• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • smörblomman81
    Zelmilainen skrev 2012-08-30 18:24:59 följande:
    jag brukar alltid fylla mina tårtor tre dagar innan de ska ätas, sen täcka och dekorera dagen innan. tycker de blir godast så. jag har ev en leverans den 7e och den är inga problem med. men sen har jag ev en den 8e. hon vill att ja gör den, hon bor åtta mil bort, hennes föräldrar hämtar den på vägen till henne. men isf måste jag antingen fylla den 4 dgr innan (täcka och dekorera 2dgr innan) alt 2 dgr innan (men då täcka och dekorera bara 1 dag efter att den fyllts). erfarenheten säger att tårtorna ej riktigt hunnit sjunka ihop utan att sp veckat sig på sidorna då jag ej väntat två dagar med att täcka som jag brukar. så jag blir lite kluven. vad tror ni?
    Jag täcker och dekorerar alltid dagen efter att jag har bakat och fyllt tårtan och det blir alltid bra.
    Idag fyller jag en tårta, imorgon täcker jag den och på lördag äter vi den :D

    Lycka till med dina beställningar! :)
  • Zelmilainen
    smörblomman81 skrev 2012-08-30 19:56:45 följande:
    Jag täcker och dekorerar alltid dagen efter att jag har bakat och fyllt tårtan och det blir alltid bra.
    Idag fyller jag en tårta, imorgon täcker jag den och på lördag äter vi den :D

    Lycka till med dina beställningar! :)
    jo, men alltid när jag gjort så har sockerpastan veckat sig på sidorna så därför blir jag så skeptisk... :-/ ja vet att många gör som du. men blir frustrerad när det veckar sig för mig...
    nehepp...
  • eliten

    Jag hade inte gjort tårtan fyra dagar innan då känns det som man får varna när den överlämnas att den inte håller så länge till.. Tror det blir jättebra om du gör det två dagar innan det gör alltid jag..

  • Zelmilainen
    eliten skrev 2012-08-30 20:11:37 följande:
    Jag hade inte gjort tårtan fyra dagar innan då känns det som man får varna när den överlämnas att den inte håller så länge till.. Tror det blir jättebra om du gör det två dagar innan det gör alltid jag..
    jag har ätit tårtor som varit 5-6 dagar och de har smakat precis som efter 2-3 dagar och har man bara koll på datumet av mejeriprodukterna är det ju ingen fara. så där tror jag ej att det är nån fara.

    det jag funderar på är om ja kan göra nåt för att sp ej ska vecka ihop sig på sidorna om jag låter den stå enbart 1 dag innan jag täcker och dekorerar? just för att varje gång jag gjort tårtor på en dag kortare så har de veckat sig. i övrigt har jag gjort precis som de ggr jag låtit tårtan stå 2 dgr innan den täckts.
    nehepp...
  • eliten

    Jo men om personen tror att tårtan är 5-6 dagar gammal så är den ju i själva verket 7-8 dagar gammal det var mer så jag menade..

  • Zelmilainen
    eliten skrev 2012-08-30 21:22:31 följande:
    Jo men om personen tror att tårtan är 5-6 dagar gammal så är den ju i själva verket 7-8 dagar gammal det var mer så jag menade..
    nej, den är då 5-6 dagar gammal. jag är alltid ärlig med när den är gjord. säger alltid att jag brukar fylla 3 dagar innan den ska ätas men att den håller några dagar till om det skulle bli över lr så
    nehepp...
  • SockerStinn

    Håller på med en blom-kruke-tårta (som ska bli klar på söndag kväll). Jag ska göra en vit kruka, tänker ha en kant upptill liknande en terakotta-kruka. Behövr man vika den en bit över bottnen för att den ska fästa bra, eller går det bra att bra limma på med vatten eller lim? Vad blir snyggast? Oavsett får jag ta smulor från det jag skurit till formen för att få upp höjd på tårtan; jag ska spritsa på rosor ovan på det och krukan kommer vara vid och låg - för att vara en kruka, inte tårta Tips på vägen tas tacksamt emot! Kommer lägga en spade och snigel i marsipan runt.

    Detta blir lite av en spontam-tårta, så jag har inte kunnat köpa hem färger, därav vit kruka ist för terakotta. Men det blir nog lika bra det.  

  • Zelmilainen

    jag ska modellera en liten traktor med släp till den tårta som ska levereras fredag. det ska även finnas med legobitar på. jag vet ju hur legobitar ser ut men hur får jag de snyggast/bäst? med de små "plupparna" som står upp.


    nehepp...
  • SockerStinn
    SockerStinn skrev 2012-08-31 20:32:20 följande:
    Håller på med en blom-kruke-tårta (som ska bli klar på söndag kväll). Jag ska göra en vit kruka, tänker ha en kant upptill liknande en terakotta-kruka. Behövr man vika den en bit över bottnen för att den ska fästa bra, eller går det bra att bra limma på med vatten eller lim? Vad blir snyggast? Oavsett får jag ta smulor från det jag skurit till formen för att få upp höjd på tårtan; jag ska spritsa på rosor ovan på det och krukan kommer vara vid och låg - för att vara en kruka, inte tårta Tips på vägen tas tacksamt emot! Kommer lägga en spade och snigel i marsipan runt.

    Detta blir lite av en spontam-tårta, så jag har inte kunnat köpa hem färger, därav vit kruka ist för terakotta. Men det blir nog lika bra det.  
    Glöm det, det var så roligt att göra den tårtan att den blev klar i förtid. Hoppas nu bara den inte blir torr uppepå eftersom den inte är helt täckt.