• Svar på tråden Vi som läser på Liber Hermods del 5
  • Lislis

    Grattis till betyget Matilin! Bra jobbat. Vad skönt att du bara har en kurs att arbeta med!

    Välkommen Toza! Lycka till med studierna. Jag har inte läst någon av de ämnena som du nämner men det finns det ju andra här inne som gör. Det är ju ganska blandat vad vi läser för ämnen här inne, även om man läser olika ämnen så kan man ju stötta varandra inför muntliga och sånt ändå.

    Jag brukar bli lite mer motiverad när det känns tungt med plugget genom att läsa att det går framåt för de andra här inne i forumet.

    Idag ska jag ta det ganska lungt med plugget, ska försöka sitta någon timme sen ska jag iväg och jobba. Men i helgen blir det hårdplugg inför muntliga i kemin och första uppdraget i fysiken. Ska även försöka hinna med ett kapitel i matteboken också...

  • summertime123
    Matillin skrev 2010-02-17 12:04:01 följande:
    Då var Engelska C kursen avklarad, så skönt!Var lite nervös innan eftersom jag inte läst så mycket inför den, men det gick bra ändå.Vg fick jag i betyg och det var vad jag hade fått på alla uppdragen med, så hade inte räknat med mvg direkt Nu är det bara matte c kvar för mig den här terminen
    wohoo GRATTIS!! vad kul att det gick så bra Vad pratade ni om??
    ToZa skrev 2010-02-17 12:53:01 följande:
    Hej .. Har smygläst tråden i flera veckor nu och är så peppad att plugga ;) Jag pluggade 3 ämnen  (Medicinsk grundkurs , människan socialt och kulturellt och etik o livsfrågor) på distans hösten 2008 sen kom min dotter och då har jag tagit en paus men tänkte börja plugga nu i mars/april trots att hon fortfarande är hemma . Lär bli tufft men är så trött på att inte göra något . Har bara 300p från gymnasiet så jag har en hel del att läsa in men är som sagt peppad:) Ska läsa många ämnen som ingår i handelsprogrammet då jag vill jobba med något inom det .. Ekonomi , knappa på datorer eller inköpare eller ja , nåt liknande !  Är det någon som läst dom ämnerna? =) Kände att jag var tvungen att skriva när jag har smygläst här så länge
    Välkommen hit Ska du läsa heltid lr ska du bara ta ngn enstaka kurs eftersom du fortf e mammaledig?
    Just nu läser jag administration A, bransch- och produktkunskap, den måste man ha läst för att kunna läsa inköp och varuhantering som jag ska börja med i april. Men några ekonomiämnen blir det icke, de ska tydligen va ganska krävande vad jag uppfattat här i tråden och då kommer mitt snittpoäng lida haha och det vill jag inte
    ska nog läsa lite data kurser i höst, känner att d vore bra o veta hur powerpoint, excel o allt sånt fungerar!!
    Kinna1 skrev 2010-02-17 22:40:18 följande:
    Hejsan.Någon som har haft Samhäll A examination?Är sjukt nervös, jag är otroligt dålig på sånt här.Vilka frågor kommer han att ställa?
    jag minns tyvärr inte alls vad det var för frågor som ställdes, va ett år sedan jag läste den kursen. Se bara till att du kan alla uppdragsfrågorna utantill och att du kan målbeskrivningarna på första sidan i varje studieguide. Kan du allt det kommer inget att gå fel eftersom de ställer ju frågor från uppdragen! lycka till!
  • ToZa
    Lislis skrev 2010-02-18 08:33:33 följande:
