Inlägg från: mammageno |Visa alla inlägg
  • mammageno

    För oss som ska föda i vår/sommar och vill förbereda oss på en förlossning utan medicinsk smärtlindring

    Frivolten skrev 2010-04-08 10:57:50 följande:
    Tack för gratulationerna! Är som sagt oerhört glad och tacksam för att det blev så bra! Precis den fina upplevelse som jag önskat mig! Mammageno, de skivor jag använde mest var; 'Att möta förlossningssmärtan' av Gudrun Abascal, Mindfulness-skivan från Menorca som Du nämner och en som heter 'Harmonisk graviditet'. Däremellan lyssnade jag då och då på 'Föd lättare och bli tryggare (gillade avslappningsövningen men inte riktigt resten av skivan.. men sånt är ju så olika! ) och även en 'vanlig' avslappningsskiva av Lars Uneståhl.Din länk låter spännande tycker jag! Hade jag hittat den innan min förlossning hade jag alla gånger beställt! Ju mer desto bättre!
    Gudruns skiva skall jag få i morgon och 'Föd lättare och bli tryggare tyckte jag också var lite enkel, men det finns bättre!

    Jag oroade mig om att det kunde bli för mycket men det kan det ju inte bli då!?{#lang_emotions_wink}

    Vilken fin dikt, jag skall skriva den på en tavla och sätta brevid mina affirmationer!

    Och grattis Ana!

    Just nu känner jag mig mer harmonisk, för ett par dagar sedan kände jag att jag körde fast, och tyckte mina spärrar kändes oövervinnerliga.
    Att ge tillåtelse att acceptera den "prestation" man själv kan uppbringa utan skuld är det viktigaste!
    Så risk för nerderlagskänslor elimineras!
  • mammageno
    Monsterpannkaka skrev 2010-04-08 09:20:34 följande:
    mammageno: testa vilka formuleringar och ord som passar dig bäst. man ska alltid sno tips och råd från andra som man gillar (: Hur som helst är det ju DINA ord, DIN upplevelse och vad DU vill förmedla.Jag som aldrig har upplevt en förlossning tidigare kan ibland känna tvekan och rädsla inför allt jag ska möta men samtidigt så känner jag mig oerhört stark och kapabel. Självklart kan även jag! Det är helt orimligt att jag inte skulle kunna!När jag får upp "skräckbilder" av hur det här stenhårda bebishuvudet ska ut genom min kropp(iiih!) så föreställer jag mig min afro-bebis med en tät mikrofon på huvudet.. och liksom, ett mjukt lager afro.. det måste ju vara mjukt och skönt? ;)Nu är den bilden inte speciellt verklighetsförankrad, men det hjälper mig att slappna av och le inombords i samma veva som jag blev rädd och spände mig. Försöker ha sådana bilder, såna tankar med mig så jag alltid kan frammana ett leende eller en känsla av avslappning. :)Hihi! Håll med om att det måste se lite skojigt ut.. en bebis med färdig afro-mikrofon som glider ut, fullt friserad å allt? :D
    Mickfrillanbejbi här kommer jag! det är ju toppen att avväpna dessa bilder av stenbollar som pressas ut...*garvar
     fler sådana!
    Att tillåta ALLA känslor men att inte ge vika för sina rädslor det måste vara det bästa!
  • mammageno
    Frivolten skrev 2010-04-08 11:22:19 följande:
    Den sena avnavlingen som jag önskat mig, kunde inte blivit bättre! Navelsträngen fick pulsera färdigt i lugn och ro. Klampades i ambulansen på väg till sjukhuset ca 45 min. efter atthan fötts kanske...'Bondningen' blev också bra, trots omständigheterna. Men visst hade vi i mina mest rosaskimrande drömmar önskat att dom (ambulanspersonalen) inte hade varit här. (Just med tanke på det då, med tanke på säkerhet osv är jag såklart glad att dom var där när han föddes.) Vi bor ganska trångt, så 4 extra personer märks om man säger så...Men jag fick ju upp honom på bröstet direkt och sen fick vi ligga där intill kaminen och mysa. Efter nån halvtimma packades vi in i ambulansen och kördes ner till sjukhuset. Åh! Vad roligt att höra! Jepp, doulan bor i Gbg. Ska absolut inboxa Dig hennes namn! Vi hade en hel del mail-kontakt innan vi sågs första gången. Och när vi sågs första gången var vi hos henne i jag tror 4 timmar. Och först efter det, bestämde vi om vi skulle gå vidare eller ej. Så man hinner 'känna en del på varann'. Vi sågs sen ytterligare en gång innan förlossning men vill man ses fler gånger gick det med. Jag gick på gravidyoga 1 gång i veckan från oktober och tills han föddes. Så jag plockade övningar där ur. Håller med Dig om att det ger en helt annan 'förankring i kroppen'.Tror Du kommer vara väl förberedd!
    tack för inboxningen *funderar och mal innuti...

