Inlägg från: Milkina cerka |Visa alla inlägg
  • Milkina cerka

    Du som lever med ständig värk, typ Fibromyalgi.

    ODS skrev 2010-04-09 12:06:44 följande:
    Hej, nu har jag oxå hittat hit! Tack Gaztongirl
    {#lang_emotions_embarassed} oj, missade jag dig, förlåt.
    Jag kan b å d e Be o c h Tänka.
  • Milkina cerka
    sia75 skrev 2010-04-09 17:12:27 följande:
    Vad duktig du är Spomenka som öppnat en ny tråd!Har mkt ont i benen o fötterna nu att det känns svårt att vara uppe men måste ju det hela tiden. 
    ..visst , särskilt glad blir jag när jag tänker på att jag i n t e behöver göra det i g e n, numera kommer ju trådarna här på forumet leva vidare för evigt. Så nu kan vi diskutera i det oändliga här .

    Är det något som blivit värre nu? Har du kollat upp det?
    Jag kan b å d e Be o c h Tänka.
  • Milkina cerka
    sia75 skrev 2010-04-09 17:24:47 följande:
    superbra om tråden kan leva vidare!!Ja just benen o fötterna är värre nu. Börjar kännas som slutet av min graviditet. Min son har varit extra dålig sista dygnen o allt är så kaotiskt. Det är vär därför allt känns värre. Jag vet inte hur jag ska orka ta hand om honom dag o natt längre. I bland undrar man varför får friska människor som har energi o som inte är ensamstående friska barn o ngn som inte är frisk som jag som inte orkar får ett barn som kräver otroligt mkt ork dygnet runt Han hade behövt en friskare mamma eller 2 föräldrar
    Känns du svullen som man kan bli under en grav eller känns det annorlunda?
    Är det den stackarens mage, eller ngt mer(astman?)?

    Bra fråga, ser det som att det inte är vi som råder över det utan någon annan, tror du förstår vem jag menar .
    Jag kan b å d e Be o c h Tänka.
  • Milkina cerka
    jennyc skrev 2010-04-09 17:45:09 följande:
    hejhej...har inte fibro och har inte fått nån direkt diagnos än förutom alla röntgenbilder...lever med daglig värk och nu när jag är gravid kan jag inte ta nånting alls. får man va med?
    Välkommen hit du!
    De som vill "får" vara med o. vi gör så gott vi kan för att alla ska trivas .
    Jag kan b å d e Be o c h Tänka.
  • Milkina cerka
    jennyc skrev 2010-04-09 18:24:37 följande:
    så bra :) känns skönt att hitta denna tråd då man många dagar känner sig väldigt ensam med värk och andra kan inte förstå hur jag känner mig och varför jag får avstå vissa saker eller tar längre tid på mig ibland
    Här är vi många av den sorten, så vi förstår .
    Jag kan b å d e Be o c h Tänka.
  • Milkina cerka
    jennyc skrev 2010-04-09 18:30:49 följande:
    känns skönt, den enda jag kan prata värk med är mamma då vi har nästan identisk värk fast på varsin halva kroppen :)
    Förstår det .
    Håller du på med någon utredning nu el. är en sådan planerad, för att få veta vad dina/era besvär beror på?
    Jag kan b å d e Be o c h Tänka.
  • Milkina cerka
    jennyc skrev 2010-04-09 18:43:28 följande:
    Har gått på reumatologen men tester visar ingenting...däremot visar röntgen på upprepade inflammationen i bäckenet, fem kotot som trycker på nervrötter i ländryggen och kotorna i bröstbenet växer inåt så nån gång i livet kan det behövas en steloperation så det inte trycker på ryggmärgen. Mamma har berchterews och mina symptom visar på samma men blodprover visar inget...ännu iaf. så nån diagnos har jag som sagt inte och reumatologen har hänvisat mig till vc så länge så väntar jag på att få en remiss till smärtkliniken men väntar nu när jag är gravid och inte aktivt kan göra nåt mot värken. Allt försvåras då jag är allergisk mot paracetamol
    Låter ju jättejobbigt .
    Vet inte hur det är med Bercterew's, men många andra reumatiska sjukdomar är ju ärftliga, så omöjligt är det ju inte..
    Bra om du kan få annan hjälp än medicin, när du väntar barn , man får vara glad för det lilla- så har man mycket(mer) att vara glad åt..
    Måste ju finnas andra alt än paracetamol fördig som du kan ta efter förlossningen, smärtkliniken om inte annat borde väl veta.
    Jag kan b å d e Be o c h Tänka.
  • Milkina cerka
    jennyc skrev 2010-04-09 19:04:22 följande:
    ja jag hoppas ju på dem nu :) det är ju det där med amningen då men då får jag väl amma så länge jag står ut med smärtan och sen inse var min gräns går och börja med nån medicin. Innan jag blev gravid åt jag tiparol och de funkade ganska bra men jag fick kombinera med brufen istället och man får ju inte optimal verkan om det inte blandas med alvedon. Nu är det prat på att sätta in nån sorts epilepsimedicin för att stänga av signaler till mina nerver så jag slipper nervsmärtan men de får bli när jag är färdig med bebisen...bara de att jag vill ha fler :) får passa på nu innan det ev blir värre och innan man blir för gammal :)
    Förstår att du tänker på amningen, men ingen annan än du själv kan råda eller känna.
    Har haft tiparol, så jag vet hur de fungerar.
    Medicin för att blockera signalerna till nerverna, vad mycket det finns som man inte känner till, men så bra att det finns.

