttrycka det som att jag älskar min svärmor, men jag tycker väldigt mycket om henne {#lang_emotions_smile} Jag kände/känner mig välkommen in i deras familj, hon är alltid snäll och trevlig och både hon och svärfar ställer upp mycket om man behöver hjälp. Jag och min sambo har inga barn än och vem vet hur relationen kommer utvecklas då. Hon och jag har helt olika syn på hur man uppfostrar ett barn. Eller rättare sagt hade vi det. Min samvo har samma syn på uppfostran som hans mamma och pappa och det sättet har jag fastnat vid. Själv blev jag uppfostrad på ett helt annat sätt. Och inget är ju bättre än det andra, men man väljer väl det sätt man själv trivs med. Så förhoppningsvis blir det inga större tjafs med henne när barnen kommer heller {#lang_emotions_dreamer}

    Vet väninnor som har svårt för sin svärmor. Nu finns det inga barn med i bilden än, men även om så vore så tycker jag inte att man ska svälja och hålla tyst om man vill säga något åt sin svärmor (om barnen är i rummet). Däremot ska man aldrig tala illa om barnets farmor framför dem. Finns det anledning att tycka att sin svärmor är jobbig så måste man få uttrycka det också, men mycket beror på hur man gör det!

  • velicious
    GreatMaffian skrev 2010-02-03 13:56:23 följande:
    Nej, jag hatar min svärmor! Hon kritiserar ALLT vi gör! Hon är alltid negativ till alla våra beslut, Hon anses sig själv veta bäst! Hon lyssnar INTE på andra..
    Samma här {#lang_emotions_undecided} hon gick mig pa nerverna idag sa jag blev skitförbannad pa henne, Men inte fan kan man visa de da blir de antagligen ett jäkla liv här hemma {#lang_emotions_sealed}
    ♥ ᴴeNᴰrik «--ஐ♥
  • Koloraturell

    Min svärmor är död. Min svärfar också och det är sånt som gör att man slipper lida om de hade varit skitjobbiga. 

  • Mollie77
    Shagwell skrev 2010-01-13 13:05:59 följande:
    Jag tycker det är så synd att många tjejer tycks ha problem med svärmor, varför är det så?? Problemet med killarna som har problem med sin svärmor (tjejens mamma) verkar ju betydligt färre..Är det för att mammorna står närmre sina döttrar och är med på ett annat sätt? Jag kan erkänna att jag kanske inte drar jämt med svärmor alla gånger men så är det ju i livet, stort som smått. Vi är ärliga, öppna och olika men också lika. Vi har TRE gemensamma kärlekar: sonen(min sambo) barnbarnen/dottern och sonen. Det borde förena mer än sätta split tycker jag :_)Min svärmor är fantastisk på många sätt, ställer alltid upp och passar barnen, tar gärna dem på eget initiativ för att hon vill umgås med dem. Vi hittar på mycket  ihop, bara hon och jag och barnen. Jag vill att mina barn ska älska sina mor och farföräldrar lika mycket. Ibland gaddar vi ihop oss mot sambon*s* vilket han förstås inte gillar alla gånger..men det är skönt att ha henne som medmänniska, kompis och stöd. Jag blir så ledsen att höra bland mina vänner & bekanta de som ogillar sin svärmor och som så tydligt visar det. För barnens skull - knip igen!! Minns från egen barndom att min mammas "hat" för svärmor svärtade av sig på mig....Nu vart deras relation frostig av anledningar, farmor vart inte alltid så snäll mot min mamma så till viss del vart ju min mammas agg mot henne befogat. Men på ett annat sätt så stal det ju lite av min förmåga att älska min farmor och farfar.Var glad åt att du har en svärmor i livet, en som engagerar sig och bryr sig om er som familj. Hellre att de lägger näsan i blöt för mycket än inte alls. Oh i mitt fall, så kan jag säga till svärmor när det blir för mycket och hon respekterar det och retirerar lite grand Tack du för att du finns
    Har inte ngr problem med min,vi drar jämt o hon är världens bästa.Hon behandlar mig som sitt barn:ställer alltid upp o är omtänksam..
    Jacob,Isac,Pontus;Miranda:mina skatter
  • Mollie77
    Thalis skrev 2010-01-25 11:58:44 följande:
    Nja, jag hatar inte min svärmor trots allt hon gjort oss,men älska? Det kan jag inte!En person som säger till mig dagen efter att jag förlorat min son,hennes sonson att det var mitt fel är inte värd att få min kärlek eller respekt för den delen.Även om jag kniper igen ganska mycket för mina barns skull.
    Beklagar er förlust..Förstår att hon inte kan älskas av dig..Men som du skriver får man hålla tyst en del..Min mamma o man har INGET utbyte av varann men han är trevlig o sväljer mycke....
    Jacob,Isac,Pontus;Miranda:mina skatter
  • GreatMaffian
    velicious skrev 2010-02-07 16:44:34 följande:
    Samma här hon gick mig pa nerverna idag sa jag blev skitförbannad pa henne, Men inte fan kan man visa de da blir de antagligen ett jäkla liv här hemma
    Ja, ajg säger ifrån & min sambo håller med..
    Sist berätta min sambo att vi ev vill byta bil & köpa en ny, då säger svärmor att de vill inte hon att vi ska göra.. Jag vart så sur & sa, men DU, vi har inte frågat dig heller eller bett om din åsikt, då säger hon att hon bara ville säga vad hon tycker, då sa jag att vi har ju aldrig lyssnat på dig förut, varför skulle vi göra de nu?
    Då fortsätter hon diskussionen med att hon inte tyckte vi skulle skaffa ny bil för den vi hade va ju bra. Min sambo sa då att den är för liten för oss (Vi har en kombi men eftersom vi har en STOR grand danois & barnvagn i bilen så vill vi har en Crysler Voyger eller ngt liknande) men hon fortsatte med att mala på, jag fattar INTE vad hon har med saken att göra?! Vi har aldrig bett henne om hjälp med något & ändå anser hon sig ha rätt att bestämma vad vi ska göra...

    Vi bestämmer väl för F*N själv vad vi vill göra med våra pengar! Vad e hennes problem!?
    Innan vi köpte hus så köpte vi sommarstuga, de va heller inte bra, hon blev skittjurig & tyckte de va onödigt då DOM har en stuga, ja men vi vill ha eget sa vi. men nej, hon ville inte lyssna, sen vart de ett himla tjat över att vi inte kom & besökte dom i deras sommarstuga.. men har de varit & besökt när vi hade våran (som de åkte förbi varje gång när de skulle till deras) NEJ, de såg aldrig vår stuga..
    När vi skulle köpa hus så va de heller inte bra, Hon sa till sambon att hon tyckte inte vi skulle köpa hus, nehe sa sambon, & varför tycker nu DU inte de, ne sa hon, tycker inte de passar sig..
    J*VLA KÄRRING!!
  • Thalis
    Mollie77 skrev 2010-02-07 16:50:16 följande:
    Beklagar er förlust..Förstår att hon inte kan älskas av dig..Men som du skriver får man hålla tyst en del..Min mamma o man har INGET utbyte av varann men han är trevlig o sväljer mycke....
    Tack!
    Fast jag måste säga att jag inte är alltid så snäll så att jag håller tyst.
    Min svärmor kan vara väldigt jobbigt och hon särbehandlar våra barn och det får mig att ryta till.
    Men småsaker bemödar jag mig inte att bråka om.
    Diskutera aldrig med idioter,de drar ner dig till deras nivå och vinner tackvare erfarenhet.
Svar på tråden Älska din svärmor!