    Ser verkligen fram emot yogan som startar på tisdag!
  • mammageno
    Monsterpannkaka skrev 2010-04-08 21:41:26 följande:
    mammageno: (:Jag känner ju en del rädsla inför att vara så utlämnad oavsett.. Så om jag får panik under krystningen exempelvis, som nog snarare har med smärtan att göra och att jag inte vet vad som händer/kommer hända... DÅ ska det finnas ett par positiva bilder där (:Exempelvis en afro-bebis! Måste be min sambo att påminna mig om det när jag ligger där.Yoga hade jag nog velat gå på.. Ni som har gått eller går, hur känner ni? Nu är det ju liksom 37+3.. så nu är det nog inte så stor idé :P
    det låter VÄLDIGT sunt att tänka på saker som mjukt hår osv än andra tråkiga saker...

    Kanske är det lite sent eller inte {#lang_emotions_tongue_out}, men du har ju gjort det DU behövde så tänker jag!
  • mammageno

    Jag med, med Susanne Heli, det är lite i början som jag tyckte var lite överhoppbart, men ytterst lite om förlopp, om du vill, men jag läste det ändå, sedan kommer det braiga!

    Sedan måste Anna wilbys profylax bok på andra plats tätt följd av Gudrun abascals bok som Jag visserligen inte läst ännu men den är väldigt inriktad på tekniker, och hennes "att föda" har ett flytande fångande språk, den har jag läst men innehåller mycket om förlopp också.

    sedan är det viktigt att läsa på om förlopp så du inte utesluter det,iaf inte helt pga. att det som man vet kan man förstå och känna trygghet i och med, vilket ger ett schystare förlopp/Fl.

  • mammageno

    Boken som gudrun skrev som jag menade heter ' att möta förlossningssmärtan den kommer med en cd!

  • mammageno

    Herregud var tur vi tränade på partner träningen på meorcas skiva och OJ vi höll på att börja gräla, vad tur att jag inte behöver bli helt upprörd på fl för att mannen trycker ner mina axlar med 10 ton som han gjorde igår {#lang_emotions_wink}
     
    Och sedan blev han nervös att jag komenterade så då blev han helt ställd och då blev allt fel, tur att jag var så medlemsam {#lang_emotions_dreamer}och vi kom över stressen som blev sedan blev allt jättebra!

  • mammageno
    Espem skrev 2010-04-10 00:43:31 följande:
    Hej alla! Jag följde tyst den här tråden veckorna innan min förlossning och hittade mycket inspiration här. Sedan blev min förlossning svårare än vad jag hade hoppats och det blev relativt många medicinska interventioner.  Nu en vecka efteråt har jag lyckats sammanfatta förloppet tillräckligt för att få ner den i min blogg. Jag har beskrivit vad som hjälpte mig, vad som blev mina fallgropar, vad som hände och lite om hur jag tänker kring det. Vill man läsa mer uttalat genomgående positiva förlossningsförlopp så hoppa över den, läs andra -jag fick själv stöd av positiva berättelser, dom är superviktiga!- men jag har inte heller skrivit en mardrömsskildring. Jag har valt att tänka och skriva konstruktivt om upplevelsen, även det svåra och smärtsamma.  Jag klipper inte in den här, för att man ska få välja vad man tar in. Men den finns där, om någon vill läsa. Ha det fint allihop! 
    det du skriver om har jag upplevt, allt det som du beskriver, att vara fast därunder, i behov av hjälp, jag tycker att du är fantastisk, FANTASTISK! jag vet att du inte förstår varför men det är för det jag förstår vad som krävs för att se detta så som du bestämt dig nu, DET är styrka!
  • mammageno

    NÄMEN!

    Jag som skrev just att jag iaf bestämt mig för att gå på öppet hus där för att kunna bestämma mig hur jag vill ha det!

    måste man förboka? jag bor ju utanför gbg, så det är verkligen lockande!

  • mammageno

    Hittade infot, jag skall verkligen se till att gå, kul! kollar almenackan...

Svar på tråden För oss som ska föda i vår/sommar och vill förbereda oss på en förlossning utan medicinsk smärtlindring