Inlägg från: Scapula |Visa alla inlägg
  • Scapula

    För oss med ma/mf i bagaget - BF vår/sommar 2010. Tråd nr 2

    bumbi 84 skrev 2010-04-09 18:12:28 följande:
    98 dagar kvar till BF
    omvända siffror för mig, 89 dagar kvar =) LÄNGTAR!
  • Scapula
    The Kittycats skrev 2010-04-12 10:51:10 följande:
    Nu har jag fått höra hjärtat slå, tack och lov!!!!!!!!!!Klumpen i magen håller på att försvinna och jag har gråtit lite av lättnad när spänningen släppte.Mellan 143 och 148 låg de på, precis som vanligt då. Bm:n sa att ljuden lät starka och fylliga, ingenting verkar knas. Men hon sa att det är svårt så här tidigt att känna hur bebisen ligger, och det är mycket möjligt att hon ligger inåt och sparkar.Hon uppmanade mig även att inte tveka att åka in till förlossningen om det skulle hända igen, de har massor av kvinnor varje dag som kommer in för att de inte känner av rörelser (hon jobbar ju halvtid på förlossningen precis som min ordinarie bm, samtidigt som de har en privat mottagning för mödravård etc).Tack för stödet! Precis, tvåsiffrig idag precis som Fru Landström
    Åh vad jobbigt för er men skönt att ni fick höra hjärtat slå!! det är mkt bättre att åka in hundra ggr för mkt trots att det känns "pinsamt", det är ju er bebis det handlar om!Jag har svarat dig tidigare i tråden när du frågade =) jag hade huvudvärk i flera veckor runt v 15-23, har vanligtvis migrän men detta var nåt annat. Var till dr flera ggr och de hittade inget fel, tydligen rätt normalt under grav! ring till hälsocentralen och boka tid om du ej får tag på din BM. Hoppas det går över snart, det är verkligen jobbigt att ha så ont i huvudet!

