• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Fru Indosaurie

    hur gör ni glutenfria bottnar?

    Tror att jag har hört att man kan ersätta allt mjöl med potatismjöl bara. Eller med maizena?
    Någon som har ett beprövat tips att dela med sig av? :) 


    Opinions are like assholes. Everybody has one. nakenfis.se
  • SockerStinn
    Fru Indosaurie skrev 2012-09-04 22:56:13 följande:
    hur gör ni glutenfria bottnar?

    Tror att jag har hört att man kan ersätta allt mjöl med potatismjöl bara. Eller med maizena?
    Någon som har ett beprövat tips att dela med sig av? :) 
    Jag använder tre-lika-receptet och byter ut vetemjölet mot majsstärkelse (t.ex. av märket maizena, se bara till att inte ta maizena redning). Smakar precis samma, enda nackdelen är att den blir lite sprödare och torkar snabbare så man får vara hantera den lite mer varsamt, men då märker ingen någon skillnad. 
    Man kan så klart även använda glutenfri mix ist för vetemjöl, men det har jag sällan hemma. Många mixer har också bismak plus innehåller guar och annat som andra kan vara allergiska mot så jag er ingen anledning att använda det.. 
  • Fru Indosaurie
    SockerStinn skrev 2012-09-05 09:23:55 följande:
    Jag använder tre-lika-receptet och byter ut vetemjölet mot majsstärkelse (t.ex. av märket maizena, se bara till att inte ta maizena redning). Smakar precis samma, enda nackdelen är att den blir lite sprödare och torkar snabbare så man får vara hantera den lite mer varsamt, men då märker ingen någon skillnad. 
    Man kan så klart även använda glutenfri mix ist för vetemjöl, men det har jag sällan hemma. Många mixer har också bismak plus innehåller guar och annat som andra kan vara allergiska mot så jag er ingen anledning att använda det.. 

    Tack snälla! det var det jag hade för mig, att jag använde maizena senast. :) Det är så sällan jag gör glutenfritt så jag hinner glömma :o nu ska jag skriva ner det :p
    Opinions are like assholes. Everybody has one. nakenfis.se
  • Zelmilainen
    Fru Indosaurie skrev 2012-09-04 22:56:13 följande:
    hur gör ni glutenfria bottnar?

    Tror att jag har hört att man kan ersätta allt mjöl med potatismjöl bara. Eller med maizena?
    Någon som har ett beprövat tips att dela med sig av? :) 
    jag köper glutenmixen och byter ut vetemjölet mot det i tre lika receptet. märker ingen skillnad. 
    nehepp...
  • SockerStinn
    Fru Indosaurie skrev 2012-09-05 10:18:52 följande:

    Tack snälla! det var det jag hade för mig, att jag använde maizena senast. :) Det är så sällan jag gör glutenfritt så jag hinner glömma :o nu ska jag skriva ner det :p
    Glm inte att mjöla med potatisstärkelse eller potatismjöl, men det har du säkert redan koll på (eller gör ändå)
  • Ova

    Jag åt en jättegod tårta med marängbotten med ricecrisps i häromveckan och eftersom jag tröttnat på både gräddtårtor och sp/marsipan så blir det en sådan till min födelsedag. Mitt dilemma är bara vad jag ska fylla den med. Dilemmat är dock vad jag ska fylla den med: någon slags smörkräm och sedan grädde med bär på toppen eller någon bärgräddfyllning. Förslag mottages tacksamt!

  • SockerStinn

    Hjälp!

    Jag har låtit grunden till bärmousset stelnat för mycket Kan jag värma det igen, eller kommer det sabba gelatinet så det inte stelnar igen?? 

  • Zelmilainen
    SockerStinn skrev 2012-09-08 10:19:53 följande:
    Hjälp!

    Jag har låtit grunden till bärmousset stelnat för mycket Kan jag värma det igen, eller kommer det sabba gelatinet så det inte stelnar igen?? 
    det fungerade inget bra jag försökte använda samma gelatin igen en gång. så om det skulle hända igen gör jag nytt numera.
    nehepp...
  • Zelmilainen

    man blir som ett barn på julafton när man väntar på leveranser av material. har köpt 25 utstickare och en mönsterkavel via ebay, allt för 170:-
    sen från tårtdecor och kakburken med massor av tårtbrickor, färger och något mer kan knappt bärga mig jue :-P 


    nehepp...