• Anonym

    Vad "bör" man väga när man är 1,68 lång?

    Ungefär hur mycket "bör" man väga när man är 1,68 lång för att det ska vara sunt?

  • Svar på tråden Vad "bör" man väga när man är 1,68 lång?
  • Anonym

    Oj, här har det skrivits mycket


    Tack för era svar!
    Jag förstår ju också att det egentligen är väldigt individuellt vad det gäller vikt
    Ville bara ha ett lite hum om en ungefärlig vikt
    Jag kämpar med övervikt, och måste ner ett x antal kilon
    Men det är väl bara att kämpa på antar jag
  • tusselisan

    Stort Lycka till TS!! Vi är ju som sagt olika, jag är 164.Födde barn för 13 dagar sen o har rasat ner 13kg?? Brukar ligga på 63kg och väger nu 68kg ser inte tjock ut för det, Jag menar att du får kämpa på med vikten och hitta "din" vikt som du trivs med! Kan ju skilja 5-10 kg på vad som ser ut o känns bra för de med samma längd, beroende på kroppsform.

  • FredrikBBB
    Anonym (...) skrev 2010-01-27 00:03:17 följande:
    Förstår inte... Hur hänger dessa två meningar ihop? Först 2 kg sedan 8-10?  Antar att andemeningen är att skillnaderna i vikt på skelettet har ganska små variationer mellan lika långa personer (har läst 0,5 -1kg någonstans). Det går alltså inte att skylla på "grov benstomme" när vikt diskuteras. 
    Skillnaden mellan tungt och lätt skelett är ca 1-2 kg. HELA skelettet hos en vuxen väger ca 8-10 kg. (Är du kort kan det väga mindre, är du lång kan det väga lite mer).

    Det är alltså aldrig 8-10 kg skillnad i vikt på skelettet hos vuxna personer som är ungefär lika långa utan bara 1-2 kg ovasett hur grov eller tunn benstomme de har.

    Med andra ord.

    Vill man skylla på tung benstome så kan du högst skylla 1-2 kg extra på ditt skelett.

    De flesta överviktiga brukar har mycket mer än 1-2 kg som de försöker skylla på tung benstomme, kanske 8-10 kg... men då blir det ju bara en fettklump kvar, svårt att röra sig utan skelett!
  • Anonym (-------)

    Och jag är bara 160 cm och är smal när jag väger 62 kg. Går jag ner till 60 börjar jag se mager ut.

    Som sagt vi är alla olika. Men det är först nu när jag är runt 40 år som jag har klarat av att accepterar att jag är smal  när jag väger 10 kg mer än alla andra. Har sett mig själv som jättefet sedan i tonåren. Fast killarna kunde hålla händerna runt min midja... Sorgligt. Många bortkastade år med kroppsfixering...

  • Anonym

    Jag är 1,68. Väger 67 kg. Jag är inte tjock, men skulle gärna väga några kilo mindre. Min trivselvikt är ca 63 kg. Då är jag smal. En del verkar tycka att man "ska" väga minsta antal kilo inom normalvikt enl. BMI. Men det ycker jag är struntprat om man är en vuxen kvinna. En hälsosam vikt ligger inom en variation på kanske 10 kg för din kroppslängd, så det är ju svårt att dra till med en siffra däremellan som passar jsut dig bäst.

  • Ciliaja
    Anonym (-------) skrev 2010-01-27 11:09:26 följande:
    Och jag är bara 160 cm och är smal när jag väger 62 kg. Går jag ner till 60 börjar jag se mager ut. Som sagt vi är alla olika. Men det är först nu när jag är runt 40 år som jag har klarat av att accepterar att jag är smal  när jag väger 10 kg mer än alla andra. Har sett mig själv som jättefet sedan i tonåren. Fast killarna kunde hålla händerna runt min midja... Sorgligt. Många bortkastade år med kroppsfixering...
    Oj, jag är 162 och har aldrig vägt 60 men skulle nog se ut som en köttbulle, väger 54 nu och behöver gå ner typ 2 kilo till.. 
    märkligt hur olika de är :P
    The only thing worth stealing is a kiss from a sleeping child.
  • Anonym

    Jag är 167 och väger i normalfallet mellan 63-65 kg. Vältränad m låg fettprocent, och ser smal, men bredaxlad ut.
    Gravid i v. 37 nu och väger 70. Har efter amning vägt 49-50 de tidigare gångerna, och då ser jag sjukligt smal ut m knotiga händer och framträdande nyckelben.
    Midja/höftkvot blir fel för mig när jag mäter, för jag har inte särskilt kvinnliga höfter. Så trots platt mage m rutor får jag en relativt hög kvot, BMI ligger ju iofs rätt högt det med.

  • Anonym (-------)

    FredrikB68: Vad är det då hos mig som väger? När någon annan som är 160 och väger 62 kg, är tjock och jag inte är det?

    Visst jag har både grov benstomme och stor muskelmassa (oavsett om jag tränar eller inte). Min ena dotter kommer nog få samma kroppsbyggnad, hon väger ganska mycket för sin längd men har inte en gnutta fett på kroppen, men muskulös som få.

  • Anonym (161)
    Anonym (-------) skrev 2010-01-27 11:09:26 följande:
    Och jag är bara 160 cm och är smal när jag väger 62 kg. Går jag ner till 60 börjar jag se mager ut. Som sagt vi är alla olika. Men det är först nu när jag är runt 40 år som jag har klarat av att accepterar att jag är smal  när jag väger 10 kg mer än alla andra. Har sett mig själv som jättefet sedan i tonåren. Fast killarna kunde hålla händerna runt min midja... Sorgligt. Många bortkastade år med kroppsfixering...
    Liknande för mig. I 8:an vägde jag 59 kg till mina 161cm. Man förstod inte riktigt att man faktiskt var smal då ändå. Har väl kanske med att göra att man i låg och mellanstadiet var en knubbis, som turligt nog växte bort  lagom till högstadiet.
    Har som minst nu i vuxen ålder vägt 58 kg, men tyckte jag blev för smal i ansiktet då. Runt 60 är mer lagom för mig. Fast nu väger jag 70 kg och det sitter tyvärr på mitten av kroppen :(
Svar på tråden Vad "bör" man väga när man är 1,68 lång?