    Jojsie skrev 2010-04-12 20:55:38 följande:
    Hejsan tjejer!Idag har jag varit på samtal hos specialistmödravården för snittsamtal. det tog knappt 5 min sen sa läkaren att självklart ska du ha snitt... jag blev helt chockad. troode jag skulle behöva dra hela min förra förlossning o visa känslor mm. så det kändes bra. fick även en tid inbokat, 8 dgr innan BF. vi ska inte berätta för ngn alls av vår familj/vänner. tycker det ska bli roligt att överraska precis som vid en vanlig förlossning. ska lämna dottern på dagis på morgonen och sen be ngn hämta henne sen. även om de kan gissa att det blir den dagen el ngn dag efter så vet de ju inte ;)hur mår ni? lite krämpor o så förstår jag :( det e faktiskt ganska jobbigt att va gravid, jag gnäller mkt mer nu är sist känns det som. vill bara spola fram tiden exakt 3 månader from idag så vi får vårt lilla knyte i famnen...träffade förresten våra vänner igår (de som förlorade sitt barn för 2 v sen). det var väldigt skönt och de behövde verkl prata av sig. så jobbigt och hemskt att höra allt men det var bra att veta och finnas där för dem.nu e det natti natti ;) kram på er...
    Vad skönt att det gick smidigt, grattis!! Jag blir mer och mer rädd för förlossningen ju närmare vi kommer och vissa dagar känner jag att snitt är det enda rätta, andra dagar inte. Vi ska iväg till spec.mvc på tisdag och prata.
  • Scapula
    Fru Landström skrev 2010-04-13 16:46:49 följande:
    Idag har varit en riktigt jobbig. Lämnade dottern på dagis imorse. Hon var helt hysterisk och ville inte alls. Jag fick lämna henne gråtandes. Lagom till att jag kommer till jobbet ringer min man och säger att han är på väg till dagis och hämta henne. Då har hon blivit sämre och har feber och så. Jag blir stressad och sedan var det massa strul på jobbet. Alla la över massa jobb på mig. När dom visste att jag skulle till bm och att jag hade sovit dåligt och inte mådde nått vidare.Sedan så åkte jag till bm i tron om att alla på jobbet hade koll på det dom skulle göra. Icke då. Lagom till att jag ska in till bm ringer jobbet och klagar och börjar strula. Får mig att känna massa skuldkänslor.Kommer i princip gråtandes in till bm som tycker att jag ska försöka att bli sjukskriven 1 vecka eller 2. Så imorgon kl 11 ska jag träffa en läkare.Allt annat såg bra ut. Lite förhöjt blodtryck som hon ville kolla upp om 2 veckor igen.
    Fru Landström skrev 2010-04-13 06:12:50 följande:
    Usch är helt slut. Dottern har haft en riktigt jobbig hosta i natt. Hon hostade så mycket att hon spydde 2 ggr. Sedan har hon sovit oroligt hela natten och hostat massor. Tror att jag har fått ca 3,5 timmes sömn i natt. Tyvärr kan man inte sova på dagen heller. Måste till jobbet. Har massor att göra och sedan så ska jag till bm. Förstår inte hur jag ska orka.
    Fy vad jag lider med dig! känner igen mig i det du skriver och hoppas att du får vara sjukskriven npån vecka för att hämta krafter. Jag är ju det nu och det känns underbart, äntligen tid att fokusera på bara mig och bebis!
    willen87 skrev 2010-04-13 10:33:07 följande:
    Hej.Vet inte om detta är rätt för mig men kanske får hoppa in iaf? (är i v6)Har precis plussat igen efter 2 missfall inom ganska kort tid, känner mig såklart glad o lycklig men samtidigt livrädd..Kan ändå inte känna jätteglädje, har lite molvärk till o från men dom ömmande brösten är heelt borta, borde jag oroa mig??Kan det vara ett tecken på missfall?? :(:( jag trodde verkligen på våran tur nu..Känner lite smått panik och inte långt ifrån tårar
    Välkommen hit =) beklagra dina missfall och förstår din oro, det är nog helt normalt att känna som du gör nu med tanke på det du gått igenom. Skönt att du ska få göra VUL snart, efter det känns det nog bättre! jag fick inget VUL utan fick första livstecknet hos BM i vecka 17 när jag fick lyssna på hjärtat. Hoppas det går bra nu och försök slappna av och inte känna efter så mkt, svårt jag vet men försök =)
  • Scapula

    Igår kväll blev jag faster för tredje gången. En underbart fin pojke föddes efter igågnsättning i vecka 38+5. Hon fick gele på morgonen som ej gav annat än pinvärkar hela dagen. INget hade hänt så ny gele las kl 16, kl 18 var hon öppen 2cm och kl 19 10cm så det gick undan då =) han föddes sen strax före 20. Jag är så himla glad för deras skull (deras tredje barn) men det har även varit tunga dagar denna vecka. Jag var beräknad den 11/4  med pyret som ej fick stanna, jag och svägerskan skulle få samtidigt. Det känns verkligen att jag är "färdig" nu, har ju varit gravid i mina 9 månader... känns tufft att det är 1-11 veckor kvar nu! men förhoppningsvis går det fort =)

    Ska till BM idag 10.30, spännande som vanligt =)
    På måndag är det dags för läkarbeeök igen och på tisdag ska vi till spec.mvc och prata om förlossningen. Jag gruvar mig jättemycket och blir mer och mer rädd att föda för varje dag som går, får verkligen ångest när jag tänker på det och just nu känns det som snitt är mitt förstahandsval... jag hoppas att dte känns bättre sen så jag blir peppad att föda vaginalt.

