• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Zelmilainen
    LovisaTilda skrev 2012-08-26 20:02:57 följande:
    Hur gör ni när ni gör cupcakes?
    Man kan ju lägga emellan dem i förväg precis som med tårtorna antar jag, och sen förvara dem i en tårtkupa eller liknande. Men hur funkar det när man har spritsat dem med toppingen? Hur långt i förväg kan man  spritsa dem? Dekorera dem?
    Ska de förvaras med eller utan lock? Antar att de kan ta smak av kylen om de står utan...hoppas nåt cupcake-proffs kan hjälpa mig :)  
    jag delar de inte öht. jag skär som en uppochnervänd kon (spetsen neråt) ovanifrån och gröper sen försiktigt ur muffinsen för att sen fylla den. därefter skär jag så det bara blir ett litet lock av konen och sätter över så syns det inte att man fyllt den. sen spritsar jag ovanpå. jag har haft de stå i kylen och täcker aldrig. man ska ju ej ha en tårta täckt i kylen och den tar ej smak av det andra i kylen (man bör dock ej ha saker som doftar völdigt starkt tex mkt vitlök i en maträtt lr så) så ser inte varför cupcakes skulle göra det. jag tycker iaf ej att mina tagit smak nån gång jag har oftast spritsat dagen innan (fyllt de den dagen med) för att de ska få gotta till sig
    nehepp...
  • gugeligu

    liten fyller 1 om 2 månader och jag vill göra någon kul och snygg tårta. jag avskyr marsipan så det lär bli mmf överdrag... men vad ska man göra för något? tänk att jag har typ nada saker och inte vill spendera en förmögenhet. har lite färg typ och lite puver för sp samt några saker att ha smäkt choklad i tex en fin snäcka , så ge mig någon bra idé så blir jag glad ;)
     

  • LovisaTilda
    Zelmilainen skrev 2012-08-26 20:20:49 följande:
    jag delar de inte öht. jag skär som en uppochnervänd kon (spetsen neråt) ovanifrån och gröper sen försiktigt ur muffinsen för att sen fylla den. därefter skär jag så det bara blir ett litet lock av konen och sätter över så syns det inte att man fyllt den. sen spritsar jag ovanpå. jag har haft de stå i kylen och täcker aldrig. man ska ju ej ha en tårta täckt i kylen och den tar ej smak av det andra i kylen (man bör dock ej ha saker som doftar völdigt starkt tex mkt vitlök i en maträtt lr så) så ser inte varför cupcakes skulle göra det. jag tycker iaf ej att mina tagit smak nån gång jag har oftast spritsat dagen innan (fyllt de den dagen med) för att de ska få gotta till sig

    Tack för svaret!
    Nu när jag vet lite mer kasnke jag vågar mig på att testa :)  
  • Zelmilainen
    gugeligu skrev 2012-08-26 20:22:18 följande:
    liten fyller 1 om 2 månader och jag vill göra någon kul och snygg tårta. jag avskyr marsipan så det lär bli mmf överdrag... men vad ska man göra för något? tänk att jag har typ nada saker och inte vill spendera en förmögenhet. har lite färg typ och lite puver för sp samt några saker att ha smäkt choklad i tex en fin snäcka , så ge mig någon bra idé så blir jag glad ;)
     
    jag skulle göra egen sp ist för mmf, tycker sp är mer lättarbetat modellera några små bilar eller ett tåg?
    LovisaTilda skrev 2012-08-26 20:46:15 följande:

    Tack för svaret!
    Nu när jag vet lite mer kasnke jag vågar mig på att testa :)  
    klart du kan
     
    nehepp...
  • gugeligu
    Zelmilainen skrev 2012-08-26 20:47:39 följande:
    jag skulle göra egen sp ist för mmf, tycker sp är mer lättarbetat modellera några små bilar eller ett tåg?

    klart du kan
     
    jo såg ett fint tåg nyss (fast det var gjort av glass) som jag funderar på att göra något liknande. hade inga kul uppslag på tårtor just nu så ve tinte riktigt vad ja skule göra för något. kan lätt göra en vuxentårta, men barn? hmm nä jag vet inte.. vill nog eg varken ha sp eler mmf påpga att det är så sött och det är ju till en 1åring (som då bör få smaka på den). 
  • eliten

    Någon sim har gjort en busstårta så jag kan få tips? Fick en beställning med kort varsel och känner mej stressad! Inte en bussformad tårta dock..

  • Zelmilainen
    gugeligu skrev 2012-08-28 10:42:35 följande:
    jo såg ett fint tåg nyss (fast det var gjort av glass) som jag funderar på att göra något liknande. hade inga kul uppslag på tårtor just nu så ve tinte riktigt vad ja skule göra för något. kan lätt göra en vuxentårta, men barn? hmm nä jag vet inte.. vill nog eg varken ha sp eler mmf påpga att det är så sött och det är ju till en 1åring (som då bör få smaka på den). 
    jag har alltid sp på och har nästan bara gjort tårtor till små barn. de måste ju ej äta själva sockerpastan om det är så  
    nehepp...
  • SockerStinn
    gugeligu skrev 2012-08-26 20:22:18 följande:
    liten fyller 1 om 2 månader och jag vill göra någon kul och snygg tårta. jag avskyr marsipan så det lär bli mmf överdrag... men vad ska man göra för något? tänk att jag har typ nada saker och inte vill spendera en förmögenhet. har lite färg typ och lite puver för sp samt några saker att ha smäkt choklad i tex en fin snäcka , så ge mig någon bra idé så blir jag glad ;)
     
    Om du inte vill ha för sött kan du ju ha grädde på. Hur känner du för färger till en ett-åring? Man kan ju göra i form att ett djur eller annat och färga grädde/göra mousse att täcka med. Drake? Larv? På youtube får du upp en del förslag om du söker på howdini cakes. Vad tycker ditt barn om? Djur? Bilar? Insekter? Ett gosedjur? En sagofigur? Utgå gärna från det för att göra en mer personlig tårta.
  • Zelmilainen

    jag brukar alltid fylla mina tårtor tre dagar innan de ska ätas, sen täcka och dekorera dagen innan. tycker de blir godast så. jag har ev en leverans den 7e och den är inga problem med. men sen har jag ev en den 8e. hon vill att ja gör den, hon bor åtta mil bort, hennes föräldrar hämtar den på vägen till henne. men isf måste jag antingen fylla den 4 dgr innan (täcka och dekorera 2dgr innan) alt 2 dgr innan (men då täcka och dekorera bara 1 dag efter att den fyllts). erfarenheten säger att tårtorna ej riktigt hunnit sjunka ihop utan att sp veckat sig på sidorna då jag ej väntat två dagar med att täcka som jag brukar. så jag blir lite kluven. vad tror ni?


    nehepp...