• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Alfonsina

    Tror inte man får prata om sånt i tråden..?


    tjejhalmstad skrev 2012-08-23 17:07:57 följande:
    Behöver snabba svar. Hur mycket tar ni för era tårtor? Tex till bröllop en tårta på 26cm med en våning på 15cm ovanpå plus en 26cm tårta ?  Vad är rimmligt? Ska dekoreras med större blommor några st bara och tjocka bordar i sugarpaste som är iform av pärlor plus sockerpärlor och namndekorationer.  

  • Zelmilainen
    Alfonsina skrev 2012-08-23 18:13:00 följande:
    Tror inte man får prata om sånt i tråden..?
    helt rätt. det blev en massa missförstånd när jag frågade om liknande saker tidigt i våras. inläggen kan tas bort, man kan få varningar osv.
    nehepp...
  • Zelmilainen
    tjejhalmstad skrev 2012-08-23 18:34:49 följande:
    ah okej det visste jag inte. Sorry.
    det står i ts
    nehepp...
  • Veliga Mamman
    Hygea skrev 2012-08-23 17:13:03 följande:
    Jag skulle helst bara ha den en dag, med tanke på hur smör drar åt sig smak från det man har i kylen. Smaka kylskåp är ju inte vidare gott
    Jo men om jag har den i en tät burk då kan den väl inte ta åt sig?
  • Veliga Mamman
    Zelmilainen skrev 2012-08-23 17:54:23 följande:
    jag har fryst sån frosting och sen använt igen, det fungerade bra har även haft den stå ca 2 dgr i kyl utan problem
    Så då skulle det ju gå om jag använder den på lördag...
     
  • Zelmilainen
    Veliga Mamman skrev 2012-08-23 20:05:34 följande:
    Så då skulle det ju gå om jag använder den på lördag...
     
    jag tror ej det är nån fara om du bara förvarar den väl
    nehepp...
  • Veliga Mamman

    Tack för era svar


    Zelmilainen skrev 2012-08-23 20:22:26 följande:
    jag tror ej det är nån fara om du bara förvarar den väl

     Kanske skulle frysa den istället ikväll... o ta upp den på Lördag...
     
  • smörblomman81
    Veliga Mamman skrev 2012-08-23 23:01:57 följande:
    Tack för era svar
     Kanske skulle frysa den istället ikväll... o ta upp den på Lördag...
     
    11. Kan jag frysa in Philadelphia? Philadelphiaost kan inte frysas in eftersom processen bryter sönder ostens textur och skapar en undermålig produkt. Men, både ugnsbakade och kalla ostkakor kan frysas in, dock ska man vara medveten om att texturen på en upptinad ostkaka kan skilja sig från texturen på den icke frysta.
    www.philadelphia.se/philadelphia3/page&locale=sesv1&PagecRef=570

  • LovisaTilda

    Hur gör ni när ni gör cupcakes?
    Man kan ju lägga emellan dem i förväg precis som med tårtorna antar jag, och sen förvara dem i en tårtkupa eller liknande. Men hur funkar det när man har spritsat dem med toppingen? Hur långt i förväg kan man  spritsa dem? Dekorera dem?
    Ska de förvaras med eller utan lock? Antar att de kan ta smak av kylen om de står utan...hoppas nåt cupcake-proffs kan hjälpa mig :)