    kram på er

  • Scapula
    Jojsie skrev 2010-04-14 08:08:18 följande:
    Grattis faster!!Håller med om att det e lite extra tufft nu när man vet att man skulle fått barn egentligen. vi var beräknade i mars, glad att jag inte minns exakt datum... jag tycker inte du ska känna ngn prestige i att välja vaginal förlossning. du födde vaginalt sist eller? minns inte vad du har berättat...är du rädd så tycker jag att du ska lyssna på dina känslor. ett snitt för mig är kanske enda chansen till en fin förlossning (även om jag e väldigt rädd för operationen också)de kommer säkert erbjuda dig en "provförlossning" vilket innebär att om du under förlossningen inte orkar eller vill mer kan välja att bli snittad. lycka till och stå på dig om du vet vad du vill!!
    Jag födde vaginalt med sonen, igångsättning i vecka 42+2 och det blev en långdragen och komplicerad förlossning. Pratade lite med BM idag om ev snitt och hon sa att hennes rekommendation är att vi provar vaginalt på ett planerat datum och att vi har snittberedskap och kan styra lite själv och säga ifrån och ta snitt istället, att beslut om snitt kan tas snabbare än om vi inte hade haft snittberedskap. Får se hur det känns på tisdag på spec.mvc. Tack för uppmuntran!
  • Scapula
    Anelan skrev 2010-04-14 09:05:30 följande:
    Fru Landström: Jag förstår din känsla av dåligt samvete när det kommer till sjukskrivning, har själv känt likadant. Det är verkligen svårt att känna sig bra och duktig när man lyssnar på kroppens signaler om att ta det lugnt. Men faktum är ju att det är det som du är; duktig och bra som lyssnar på kroppen och själen! Scapula: Grattis till fasterskapet! Förstår om känslorna är dubbla. Mina känslor var som en bergochdalbana i december då jag var beräknad förra graviditeten. Det var svårt att riktigt glädjas med andra som fick barn och det fanns ett sorgligt stråk i känslorna kring denna graviditet. Kan verkligen förstå om du känner dig färdigbakad! Jag hoppas så att dina dagar och veckor går fort så att du snart får träffa liten i magen. Det låter jättejobbigt med ångesten inför förlossningen, hoppas verkligen att du både får råd och stöd på spec.mvc och att du får snitt om det är det som känns bäst för dig.  Hoppas att det går bra hos BM idag, kommer att tänka på dig! Kramar
    Tack för fina ord!
  • Scapula

    Det gick bra hos BM. ÄNTLIGEN gått upp i vikt =) 1½ kg sen förra besöket och den första viktuppgången denna grav, fick beröm av BM =)

    Magen hade tagit ett skutt, från 22-26cm på tre veckor så nu ligger jag lite ovanför kurvan.

    vecka 27+6 (eller 28+0 som min bm säger, enligt henne är BF i vecka 40+0)
    Sf: 26cm
    Vikt: 85.5 kg
    Bltr: 135/85 fattar inte att jag ligger så högt, jag är lågtryckare annars! även pulsen är hög, 116 i vilopuls... ska hålla lite extra koll framöver så det inte skenar iväg!
    Hjärtljud: 152
    Hb: 142!
    P-glucos: 5.2

    Nästa besök om tre veckor, då ska vi även diskutera amning, jag har inte bestämt mig ännu om jag ska amma denna gång så jag behöver lite vägledning.

    Nu ska jag luta mig tillbaka och virka lite. Har precis virkat en filt till lillan av mormorsrutor och gör nu tofflor till mig av restgarnerna. Jag har packat ihop mitt syrum som ska bli lillans rum. Har ännu inte gjort iordning det nya rummet i källaren så för att tillfredsställa min kreativa lust virkar jag istället =) är väldigt avkopplande och så kan man ju sitta i soffan och slappa samtidigt =)

    Ha en bra dag tjejer!