    Är det ditt första barn eller har ni fler sedan tidigare(jag tolkar det som att det är första, men man kan ju inte vara säker).
    Jag kan b å d e Be o c h Tänka.
  • Milkina cerka
    jennyc skrev 2010-04-09 19:32:48 följande:
    det är första...därför angelägen om att det iaf blir minst en till sen :)ja tur att de finns mediciner men man kan känna sig minst sagt motarbetat från alla håll och kanter
    Förstår fullkomligt hur du tänker ang. barn.
    Ja motarbetad är väl tyvärr vanligt - att man inbillar sig att man har ont osv om inga prover visar ngt för att ta ett ex.
    ODS skrev 2010-04-09 19:40:29 följande:
    Men nej, se det inte så! Huvudsaken är ju att jag hittade hit *kram*
    *skönt*
    jennyc skrev 2010-04-09 20:21:57 följande:
    den enda tiparolen jag tål är depottabletterna...de andra spyr jag av och blir grymt dålig. mamma sa precis som du sa...de kan man äta fast man är gravid men jag får bara hel nej överallt...en läkare på vc skrattade åt mig och sa att jag får skylla mig själv...och vid såna tillfällen undrar man hur man ska orka fortsätta kämpa.Smärtkliniken här är uppdelad som tur är men det är lång kö...tror inte ens vårdgarantin klarar hålla tiden. Innan vårdgarantin kom vet jag att mamma hade en väntetid på 2 år både till smärtkliniken och reumatologen...tur de blivit ngt bättre :)
    {#lang_emotions_yell}  Skylla dig själv?  {#lang_emotions_yell}{#lang_emotions_yell}  ..eller nåt, jag blir bara så arg!!!

    Fru U - Roligt att se dig här igen. Hur är det med dig då?

    Katja -  Hej hej! ..och hur mår du då? 
    Jag kan b å d e Be o c h Tänka.
  • Milkina cerka
    jennyc skrev 2010-04-09 21:23:09 följande:
    ja skylla mig själv...gå och va så dum så man blir med barn när man har ont...jisses de blir inte lättare sen när de blir större heller...tror de anser att vi med värk inte ska skaffa barn för de va just så jag tolkade det
    *Suck* Får väl vara glad att jag mådde perfekt under min första grav. med sonen(även om jag hade ont även före den).  Hade jag vetat vad det som kom att bli min sista(3:e) grav. skulle innebära både under tiden o. efter, hade det inte blivit mer än två barn(när jag fick den första hade inte detta elände brutit ut).  Den var.. ja jag önskar inte ens mina fiender ngt liknande - o. så föreställer jag mig att du har det nu(därav min ilska..).
    Jag kan b å d e Be o c h Tänka.
Svar på tråden Du som lever med ständig värk, typ Fibromyalgi.