Inlägg från: Scapula |Visa alla inlägg
  • Scapula

    För oss med ma/mf i bagaget - BF vår/sommar 2010. Tråd nr 2

    The Kittycats skrev 2010-03-13 14:57:47 följande:
    Ny magbild från idag v 22 (21+3). Går att klicka upp större.Har även sett nu att jag har fått en sådan där rand på magen. Från naveln och neråt är den ljus men lite bredare (fast den ser jag bara i spegeln, det var sambon som påekade ) och från naveln och uppåt är den mycket smalare men också mörkare. Någon annan som fått rand?
    Fiin mage =)

    Jag hade rand med sonen från naveln och nedåt, nu har jag ingen.
  • Scapula
    Malten skrev 2010-03-13 10:57:23 följande:
    Jag tror faktiskt att jag kände bebisen igår =) Det kändes som att det kittlades fast från insidan av nedre delen av magen. Det höll i sig en stund, kanske 10 sek. Någon som känner igen beskrivningen? 
    Låter som bebis, mysigt =)
  • Scapula

    Här har vi jag och sonen)fått magsjuka IGEN! jag har sovit 30 min inatt, är helt slut och gubben är 30 mil hemifrån och kommer inte hem förrän ikväll... jag har haft en jobbig helg och nu blir det en jobbig vecka också eftersom Axel inte får gå på dagis förrän 72 tim efter han blivit frisk, han kommer således vara hemma med mig mån-fre (hans dagistider är mån-ons). Ingen vila för mig, de 15 timmar han normalt går betyder allt för mig nu under grav, det är då jag hämtar igen mig. Låter som om jag tycker detw är pest och pina att ta hand om sonen, det är det inte men det är krävande nu när jag är gravid och han är inne i det värsta 2-års trotsen nånsin.... min lilla sötprupp =)

    Axel kräktes med 10-15 min mellanrum från 24-05 och efter det en gång i halvtimman, han har inte fått i sig nåt alls, inte ens vatten tar han emot. Trots detta så är han pigg och jävlas med mamma =)

  • Scapula
    Ecorelle skrev 2010-03-14 17:46:28 följande:
    Nej fy! Hoppas du stoppar i dig vitpepparkorn så att du slipper drabbas också! Det är ju så himla jobbigt att åka på det en gång, och fler gånger är ju en mardröm!  Stor kram!
    Vi insjuknade samtidigt så jag slapp inte undan =( kräktes ikapp under natten, inte kul att ta hand om ett magsjukt barn när man själv kräks... men nu är pappan hemma och vi mår bättre!
    Kram tillbaka
  • Scapula

    Hej alla!

    Jag är tillbaka =) magjsukan tog om för mig i måndags morgon ovh herregud vad dålig jag var.... fick ej tag på gubben först och sen kunde han inte avbryta jobbet mitt i turen (han jobbar som brevbärare) och ingen annan ville ställa upp och avlasta eftersom det var magsjuka?! så jag tog alltså hand om sonen och hunden mellan kräkningarna och diarrén, låg på soffan hela dagen och stackars sonen fick strö sig själv med frukt och kakor och lekar, jag pallade mig upp för att byta blöja och ge han välling mitt på dan... på kvällen mådde jag riktigt kasst, feber och låg och skakade, kände en sån enorm törst  (ni vet som när man är bakis och kan dricka en hel hink =) och ringde faktiskt till förlossningen, de ville ha in mig men jag orkade inte, provade natten hemma och på tisdag morgon var det bättre, hade diarré hela dagen men inga kräkningar. Jag mår fortfarande kasst men det beror nog mkt på att jag ej ätit en måltid sen i lördags eftersom första omgången magsjuka var natten mot söndag) det enda jag fått i mig är nåt enstaka äpple, proviva och piggelin.

    Ska lämna sonen på dagis kl 9, då har han varit frisk i 72 timmar. Då blir det sova tills han ska hämtas kl 14. Jag hoppas att jag inte får hem gubben som nyss åkte till jobbet med ont i magen och illamående, hoppas verkligen han slipper...