  • Scapula
    Anelan skrev 2010-04-14 13:12:10 följande:
    Vad härligt att allt var bra! Hoppas att blodrtycket stabiliseras och inte blir än högre. Jag var hos bm igår och allt såg bra ut även för min del Vecka 30+5SF: 27cm (plus 2 cm på 2 veckor!) Hjärtslag: ca 140slag/minBlodtryck: 105/58 (högre än sist vilket känns bra då det var väldigt lågt då)Hb: 112 Vikt: +13kg BMI:22,6 Nyss hemkommen från läkaren med cortisonnässpray, hoppas på att den ska hjälpa mig att kunna andas lättare och göra så att domningarna försvinner. Det pratas om sjukskrivning men jag hoppas att det går att undvika. Nu ska jag följa doktorns order och vila. Hoppas att ni har en solig och fin dag allihop! Kramar
    Skönt att allt ser bra ut för din del med =)
    Hoppas domningarna försvinner, låter inte kul...
    Kram på dig
  • Scapula
    Ecorelle skrev 2010-04-15 17:14:54 följande:
    Idag har jag varit på TUL och sett våra två småttingar igen, i v. 27+4.   Bebisarna har lagt sig som i en våningssäng, vända mot varandra, så det såg ganska sött ut när de låg där med huvudena ihop.  Lilla A ( Sprattel ) vägde 1133 g och låg på -1%. Lilla B ( Spark ) vägde 1214 g och låg på +3%, så allt såg väldigt fint ut. Barnmorskan sa att vad jag än gjort hittills så kunde jag fortsätta med det, .
    Vad skönt att allt ser fint ut! kan inte fatta att de är så stora redan =)

    Maja09 skrev 2010-04-15 18:25:04 följande:
    hej! Har inte varit så aktiv på ett tag har dock läst lite och över lag verkar de gå bra har inte läst så lång bakåt så förlåt om jag missar något!!! Här är de väl sådär. Har fått tillbaka mina foglossningar för drygt 1 vecka sedan men har fått hem en TENS från sjukgymnasten och de hjälper lite men vissa dagar hjälper de inte alls så jag sitter fast i soffan dom dagarna (har en sådan idag) för 2 veckor sedan fick jag sova på förlossningen då jag på kvällen varit ute påp en liten prommenad och fick ingen luft, fick medecin och läkaren rodde att jag hade astma så jag skall på utredning om en och en halv vecka så vi får se hur de blir de kan vara bara för graviditeten också sa dom. Sedan har jag gjort glykosbelastning och den var för hög får max ligga på 9 och min låg på 10 så nu är de ganska så sockerfritt hemma fast det gör inte så mycket faktiskt!! inte så att man behöver det iallafall! så just nu är mitt humör inte på topp direkt det är lite för mycket på en gång och jag känner mig mest värdelös eftersom jag inte kan göra något och de finns så mycket som skall göras. Min sambo är underbar dock och säger hela tiden att det är tidsbegränstat och att det är jag som gör de största och viktigaste jobbet att bära vårat barn. Utan honom hade jag nog gått under helt tror jag! Nu skall jag inte gnälla mer! Skall försöka hänga med lite mer igen nu när jag känner att jag börjar bli lite bättre!!
    Åh vad jobbigt det låter för dig! håller med tidigare talare, kolla om du kan få testa akupunktur. Det där med sockret skulle vara hemskt tycker jag, är sockergalen =) har ni glukosbelatsning som rutin eller fick du göra det för att ditt p-glucos var högt?

    Mifuna skrev 2010-04-14 16:52:19 följande:
    Igår var vi på 3D-ultraljud, det var riktigt häftigt att se lillen. Han verkar bli lik sin storebror. Idag har jag varit hos barnmorskan, har äntligen fått upp mitt hb lite. Hade 112 nu jämfört med 100 som jag hade sist
    Grattis, vad mysigt att se honom igen =) vill också göra föer UL men här är det bara RUL i v19 som gäller tyvärr...
Svar på tråden För oss med ma/mf i bagaget - BF vår/sommar 2010. Tråd nr 2