    Välkommen Toza! Lycka till med studierna. Jag har inte läst någon av de ämnena som du nämner men det finns det ju andra här inne som gör. Det är ju ganska blandat vad vi läser för ämnen här inne, även om man läser olika ämnen så kan man ju stötta varandra inför muntliga och sånt ändå.Jag brukar bli lite mer motiverad när det känns tungt med plugget genom att läsa att det går framåt för de andra här inne i forumet.Idag ska jag ta det ganska lungt med plugget, ska försöka sitta någon timme sen ska jag iväg och jobba. Men i helgen blir det hårdplugg inför muntliga i kemin och första uppdraget i fysiken. Ska även försöka hinna med ett kapitel i matteboken också...
    Tack så mycket  ! Ja visst kan man stötta varann och jag tror man behöver en spark i baken till & från. Jag måste komma på en bra studieteknik för senaste gångerna satt jag bara dagen innan uppdragen skulle vara inlämnade och skrev . Så på en hel kurs kanske jag pluggade 4-5dagar bara. Jag måste göra lite varje dag nu iallafall . Vilka ämnen läser du?
    summertime123 skrev 2010-02-18 08:45:20 följande:
    Välkommen hit Ska du läsa heltid lr ska du bara ta ngn enstaka kurs eftersom du fortf e mammaledig?Just nu läser jag administration A, bransch- och produktkunskap, den måste man ha läst för att kunna läsa inköp och varuhantering som jag ska börja med i april. Men några ekonomiämnen blir det icke, de ska tydligen va ganska krävande vad jag uppfattat här i tråden och då kommer mitt snittpoäng lida haha och det vill jag inte ska nog läsa lite data kurser i höst, känner att d vore bra o veta hur powerpoint, excel o allt sånt fungerar!!
     Tack Jag kommer läsa heltid . Som jag skrev ovan så behöver jag inte plugga mycket för att klara mig . Har alltid haft lätt för mig och det fastnar lätt men den här gången ska jag försöka läsa mer & hitta en bra studieteknik . Gud va roligt med dom kurserna , Branch & Produktkunskap & Inköp & varuhantering är 2 kurser jag ser fram emot  =) Vad tycker du om Branch & produktkunskap hittills?  Vad vill du jobba med?
  • summertime123
    ToZa skrev 2010-02-18 09:44:49 följande:
    Tack så mycket  ! Ja visst kan man stötta varann och jag tror man behöver en spark i baken till & från. Jag måste komma på en bra studieteknik för senaste gångerna satt jag bara dagen innan uppdragen skulle vara inlämnade och skrev . Så på en hel kurs kanske jag pluggade 4-5dagar bara. Jag måste göra lite varje dag nu iallafall . Vilka ämnen läser du?  Tack Jag kommer läsa heltid . Som jag skrev ovan så behöver jag inte plugga mycket för att klara mig . Har alltid haft lätt för mig och det fastnar lätt men den här gången ska jag försöka läsa mer & hitta en bra studieteknik . Gud va roligt med dom kurserna , Branch & Produktkunskap & Inköp & varuhantering är 2 kurser jag ser fram emot  =) Vad tycker du om Branch & produktkunskap hittills?  Vad vill du jobba med?
    Ja vissa kurser kan man verkligen avsluta snabbt, de som är faktabaserade iaf. Tar lite längre tid m där kurser som man måste analysera allt och utveckla svaren mer! Bransch- och produktkunskap är jätte enkel, är inte så intresserad av kursen så tycker den är tråkig haha men den flyter på eftersom den är lätt. Jag ska in på juristlinjen vt 11 så läser bara en massa kurser så jag kan få mitt slutbetyg. Måste kolla upp meritkurserna oxå så jag vet vad jag ska läsa under sommaren!