  • Scapula
    Jojsie skrev 2010-03-17 07:25:07 följande:
    usch fy fasen. stackare... skönt att det känns bättre idag. det går mkt skit nu. Vi är dunderförkylda och mannen hade feber i fredags. Dottern har hostat och varit förkyld (hemma månd-tisd) och igårkväll fick hon feber :( så det blir väl nästan hela denna veckan som blir till att vabba... men det e ju såna tider nu.krya på er och hoppas mannen din slipper skitet,,,
    Tack! krya på er ni med =)
  • Scapula

    Idag har jag varot hos bm på extrabesök.
    Kände igår att bägaren var nära att rinna över så gubben sa att nu ringer du innan det blir för mkt. Jag är så less på att ständigt må dåligt fysiskt med huvudvärk, ryggont, magsjuka, förkylningar etc etc så det börjar tära på psyket. Har svårt att känna glädje och orkar knappt med vardagen, grinar varje dag och känner mig levande död. Denna grav är verkligen ingen dans på rosor, jag är jätteglad åt tjejen i magen och längtar otroligt mkt men vägen dit är en enda lång transportsträcka som kantas av massa elände. Så jag var till bm och grät ut =) hon bokade en tid till doktorn på tisdag och tyckte jag skulle bli sjukskriven ett tag för att rå mig själv mer, annars finns det ju risk att bebis inte heller mår bra i slutändan. Jag ska också få samtalshjälp med tanke på att det kommer en vardag efter bebis är född också. Känns jätteskönt, ett steg i rätt riktning! Hon lyssnade på hjärtat och jag vägde mig, var rädd att jag skulle gått ner i vikt med tanke på magsjukorna men den stod fint på samma siffra som tidigare, 84kg precis som vid inskrivningen. Ska tillbaka på onsdag för mer provtagning och mätning av magen.

    Hoppas nu att jag blir sjukskriven och att FK inte krånglar utan godkänner det. Jag behöver verkligen få mer tid i lugn och ro för att landa och hitta mig själv. Sen hoppas jag att min ansökan om havandeskapspenning går igenom och att Axel får vara lite fler timmar på dagis (annars är ju eg vitsen med sjukskrivningen borta eftersom det är vardagen jag har jobbigt med, tar alltid lättaste vägen och får ständigt dåligt samvete för att jag inte orkar aktivera och ta hand om Axel på bästa sätt, jag biter ihop och han har det självklart bra hemma hos mig men tusen ggr bättre några timmar om dagen på dagis med kompisarna)

    För mig är det svårt att ens erkänna för mig själv att jag inte mår bra, jag är uppväxt i andan att "man fixar allt" det är ingen i min omgivning förutom sambon och hans mamma och pappa som vet hur jag mår, jag gruvar mig för att prata med min familj för det känns inte acceptabelt på nåt sätt. De kommer garanterat förstå men det är ändå gruvensamt. Jag hade tom skrivit en "fusklapp" till barnmorskan idag för att jag har så svårt att öppna mig, lättare att säga att allt är bra! nu behövdes inte lappen men det var kämpigt =)

    Nu har jag gnällt av mig lite, hoppas ni orkade "lyssna"

    kram på er


  • Scapula
    Maja09 skrev 2010-03-18 18:24:36 följande:
    Fin mage du ser verkligen grvid ut!! Klart att du är glad för tjejen men du har absolut rätt att känna som du gör. Alla reagerar olika på hormoner och allt annat i kroppen. Skönt att du skall få någon att snacka med har verkligen hjälpt mig jätte mycket! Gulligt att du har en sambo som verkligen är rädd om dig och satt er foten så du åkte på extra besöket! Det är inte lätt att säga till någon att man inte mår bra verkligen! så det var starkt att du gjorde det!! Jag hoppas verkligen att det blir lika bra med din familj du är ju trots allt gravid och då kan man inte styra så mycket över sina känslor som man vill.styrke kram till dig!!
    Sussna skrev 2010-03-18 18:17:23 följande:
    Scapula: FIN Mage! va bra att du tog tag i saken,de hjälper inte dig eller dom i din närhet att du mår dåligt! jag har oxå lite samma tankar, att man ska vara stark och fixa allt hela tiden..men man behöver inte vara den "duktiga flickan" hela tiden,har väldigt svårt att förstå det ibland. Hoppas att dom beviljar din sjukskrivning och havandeskapspenning,så hoppas jag att du kommer på fötter snart igen och kan börja njuta av vardagen och din graviditet. Kramar
    Tack båda för fina ord om magen och stöttande ord om det andra!
  • Scapula
    The Kittycats skrev 2010-03-18 20:04:07 följande:
    Superfin mage! Skönt att din bm är så förstående, och att du har en en sambo som stöttar dig så bra och hjälper dig när han ser att du inte mår bra.Håller tummarna för att allt ska bli bättre för dig, och att det kan vända lite bara du får din sjukskrivning och att Axel kan få lite fler timmar på dagis.Kramar
    Tack!

    Underbart med första sparkarna =) Ovanligt att känna som ni, båda samtidigt och utifrån först =) mysigt!
Svar på tråden För oss med ma/mf i bagaget - BF vår/sommar 2010. Tråd nr 2