Inlägg från: Scapula |Visa alla inlägg
  • Scapula

    För oss med ma/mf i bagaget - BF vår/sommar 2010. Tråd nr 2

    Maja09 skrev 2010-04-16 09:55:39 följande:
    Kittycat-Jo jag skall prata med min sjukgymnast igen min syrra sa samma sak så jag vill testa detta men jag vet inte vem som får göra det hos oss så därför skall jag prata med honom först så han kan rekomendera någon. Det gick jättebra i börjanmen tens men dom två sista dagarna har inte varit kul alls speciellt inte på natten. Hoppas det var kul på vatten gympan!! och att sambon tyckte det också. Scapula- nej mina värden är helt okej normalt när jag varit på koll. Men min svärmor är diabetiker och så är jag överviktig så då skall man göra detta för att kolla. Och då hamnade resultatet på 10 och det skall vara max 9 för att vara okej., Så det är inte så mycket över så inte så jätte farligt men dom sa ändå att det finns en risk att jag utvecklar diabetes typ 2 om jag inte täker min för. Jag var en socker gris innan jag blev gravid men de har inte varit så farligt de sista alls faktiskt. det är bara ibland och då får jag hitta på något annat helt enkelt.
    Vad skönt att det upptäcktes! vi har massa diabetiker i släkten och jag är också överviktig, min bm har inte ens nämnt att jag borde göra det, kanske ska fråga?
  • Scapula
    MrsCharlotte skrev 2010-04-17 22:31:52 följande:
    Hej tjejer! 
    Vad skönt att ni har bra kontakt och får en förhoppningsvis bra förlossningsplan som resulterar i en bra förlossning! skönt att ni får göra TUL, skulle också vilja se liten en gång till men jag vänta tills hon kommer ut =)

    Min navel är lösare än vid samma tidpunkt med Axel i magen, den är nästan helt utplånad men inte som din, min sitter fortfarande fast =)

    Vad roligt med din matblogg! jag har tänkt samma tanke många gånger, har ett stort matintresse och är utbildad kock. Jag apade därför efter dig nu och tog tag i saken, har också en matblogg nu men den blir nog trist, bara recept rakt upp och ner istället för alla böcker =) ska länka till den nån gång om jag känner att nån kan ha glädje av att läsa den. Din Idé är jättebra, att laga maten och fota. Jag ids inte det men ser fram emot att läsa din =)

    Kram på dig!
  • Scapula

    Vecka 28+4 idag och jag har varit hos läkaren. Sjukskriven tom 7/5 sen går jag på havandeskapspenning, känns jätteskönt!

    Imorgon ska vi till spec.mvc för att träffa Freja-BM (samma som Aurora och allt vad de heter på andra ställen) ser fram emot det och hoppas att jag känner mig mindre rädd éfter våra träffar. Just nu känns det som att jag vill ha snitt. Blir mer och mer rädd för varje dag som går tyvärr...

    Nu ska jag ta ut en kaka från ugnen och sen mysa med mina killar.

    Ha en fin kväll, kram!

  • Scapula

    Det gick bra för mig idag. Vi pratade i en timma och gick igenom den gamla förlossningen och pratade om den kommande. Vi kommer att bli kallade till spec.mvc för att träffa läkare i maj, då bestäms ett datum för igångsättning plus att TUL görs, känns jätteskönt att få göra ett till UL. vi ska tillbaka till samma bm i slutet av maj för att knyta ihop påsen. Hela planeringen känns bra och det känns tryggt.

    Jag har haft huvudvärk igen nu i flera dagar, så himla jobbigt. Ska ringa till bm imorgon och be att få komma och kolla trycket och urinen. Blodtrycket var 135/85 sist vilket är högt för att vara mig så jag vill att de kollar så jag inte  håller på att få nån havandeskapsförgiftning. Kollade urinen hemma nyss och hade 1+ på proteiner men vad jag förstått så är det ganska normalt under grav. Får se vad bm säger imorgon.

    kram

  • Scapula
    Dakine: Hoppas allt gick bra på RUL!

    Maja09: skönt att allt såg fint ut! hoppas tiden fortsätter gå lika fort nu =)
  • Scapula

    Vaknade utan huvudvärk och inga spår av proteiner i urinen, skönt! ska till bm om två veckor så nu avvaktar jag om det ej kommer tillbaka!

