• L E A

    Samlingstråd för oss med GBS (streptokocker B) *NY*

    sherry skrev 2011-03-07 17:57:47 följande:
    LEA- tack för ditt fina svar:)
    Det kommer gå bra! Lyssna på kroppens signaler och kom ihåg att vården är till för dig fast man ibland får tjata lite extra!
  • L E A
    MeOnFire skrev 2011-03-08 18:46:56 följande:
    en annan fråga bara.:
     vad får man göra och vad får man inte göra? Några tips till oss gravida som vet att de har GBS? 
    Beklagar er förlust

    Kan du förtydliga lite mer om vad du menar i vad man får och inte får göra med gbs? Så ska jag försöka svara dig.
    Håller tummarna att det ska bli bra! Som jag skrev tidigare så är ju den oupptäckta gbsen som är farlig!
  • L E A
    MeOnFire skrev 2011-03-08 23:19:54 följande:
    Hej och tack! Jo, jag har hört att man inte ska bada, ha sex mm. Är det så? Har inget läkarbesök förrän om tidigast 2 veckor så tänkte det var bäst att kolla med er innan..
    Det är mer än vad jag vet! Har aldrig hört det heller. Vi hade sex, jag badade och allt flöt på som vanligt. Vi hade dock inget sex då jag hade uvi och under den tiden jag åt pencillin. Badade gjorde jag jämt.
  • L E A
    bonzo skrev 2011-03-09 11:40:17 följande:
    Hej! Jag är gravid i v 6 efter ivf. Har tidigare odlats positivt för GBS (innan graviditeten)
    Hur tidigt i graviditeten tog ni prover ?

    Jag ska till BM och gyn om ca 2 veckor. Vet inte om det är lite sent. Har en kåvepeninkur hemma som jag kan ta.
    Hej!
    Du ska inte ta pencillin om du inte har uvi eller skyhöga halter av gbs. gbesen är lite lurig, den finns i kroppen men kan vara borta i perioder. Lyssna på din kropp och vid minsta känning så som uvi ska du be om att få lämna en odling.
  • L E A
    fru Lisa skrev 2011-03-10 10:57:11 följande:
    LEA vad betyder det? att jag inte är välkommen här alltså? klepsiella är som GBS en tarmbakterie. det är ovanligt både med  klepsiella och e-coli, men inte GBS (Förhållandevis).
    Du får mer än gärna vara här. Jag kan dock inte svara dig på några frågor om just den bakterie du har för jag kan inget om den.
    Här i denna tråd har folk gbs, vi har dom som förlorat barn, dom som varit nära att förlora sina barn men överlag så är vi många som det gått bra för.
    Här stöttar vi och sprider kunskap om just gbs. rutinerna inom vården skiljer sig har vi märkt och syftet med denna tråd är som sagt att sprida information och göra kvinnorna uppmärksamma på vad dom har för rättigheter!

    Finns det någon annan i tråden som är mer påläst än mig om just den bakterie som du har får den gärna svara dig. Önskar dig allt gott och att det ska gå bra för dig! Tråden är öppen för alla!
  • L E A
    ronjas moster skrev 2011-03-22 12:02:19 följande:
    GBS kan de göra så att emunförsvaret är kast?
    kan det även ha att göra med att jag hade mycket urinvägsinfektioner och "svamp" som dom tror att de va innan ja blev gravid?
    Jag tror inte att gbs har med imunförsvaret att göra men så reagerar vi ju olika på gbs också så man kan undra. Vissa får ju uvi, vissa känner inte av den alls o vissa går runt utan o veta att dom har gbs.

    För mig så var det som så att så fort halterna av gbsen steg så fick jag uvi. Det blev som ett täcken för mig o söka vård.
  • L E A
    Glittrax skrev 2011-03-22 12:06:45 följande:
    Hej. Ännu en gravid med GBS. har 5 v kvar till BF. Har nu ätit antibiotika sen i lördags. 5 dagars kur, är det normall längd på behandling?

     Kan berätta lite kort. För 5 v sen idag blev jag skickad till Obstetriska av min bm, hade väldigt ont i nedre delen av magen och urinträngningar, kunde inte kissa färdigt kändes det som fast jag var superkissnödig.

    Fick ett ul på sjukhuset och allt såg bra ut, blodprover togs och så skulle det tas en urinodling.

    Väntade på svaret och var till bm på koll igen, 2 v efter jag blev uppskickad till obstetriska,  och hon förstod inte varför jag inte fick nåt svar, stod nu även i journalen att nån urinodling aldrig lämnats..fast jag gjort det på sjukhuset.
    detta tog alltså 2 v att få svar på att ingen urinodling fanns och därför inget reslultat av det heller...

    Dock gjordes aldrig nån ny urinodling förns förra veckan hos bm,  fick svar två dagar efterår att jag har GBS och fick antibiotika och ska även få detta under förlossningen. varför bad inte Obstetriska mig att lämnna en ny odling kan man ju undra??!!
    Så klantigt av dom!

    Det du ska komma ihåg nu är att du ska lämna en ny odling (på morgonurin) ca 1v-10 dagar efter avslutad kur. Var har du fått för pencillin? Dom flesta brukar få gå 1v-10 dagar så du kanske fått starkare.
  • L E A
    ewaulrica skrev 2011-04-15 17:39:59 följande:
    Snittades i tisdags med vår dotter.. i journalen och under inskrivningssamtalet så meddelades att jag skulle få antibiotika intravenöst under snittet.. Vilket jag också trodde att jag skulle få.

    Men på bb så fick jag reda på att "de hade glömt det". De fick kolla min dotter extra pga detta, men visst låter det helt otroligt att de kan "glömma bort" nåt sånt?!
    Grattis till flickan!

    Jag kan inget annat än o bli så jäkla arg!! Tycker du ska anmäla. Nu gick det bra för er vad jag förstår men snälla anmäl så detta inte upprepas.
  • L E A

    Min gbs upptäckter runt v9-10. Då hade jag haft blödningar sen v4 och varit på x antal vul och undersökningar. Det var dock på en privat klinik som det upptäcktes.

    Jag klarade nog mig på 6-7 kurer pencillin och förlöstes med ks. Mitt planerade snitt fick jag på grund av annat så det hade inget med gbs att göra.
    Fick dock skyhöga halter gbs och kraftig uvi dagen efter ks så det blev en kur antibiotika till.

    Grattis till er som fått! Här har vi en på13 månader nu som nästan är redo att ta sina första steg!

  • L E A

    MeonFire, beklagar :( det skär i hjärtat när man läser sånt! Så onödigt!! Att det händer och att det tyvärr kommer hända fler förvånar mig inte :( reglerna måste ändras! Gbs bör tas på större allvar, rutinkontroll borde va obligatorisk!!

Svar på tråden Samlingstråd för oss med GBS (streptokocker B) *NY*