    Läser ni andra under sommaren oxå lr tar ni ledigt?
  • ToZa
    summertime123 skrev 2010-02-18 20:42:30 följande:
    Ja vissa kurser kan man verkligen avsluta snabbt, de som är faktabaserade iaf. Tar lite längre tid m där kurser som man måste analysera allt och utveckla svaren mer! Bransch- och produktkunskap är jätte enkel, är inte så intresserad av kursen så tycker den är tråkig haha men den flyter på eftersom den är lätt. Jag ska in på juristlinjen vt 11 så läser bara en massa kurser så jag kan få mitt slutbetyg. Måste kolla upp meritkurserna oxå så jag vet vad jag ska läsa under sommaren! Läser ni andra under sommaren oxå lr tar ni ledigt?
    Jag börjar läsa Branch & Produktkunskap 22 mars så då vet jag vem jag ska fråga om jag behöver hjälp då ;) Skönt att höra att den är enkel iaf. Vad kul med Juristlinjen , hur lång är den 3-4år ? Känner du dig fortfarande motiverad att plugga ? Jag menar du känner inte att du behöver ett break?

    Jag kommer läsa under sommaren . Ta en vecka ledigt vid jul .Vill bli klar så snabbt som möjligt
  • ToZa

    Köper ni era böcker eller lånar ni ? Jag sitter & letar efter boken Bransch Och produktkunskap och den är ju helt omöjlig att hitta på bibliotek. Dom är ju inte billiga att köpa när man behöver en hel del

  • Matillin

    ToZa 
    Jag har köpt alla mina böcker inte haft tid och lust att leta begagnat, är svårt att få tag i något.
    I alla fall dom jag behövt.

    070607
    Jag kommer bara jobba då så jag är ledig kan man säga
    Under eximinationen i engelska c ställde han mest anaylitiska frågor.
    Jag skulle tex jämföra vad bridget jones som jag hade läst hade gemensams med ett uppdrag och olik artilar där jag läst om olika sorters skönhet.
    Det är en superlätt kurs bara man kan prata engelska.
    Det jobbiga var ju att det var så snabbt tempo och så många uppsattser att skriva.
    Du som är bra på engelska borde läsa den, du skulle lätt få mvg tror jag och då får du ju ett högre betygssnitt när du ska söka till juristlinjen sen

    Vad ska alla härinne plugga sen efter gymnasiekurserna?
    Jag har ju sista tiden varit inne på civilekonom nu när jag kommer in på den linjen.
    Men funderar igen på KY och affärslogistik.
    Det som lockar är ju att det är halva studietiden, 2 år, och dessutom massa praktik under dom 2 åren.
    Men det ger ju inte samma bredd som en universitetsutb.
    Har tänkt ringa ky-verket eller yh-verket kanske det heter?
    Höra vad dom har att säga för jag vet inte hur jag ska göra..

  • Mommee
    Hej alla andra vänner, förlåt att jag inte har hört av mig senaste tiden på grund av jag har varit och labbat i kemi A samt fysik A. 
    men nu ska jag vara aktiv för håller på och gör uppdragen i de kurserna. 

    någon mer som håller på med fysik A och kemi A så hör av er kanske man kan tipsa varandra lite. 

    va trevligt att de kommer in nya folk här,  stor VÄLKOMMEN hit och hoppas ni får ha det trevligt här.

    17 06 07 
    hej igen, hur gick det med naturkunskapen:O? hoppas du klarade den bra? 

    du som skulle göra svenska B dialogen, det är bara och kunna alla de epokerna så  kommer du nog klara av dig, 

    samhälle A

    du ska bara kunna allt som du skrev i uppdragen, han frågar inte samma frågor hela tiden utan olika alltid. men det är bara o plugga på. 

    angående eng C, såg att ngn hade kurs kursen, hur gick det? var det svårt? han frågar typ bara de olika författare och vilka romaner man har skrivit eller?
    för har dialog i den kursen är lite nyfiken.

    ah men ni får har det så trevligt, 
  • Mommee
    Matillin skrev 2010-02-19 08:37:00 följande:
     Vad ska alla härinne plugga sen efter gymnasiekurserna? Jag har ju sista tiden varit inne på civilekonom nu när jag kommer in på den linjen. Men funderar igen på KY och affärslogistik. Det som lockar är ju att det är halva studietiden, 2 år, och dessutom massa praktik under dom 2 åren. Men det ger ju inte samma bredd som en universitetsutb. Har tänkt ringa ky-verket eller yh-verket kanske det heter? Höra vad dom har att säga för jag vet inte hur jag ska göra..
    jag ska ansöka eller jag håller på att ansöka till högskola i liverpool, inom medicin linje, kommer nog börja 2011 i oktober. 
    problemet med england är att man får inte börja samma år man ansöker utan man måste vänta 1 år, så jag kommer vara ledig mer än 1 år tills jag börjar,
    själva då? 
    hälsningar
  • summertime123
    ToZa skrev 2010-02-18 21:22:29 följande:
    Jag börjar läsa Branch & Produktkunskap 22 mars så då vet jag vem jag ska fråga om jag behöver hjälp då ;) Skönt att höra att den är enkel iaf. Vad kul med Juristlinjen , hur lång är den 3-4år ? Känner du dig fortfarande motiverad att plugga ? Jag menar du känner inte att du behöver ett break? Jag kommer läsa under sommaren . Ta en vecka ledigt vid jul .Vill bli klar så snabbt som möjligt
    ja det är bara att fråga på Kommer att va klar m kursen då! Har bara ett uppdrag kvar att skicka in.
    Juristlinjen är 4,5 år och jag är sjukt motiverad att fortsätta plugga! Känner mig ännu mer motiverad efter att jag bestämde mig för vad jag skulle läsa. Skulle helst läsa non stop o slippa jobba under sommaren sen men tyvärr så går det inte, om man nu inte tar ngra sommarkurser!
    Har du kollat in ngra utbildningar än?

