Inlägg från: Lampstället |Visa alla inlägg
  • Lampstället

    Jesus Mirakel Tråd 3

    Ankankamon skrev 2012-11-19 22:26:30 följande:
    Din sanning är en bok skriven av människor och omskriven av människor och med kapitel tillagda, borttagna och förstörda av människor. Det är en bok vars trovärdighet bygger på att det som står i boken är sant, vilket är ett cirkelresonemang.

    Bibeln säger emot sig själv, säger väldigt dumma saker, och folk som du tror att det bara är att plocka vissa bitar och upprepa de tillräckligt många ggr så man kan glömma allt annat.

    Det är en bok där huvudpersonen (gud) mördar, ljuger och torterar människor. Väljer du att leva efter sånt strunt tycker jag synd om dig.
    Ok, se du den så, vad har du att erbjuda?
  • Lampstället
    Toboas skrev 2012-11-19 22:29:55 följande:
    Jo, jag förkastar hela din lära för att den är ologisk, motsägelsefull och din gud beskrivs som både elak och avundsjuk i texten. Jag kan tänka, därför tror jag inte.
    Gör du det och ta det du kan få nu.
  • Lampstället
    Ankankamon skrev 2012-11-19 23:04:19 följande:
    Jag försöker inte starta en religion så inte så mycket? Bara chansen att leva ditt liv utifrån din egen moraliska kod, dina egna tankar, och utan att ha en sadistisk gud tittandes över axeln.
    Vad är det du vill göra som du tror inte jag kan.

    Jag älskar livet och lever det fullt ut varje dag, det hindrar inte att jag väljer att tacka ja till de Skaparen erbjuder.
  • Lampstället
    Ankankamon skrev 2012-11-19 23:13:33 följande:
    Det går inte att leva efter Bibeln om du inte plockar och väljer bort bitar. Hur motiverar du det?
    Älska din nästa som dig själv sade Jesus, är det så svårt att leva efter ?
  • Lampstället
    Ankankamon skrev 2012-11-20 10:23:53 följande:
    Ah, jag visste inte att Bibeln var så kort. Vad är det du citerar ur då?
    Kontentan är att man ska älska Gud och sin nästa, men jag tror inte ni vill veta vad den säger, bara göra er lustiga över den.


  • Lampstället
    Ankankamon skrev 2012-11-20 11:57:52 följande:
    Bara för att jag inte kan refera betyder inte det att jag inte har läst bibeln.
    Har du läst den och förstått?
  • Lampstället
    AnooYoo skrev 2012-11-20 06:41:30 följande:
    Varför inte? 

    Det är naturligt att det blir vinter, jag kan ändå sakna sommaren. 
    Du vet att det kommer en ny sommar.
  • Lampstället
    Ankankamon skrev 2012-11-20 13:07:00 följande:
    Om du med förstått menar att jag tror, så nej. Men jag är duktig på språk, och jag förstår vad jag läser.

    Som jag sa tidigare så säger Bibeln emot sig själv, den berättar om en grym gud som mördar folk, ljuger och låter folk plågas. Gamla testamentet är inte direkt trevlig läsning.

    NT må vara bättre med ett budskap som mer handlar om kärlek och tro (jämfört med "tro mig annars....") men eftersom så mycket i kristendomen bygger på GT så finner jag det oerhört fånigt när folk t.ex. kommer viftande med att det är fel att vara homosexuell men inte bryr sig om att man även borde stena dem som är otrogna.

    Om guds budskap är kärlek så gör man bäst i att ignorera bibeln, men det kan man ju inte göra eftersom det är guds bok. Dilemma, dilemma.
    En gryn Gud, bara för han inte tolererar att man mördar, bränner barn e t c
    I GT visas det hur det går när man följer Gud eller går emot honom, samma sak är det väld i världen idag, skillnaden är att idag får vi göra fullt ut vad vi önskar,

    "Tid och oförutsedd händelse drabbar dem alla" heter det i Predikaren 9:11. Detta innebär att en hel del saker och ting inträffar utan att vi kan göra något åt det.


    Vi är på fel plats vid fel tidpunkt.


    Predikaren 8:9


    ”Allt detta har jag sett när jag inriktade mitt hjärta på varje gärning som har utförts under solen, i en tid då människa har makt över människa till hennes skada.”


