Inlägg från: Mandelskorpan |Visa alla inlägg
  • Mandelskorpan

    Allergitråden

    Mandelskorpan skrev 2012-12-21 07:41:18 följande:
    D

    den innehåller sojalecitin, kan det vara det?



    Oj såg att du redan fått det svaret. Vår unge reagerar likadant på mjölk&soja. Vi får reaktion på Milda men inte på Carlshamn. Men om barnet klarar annat med soja så är det förstås inte det.
  • Mandelskorpan
    2små2stora skrev 2013-01-04 09:03:30 följande:
    Inte från början men nu efter 5 år så går det bra

    OK, tack för snabbt svar! Blev det liknande symptom? Hur var det med Guarkärnmjöl? Glömde skriva det i min fråga, har för mig att det också kan vara lurigt...
  • Mandelskorpan
    2små2stora skrev 2013-01-04 09:17:23 följande:
    Ja det blev samma reaktion inget kärnmjöl fungerade

    Ok! En fråga till, började barnet tåla kärnmjöl före mjölk och/eller soja eller tåldes allt när ni provade?
  • Mandelskorpan
    Kavat skrev 2013-01-05 19:34:34 följande:
    Nej, ingen av mina tål det. Mer finfördelat än tex hela ärtor så brukar gå rätt in i tarmen. Är det i t.ex Sinlac så är det stor mängd..
    Det är just Sinlac vi fått tillsagt att vi ska ge. Han fick magknip av det när han var liten (kanske vid 7mån, är 12mån nu). Nu gick det bra till en början men sen i lördags var det magknip & löööööös mage igen (Sinlac tors + fre). Dumt nog har vi lagt till mangopuré (kan visst vara lösande) blåbärspuré (tål de flesta men inte alla) och falukorv (mkt protein kan vara lösande när magen är ovan).

    Vi har varit på sjukhus nu för "ätträning" 2 dagar i rad och det har varit bra men ett problem är att han har så långsamma reaktioner (överkänslighet inte allergi) så då hinner vi lägga till flera saker med maten innan man märker något på honom.

    Så nu kan det vara Sinlac (efter 2 dygn) eller falukorv (efter 1 dygn)..... eller mango. Eller en kombination....

    Doktorn tyckte att det skulle vara bra om han åt Sinlac, han vägrar ersättning och Sinlac har "allt", protein järn kalcium osv. Tyvärr då protein från en sojasläkting. Vi skulle även lägga till fruktpuréerna ovan och falukorv också (han älskar det så vi frågade).
    Ska precis ringa dietisten för diskussion. 
  • Mandelskorpan

    Hej i tråden,

    Jag undrar hur era barn som inte tål vete reagerar om de råkar få det?

    Vi har testat vete via amning och sonen blev liksom överpigg/speedad.

    Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara. Istället för att somna vid 10.30-11 och sova ca 2h så var han vaken till ca 15.30. Han är precis ett år ska tilläggas. Han verkade inte ha ont någonstans och han åt bra. Efter ett antal timmar kom det lite lös mage, han bajsade kanske 4ggr på 4h men inte jättelöst.Sen blev han övertrött men verkade fortfarande inte ha ont.

    Är det någon som känner igen "speed"reaktion på vete? Inget syns på tester ska kanske tilläggas. 

  • Mandelskorpan
    längtan 80 skrev 2013-01-19 18:50:20 följande:
    lite upprord over att rapsyn som vi blivit rekomenderade fron dietist-nu ar hon inte saker pa hur ren den ar da flera sextra kanliga sagt att de far besvar av den... kanns hopplost, till och med produkter s om ska vara speciellt for hyperkansliga.....



    Vi kan inte ge rapsy, tror det är majsstärkelse i den om jag kommer ihåg rätt. Majsstärkelse maltodextrin majsglukos går inte.
  • Mandelskorpan
    Trottoarbonden skrev 2013-01-19 20:31:45 följande:
    Åh! Jag blir så ledsen. Vi är tillbaka i kaos! Det kliar på sonens tunga varje kväll nu. Inte i samband med att han äter något (som det annars är), utan när han sitter i TV-soffan på kvällen eller när han ligger i sängen. Har varit så i flera veckor nu och jag kan inte sätta det i samband med något. Misstänkte nya medicinen. Tog bort den, kortvarig förbättring och sedan var det tillbaka igen. Det kliar även i rumpan på honom och magen verkar allmänt stökig. Vad är det?

    Jag skulle själv ge rådet att skriva matdagbok, men jag har verkligen klurat och kan inte se något som helst mönster. Skulle också råda att backa tillbaka till stabilt läge, men vi har ju inte ändrat något (förutom infört några mediciner mot hostan, som jag sedan tagit bort igen utan ihållande förbättring).

    Jag vill inte att min lille kille ska ha det jobbigt...

    Har det tillkommit någon ny allgergi? Varför reagerar han inte i anslutning till födoämnesintag?

    Imorgon ska jag ge en extra aerius, för att se om det är så att medicinen som han får på kvällen tar bort symptom på dagen och så när tablettens verkan avtar framåt kvällen igen så kommer besvären tillbaka. Om den teorin stämmer så bör han få besvär först nästföljande morgon, och alltså inte på kvällen imorgon.

    Någon som har något råd?



    Inte mkt till råd men jag o dottern får klåda i rumpvecket dagen efter kantareller i större mängd. Hoppas ni får en lösning...
  • Mandelskorpan
    LokesMammi skrev 2013-01-22 19:08:30 följande:

    Sonen har nu varit utan potatis sen 15 jan och idag är avföringen "normal". Han har kluttar nu o inte gegga. Spännande o se vikten sen när vi ska tillbaka till bvc. =)


    En "bajsfråga"... ändrar det lukt & färg också eller bara konsistens?
  • Mandelskorpan

    En fråga till er i tråden; har ni gjort Patchtest, Atopic Patch Test, "lapptest"?

    Har ni fått gör det för att era barn har eksem eller även för andra problem (alltså MÅSTE barnet ha eksem...)?  

    Tycker ni det har varit bra eller dåligt? 

    hoppas någon vill svara! många frågor blir det.... 

Svar på tråden Allergitråden