Inlägg från: Lenilus |Visa alla inlägg
  • Lenilus

    Tårttråden del 17

    3 hjärtan skrev 2010-02-08 21:41:58 följande:
    Använder du mmf då eller sp? Kanske inte spelar någon roll? Jag undviker ju gärna mmf, men tänkte att man kan ju få rätt ordentligt rosa när man gör på rosa marsmallows och på så sätt lättare få ett snyggt rött resultat.
    Jag använder sp, har aldrig prövat mmf så kan inte säga om det är bättre eller sämre.
  • Lenilus
    kajsad skrev 2010-02-10 09:27:18 följande:
    Tack Mae! Nu får det bli tre olika kombos i alla fall En med lime-kokos, en med lime-mjölkchoklad (gjorde du mjölkchokladfluff eller mjölkchokladfärskostcreme?) och en med blåbär-vit choklad. Så får jag själv smaka på alla tre! Och så blir det ljusa bottnar till alla.En av dem ska vara glutenfri, blir bottnarna som vanligt om man använder Sempers fina mjölmix eller smakar det konstigt för alla andra då??
    Jag tyckte faktiskt inte det kändes nån skillnad när jag åt en tårta som jag bakat och som var glutenfri. Blev faktiskt överraskad att den var så lik en vanlig. Ingen annan reagerade heller, ingen som ens misstänkte att den var glutenfri. Så det ska ska nog gå bra!
  • Lenilus

    Hur skulle ni göra en tårta med temat spinning, alltså att värdparet är spinninginstruktörer (på SATS kan tilläggas)?

  • Lenilus
    zuperduperme skrev 2010-02-14 11:21:11 följande:
    jag har blivit ombedd att göra en bröllopstårta för 90 pers. det ska vara en våningstårta. men ja kan inte komma på hur jag skall lösa det där med våningar. hur många våningar och hur många bitr på varje. någon som vet??
    Det går att räkna ut på tartiversum.se
  • Lenilus
    JoKo skrev 2010-02-17 11:34:39 följande:
    Först. Tack Missy Cat för döskalle-hjälpen!!Sen.* När jag gör "Monnies tårtbotten" så blir den (i rundform) toppig. Och sen lite gummiaktig i konsistensen. Vad 17 gör jag för fel!? * Ahgrensbil-fluff. Har förstått att det är lätt att det bli för hårt, hur förhindrar jag det? Om det stämmer allstå Tack, ni är hjältar!
    Ang. Monnies botten och toppigheten, jag vänder alltid formen så att den står upp och ned när jag tar ut den från ugnen, på så vis försvinner toppigheten. Däremot har de aldrig blivit gummiaktiga... där vet jag inte riktigt vad som gör det. Vispar du sockret och äggen tillräckligt länge? Blandar du ut bakpulvret ordentligt? Jag vet inte, men små saker kan spela in ibland när det gäller bakning.
  • Lenilus
    Knallen12 skrev 2010-02-18 22:22:06 följande:
    HejÄr det någon som har ett bra recept på tårtbotten?Kram
    5 ägg
    3 dl socker

    vispa pösigt

    blanda i

    1,5 dl mjöl
    1,5 dl potatismjöl
    2,5 tsk bakpulver

    40-45 min i ugn, 175 grader
  • Lenilus

    Är det någon som vet var jag kan få tag på den där siliconformen av en bebis som ligger och sover? Inte den med kudde, utan den andra, som är så där otroligt verklig. Har sett någon i tråden använda den har jag för mig, var det Aiwendil kanske? Hittar inte den i någon av webshopparna.

  • Lenilus
    Missy Cat skrev 2010-02-19 12:46:08 följande:
    Kajsad har den.Men hon köpte den från någon utlänsk webshop. Hmm var det nya zeeland??Kontakta henne direkt så får du bäst svar
    Smurfan 81 skrev 2010-02-19 13:20:21 följande:
    Har för mig att hon köpte den i nån engelsk webshop...
    Ok, tack! Då får jag kolla med tjejorna!
  • Lenilus

    Smurfa 81, har du alltid haft eget företag? Hittade till din hemsida nyss. Arbetar du själv där eller tillsammans med någon? Jag är så intresserad av det där, hur det funkar i praktiken. Men är ju så himla sugen liksom....

Svar på tråden Tårttråden del 17