• L E A

    Samlingstråd för oss med GBS (streptokocker B) *NY*

    Låter bra! Jag återkommer med en förfrågan vi fått om det finns någon i tråden som för ett tv program vill berätta sin historia. Vi försöker lyfta GBS och sprida kunskap. Den tjej som tyvärr förlorade sin son på grund av gbs och slarv i vården kommer att ställa upp. Återkommer snart med mer info då jag just nu är på resande fot.

  • L E A

    Mini Léonie, höga halter gbs kan yttra sig som urinvägsinfektion. Selexid gick jag både mot uvi och gbs. Odling ska du helst lämna på morgonen.

  • L E A

    Jag har haft gbs under hela min graviditet. När stickorna visat högt för uvi så har odlingen oftast visat höga halter gbs. Jag har också varit med om att stickorna inte visat nått men haft samma symtom som man har vid uvi...

  • L E A

    För att vara på den säkra sidan så tycker jag du ska lämna odling på morgonurin. Kan du inte lämna direkt på morgonen så tappa det på rör och förvara i kylskåp.

  • L E A

    Jag vill inte skrämma dig men gbs bakterien är en lömsk sådan jäkel som ofta skadar utan att ge sig till känna. Bakterierna kan gnaga sig genom och orsaka för tigit vattenavgång och på så sätt starta förlossningen. Det är just därför viktigt att lämna odlingar regelbundet.

    Du måste tala om att dom ska kryssa i Gbs annars görs inte detta då det tyvärr inte ingår och är dessutom en kostnadsfråga för landstinget. Som gravid ska du behandlas med antibiotika vid vanlig urinvägsinfektion.

  • L E A

    Bra Anna att du går in å klargör. Jag har själv fått selexid alla gånger jag blev behandlad för uvi som orsakats av höga halter gbs. Att det görs en scanning varje gång msn lämnar urin för just gbs stämmer inte. Det ska kryssas i separat!

    Anna är en tjej som fått gå igenom baksidan av vårdens slarv kring gbs och behandling både före och under förlossningen vars barn fått betala det höga priset :( lillkillen hade levt idag om hon fått rätt behandling.

    Dock bör man undersöka vad som exakt gäller för just ert landsting. Det skiljer sig massor från dom olika! Alla skall följa Socialstyrelsens rekommendation!

  • L E A

    ring å hör med dom. Hur har dina odlingar sätt ut? Hoppas du hunnit få bebis och att allt gått bra!

  • L E A

    Lyssna på din kropp... På mig yttrade sig en stigande halt gbs i klåda och uvi. Sökte hjälp direkt och fick penicillin. Lämnade odling 1v efter avslutad kur och hann vara allt mellan 3-6v fri innan det var igång igen... Du känner din kropp bäst... Om jag vore du så skulle jag krävt fler odlingar oavsett bara för att stämma av. Bättre att vara på den säkra sidan. Alla får inte besvär sv sin gbs, inte förän det oftast är försent...

  • L E A

    Bozno, grattis till bebisen i magen!

    Det sägs en gång GBs alltid gbs... Det ligger vilande i kroppen... Tycker du ska höra med dom så slipper du oroa dig...

  • L E A

    Gedansk, gbs är som herpes... Många kvinnor har gbs utan å veta om det. Det är en lömsk bakterie som kan skada i smyg utan att ens göra sig påmind. Många gravida har dessutom inga känningar alls. Tänk på alla dom kvinnor som har höga halter utan å veta om det men som står inför en förlossning!! Vi är många som vill att gbs odlingen ska vara ett prov lika viktigt som hiv och allt annat som tas på gravida under graviditeten.

Svar på tråden Samlingstråd för oss med GBS (streptokocker B) *NY*