    Men om vi är försiktiga och förtänksamma i våra handlingar så hindrar detta oss från många olyckor. "Vadhelst en människa sår, detta ska hon också skörda" står det i Galaterna 6:7 vilket bekräftar det förhållandet att våra handlingar ofrånkomligt får konsekvenser, somliga av dem mycket bittra.


    Ja, människa har inte makten att vägleda sina steg (Jer 10:23 Te Bible in baic English)


    Jakob 1:14, 15
    ”Nej, var och en prövas genom att dras och lockas av sitt eget begär. 15 När så begäret har blivit havande, föder det synd, och när synden är fullbordad frambringar den död.”


    Jakob 5:11
    ”Se! Vi prisar dem lyckliga som har hållit ut. Ni har hört om Jobs uthållighet och har sett dess slutresultat Jehova gav, att Jehova är mycket ömsint och barmhärtig.”


    Efesierna 6:11
    ”Ta på er den fullständiga vapenrustningen från Gud, så att ni kan stå fast mot Djävulens listiga anslag.”


     

  • Lampstället
    Ankankamon skrev 2012-11-20 13:42:53 följande:
    Så du menar att dränka hela jorden, även oskyldiga barn och oskyldiga djur var ok? Att det var ok att döda alla förstfödda i Egypten och att plåga ett helt folk, även de som var oskyldiga till vad farao hittade på? Och desutom at sedan påverka Farao så han följde efter de in i öknen så Moses fick chansen att dränka dem?
     Var det snällt att Lots fru blev en saltstod? Att be Abraham döda sin son? Öga för öga tand för tand?
    Är man en "häxa", otrogen, homosexuell, m.fl. så ska man dö? Att Aarons söner dog? (där tyckte minnsan gud att det var kul med att bränna upp folk)

    On the very day of his consecration, his sons, Nadab and Abihu, were consumed by fire from the Lord for having offered incense in an unlawful manner (Leviticus 10).


    Och med ovan höll jag mig bara till börja i GT...
    Var de så oskyldiga !?
    Du äter väl själv oskyldiga djur, då reagerar du inte

    Lots hustru vände tillbaka till den onda staden, av egen fri vilja trots hon blivit varnad..
    Häxa, det är falsk kristna som hittat på och homosexuella är ju väldigt naturlig, hade alla varit sådana dör världen snart ut.

    Tråkigt att du inte ser till helheten, då kommer du aldrig att förstå, det verkar som du vill se det du vill för att ge dig en ursäkt, det hjälper dig dock inte att komma undan Guds kommande dom, som du säkert ser snart kommer, när du blickar ut och ser vad som är på gång i t ex naturen.

    Uppenbarelseboken 11:18                    


    ”Men nationerna blev vreda , och din egen vrede kom, och den fastställda tiden, då de döda skall bli dömda och då du skall ge lönen åt dina slavar profeterna och åt de heliga och åt dem som fruktar ditt namn, de små och de stora, och störta dem i fördärvet som fördärvar * jorden.” genomfördärvar. Jmf Upp 21:3 - 5


    * Ordagrant ständigt


    2 Petrus 3:7
    Men genom samma ord är de himlar och den jord som nu finns sparade åt eld och förvaras till den dag då de ogudaktiga människorna skall dömas och förintas”


    Du ser att människan kan inte styra jordens samhälle utan att fixa vårt eget kollektiva självmord vi t ex växthuseffekten.


     


    Jag väljer att leva under Jesu rättvisa styre:


    Uppenbarelseboken 21:3-5
    " 3 Och jag hörde en hög röst från tronen säga: ”Se! Guds tält är bland människorna, och han skall bo ibland dem, och de skall vara hans folk. Och Gud själv skall vara hos dem. 4 Och han skall torka varje tår från deras ögon, och döden skall inte finnas mer; inte heller skall sorg eller skrik eller smärta finnas mer. Det som en gång var är borta.” 5 Och han som satt på tronen sade: ”Se! Jag gör allting nytt.” Och så säger han: ”Skriv, ty dessa ord är trovärdiga och sanna.”



  • Lampstället
    Ankankamon skrev 2012-11-20 15:10:53 följande:
    Suck, adjö.
    Må väl och se vad framtiden kan ge om du vill.
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3