  • Scapula
    MrsCharlotte skrev 2010-04-21 10:49:27 följande:
    Hehe ja matbloggen är faktiskt riktigt skoj men jag har inte hunnit skriva så mkt än hehe. Jag är egentligen en bakare så det här med rolig matlagning är lite nytt för mig, jag är en sån som har/haft ett antal recept som jag alltid gör. Men nu måste jag börja testa lite nya grejer, för det är ju verkligen kul att hålla på med mat och bak Särskilt om man har en bak- och matälskande sambo som älskar allt man tillagar haha. Men jag måste skaffa mig en ny kamera, hunden tuggade ju sönder den gamla så de bilder jag tar nu är med mobilen och det blir inte direkt nån bra bildkvalitet då.  Kul att du också skaffat en matblogg, vad är adressen? Ska länka till din också då! kram
    www.starannismat.blogspot.com

    Det är bara inlägg rakt upp och ner, inga bilder alltså. Inte färdigt med design etc heller, nu är den mest till för mig men det finns väl en förhoppning om att piffa till den och ta bilder etc så den lockar lite läsare =) vill också prova mer recept, är dålig på det, precis som du så använder jag samma gamla vanliga!
    Vi har jättestort matintresse hela familjen på mammas sida, mat och dryck är livets största njutning enligt mig =)
  • Scapula
    MrsCharlotte skrev 2010-04-21 12:52:02 följande:
    Jag ska också börja lägga in recept utan bild, för annars tar det ju 17 år att hinna lägga in allt Får lägga in bilder allt eftersom man lagar till recepten
    ja men så går det ju göra, smart! att lägga in bilder i efterhand alltså =) ska jag göra! knäppte faktiskt kort på nougatkakorna jag bakade igår =)
  • Scapula
    MrsCharlotte skrev 2010-04-21 13:43:56 följande:
    Ja för då har man ju ändå ett pågående "projekt" liksom Det blir dessutom ännu roligare att laga maten då för då anstränger man sig ju lite extra för att det ska bli snyggt också inför "fotograferingen". Fast ibland blir det ju misslyckat, som igår när jag skulle göra smördegsrullar med ost- och skinkfyllning haha, det blev jättedåliga bilder och då känns det ju lite snopet när man har ansträngt sig för att laga till det. Så jag ska lägga in receptet ändå och ta en bild senare   Säg till när det kommer in en bild på nougatkakorna Jag behöver verkligen öva på att ta fina matbilder, det ser alltid så trist ut tycker jag. Man får införskaffa lite dekorering att använda
    jag är tyvärr dålig på att knäppa fina kort så räkna inte med nåt mästerverk =) vill också bli bättre på det, gäller ju även mina syalster som jag gärna vill ta fina kort på men jag bara knäpper, det blir som det blir =)

    Håller med om att det inte alltid blir så snyggt när man lagar mat/bakar, tänker många ggr när det blir fint att nu ska jag knäppa kort men icke...
    Fru Landström skrev 2010-04-21 13:26:18 följande:
    MissCharlotte och Scapula: Åh vad ni är duktiga. Älskar i vanliga fall att baka och laga mat men har verkligen ingen ork att ta tag i det. Är riktigt avundsjuk. Sist jag bakade nått var vid jul och matlagningen just nu är inte direkt några mästerverk
    Jag älskar verkligen att laga mat och baka, i vår familj är det tradition att man redan som barn är med och lär sig. Det blir mkt husmanskost från grunden (som bruna bönor, kroppkakor etc). Dock tycker jag inte det är kul varje dag, speciellt inte på veckorna... det vill till att planera så jag vet i förväg vad vi ska äta, då blir det kul! vill gärna äta "helgmat" varje dag och älskar att bjuda på mat =) Baka skulle jag kunna göra varje dag men vi har så liten frys, bakar vi måste det ätas upp så vi bakar kanske 2-3 ggr i veckan (då är chokladbollsbakning med sonen inräknat =)
    Min matlagning är inte alltid mästerverk heller men laga god mat, det kan jag *skryt* både tack vare min mamma som är kock (jag har sen barnsben hängt med henne på jobbet) och övrig släkt som ex min finska momma men även tack vare min restaurangutbildning givetvis. Det viktigaste är att ha kul, våga testa och SMAKA!!
  • Scapula
    bumbi 84 skrev 2010-04-21 13:59:04 följande:
     vad skönt att det var ett bra samtal hoppas ditt tryck håller sig i chack.
    Ja jag hoppas också det håller sig på en bra nivå, jag ligger normalt jättelågt och förra grav steg det bara de sista 2-3 veckorna. Iofs har jag legat generellt högre denna grav än förra...
Svar på tråden För oss med ma/mf i bagaget - BF vår/sommar 2010. Tråd nr 2