    Jag köper alla böcker nya lr begagnade genom blocket/tradera. Sen så säljer jag dem vidare och har i slutändan betalat ca 50-150kr per bok och det är ju inte så mkt.
    Matillin skrev 2010-02-19 08:37:00 följande:
    ToZa Jag har köpt alla mina böcker inte haft tid och lust att leta begagnat, är svårt att få tag i något.I alla fall dom jag behövt.070607Jag kommer bara jobba då så jag är ledig kan man säga Under eximinationen i engelska c ställde han mest anaylitiska frågor.Jag skulle tex jämföra vad bridget jones som jag hade läst hade gemensams med ett uppdrag och olik artilar där jag läst om olika sorters skönhet.Det är en superlätt kurs bara man kan prata engelska.Det jobbiga var ju att det var så snabbt tempo och så många uppsattser att skriva.Du som är bra på engelska borde läsa den, du skulle lätt få mvg tror jag och då får du ju ett högre betygssnitt när du ska söka till juristlinjen sen Vad ska alla härinne plugga sen efter gymnasiekurserna?Jag har ju sista tiden varit inne på civilekonom nu när jag kommer in på den linjen.Men funderar igen på KY och affärslogistik.Det som lockar är ju att det är halva studietiden, 2 år, och dessutom massa praktik under dom 2 åren.Men det ger ju inte samma bredd som en universitetsutb.Har tänkt ringa ky-verket eller yh-verket kanske det heter?Höra vad dom har att säga för jag vet inte hur jag ska göra..
    Aah men då va det som i eng b typ. Jag har funderat på att läsa kursen eftersom jag måste ha mvg i allt jag läser nu så kan inte välja för svåra kursen men eng c kräver så jäkla mkt jobb (tyckte att eng b va krävande trots att eng e lätt för mig) så jag är lite kluven. Är så jäkla stressad ändå haha så jag måste verkligen ha tid för kursen!
    Förstår att KY utbildningar lockar dig... jag va oxå väldigt inne i dem tidigare, d e ju den korta tiden jämfört m universitetsutbildningarna som gör att man inte kan släppa tanken! Oftast får man ju jobb sen oxå genom praktikplatsen... ååh vad sugen jag blev igen haha sukta mig inte så här är det ht 10 du skulle börja lr?
    Mommee skrev 2010-02-19 16:03:10 följande:
    Naturkunskapen har gått bra, jag har *kors i taket* faktiskt börjat förstå allt o lärt mig skit mkt, tyckte d va så svårt i början men nu tänker jag på allt hela tiden! skulle haft min muntliga examination på måndag men min son har blivit magsjuk så jag va tvungen att avboka den Hoppas jag kan göra den i slutet på nästa vecka lr början på veckan efter. Minns du vad ni pratade om? tacksam om du kunde tänka efter, skönt o veta ungefär vad läraren vill prata om. Du fick mvg i kursen va? jag har faktiskt lyckats få VG på båda uppdragen :O jag som trodde d skulle bli ig haha
    vad roligt att du kanske ska läsa i liverpool! Har du varit i England förut? Du kommer ha skitkul under studietiden, bodde i London förut o alla studenter lever verkligen livet där
Svar på tråden Vi som läser på Liber Hermods del 5