Inlägg från: Milkina cerka |Visa alla inlägg
  • Milkina cerka

    Du som lever med ständig värk, typ Fibromyalgi.

    jennyc skrev 2010-04-16 23:19:16 följande:
    åh jag har många kompisar frånserbien, kosovo och kroatien...funderar på att bila ner nån gång och ta en minisemester...har hört så mkt gott
    Åh, det är underbart på många ställen . Skulle gärna ta bilen ner om inte det vore för att barnen skulle tjôta hål i huvudet på oss om när vi var framme innan vi kommit till färjeförbindelse/Öresundsbron..
    Hittills har vi flugit ner till Belgrad o. hyrt bil där nere el. blivit hämtade av släktingar, känner att det skulle vara i längsta laget för barnen att bila ner.
    ★☆°♥ (¯`°?.¸ ♥

    ♥¸.?°´¯) ♥☆°★
  • Milkina cerka

    Oj, vad ni har skrivit medan jag var inne på fb - God Natt allihop, behöver sovas här med.


    ★☆°♥ (¯`°?.¸ ♥

    ♥¸.?°´¯) ♥☆°★
  • Milkina cerka
    ODS skrev 2010-04-17 17:22:08 följande:
    Hur är läget idag? Har varit på busfabriken o haft 8 års kalas för sonen o hans kompisar, är helt slut i kroppen, men det är kul att se hur roligt barnen haft, kul att träffa föräldrarna till barnen oxå, det blir ju inte för ofta. Nu blir det att softa.ha en fortsatt trevlig lördag.kram
    Här är det lungt och skönt , det är bara jag och lillan hemma, vi har tagit det lungt o. ritat, läst, suttit vid dator o. tv. Blåsten utomhus gör det inte direkt inbjudande att gå ut.
    Sonen är med mannen som kör ljd på en teaterföreställning, det ska ju börjas i tid ..
    Pojken ville verkligen med o. detta är som en del i uppmuntran över hans enormt mycket förbättrade skolresultat under terminen. Men de (andra)minnesgoda som varit med ett tag vet också att det beror på att han äntligen fått hörselhjälpmedel.
    ★☆°♥ (¯`°?.¸ ♥

    ♥¸.?°´¯) ♥☆°★
  • Milkina cerka
    ODS skrev 2010-04-17 17:54:43 följande:
    Härligt med förbättrade skolresultat, klart man ska uppmuntra. sonen har lite svårt för läsningen, vi kämpar för fullt både från skola o hemmavid, o ger uppmuntran när det ger resultat.kram
    Ja uppmuntran o. "morötter" , är bättre än straff, o. vår var att han skulle få vara mer ensam med pappa, utan lillasyster.
    Vad är det som är svårast för er kille?

    Ja, det måste ju bli lättare nu när han hör alla o. inte hälften av lärarens instruktioner.
    Han hade inte svårt med läsningen, men med att koncentrera sig, men från att i höstas börjat med den lättaste läseboken så är han nu uppe på den svåraste, något som vi aldrig vågat drömma om.. men vi bestämde oss efter en speciellt motig gång att nu s k a  vi ta itu med detta, att läsa 10ggr istf de 5ggr läraren vill o. att han läser några ggr själv med.
    Nu är vi där, han har inga andra läxor haft på 6-8v(han som hade s å  svårt o. kom hem med ngt nästan varje dag som inte var klart).
    ★☆°♥ (¯`°?.¸ ♥

    ♥¸.?°´¯) ♥☆°★
  • Milkina cerka
    ODS skrev 2010-04-17 19:01:51 följande:
    Visst är det så! koncentrationen tryter på våran kille, sedan kunde han inte ens alfabetet när de började 1:an, de hade inga förberedelser i 6-års öht o som förälder är det ju inte lätt att veta vad man ska göra, detta är ju vårt 1:a o enda barn. tänkte att det är bäst att de får lära sig rätt från början, om de sagt ngt hade vi ju kunnat träna lite... Många i klassen kunde läsa redan från början o många läser flytande o skriver, sonen blandar ihop bokstäver svårt att sätta ihop bokstäverna osv, vi tragglar med extra läsebok o tränar alfabetet som han så gott som kan nu o övar, men det gäller att ta korta pass då han bara pallar en liten stund.
    Koncentrationsproblem som är så jobbigt med för alla inblandade.
    Så olika det måste vara vad de lär sig både från dagis till dagis o. olika förskoleklasser..
    Den yngsta lärde sig det sonen lärde sig i förskoleklassen i deras 5årsgrupp, hon är ett år yngre än min son o. din pojke o. läser tack vare det bättre än vad min son gjorde vid samma ålder. Det borde ju eg. vara l i k a oavsett var man bor o. vilket dagis de ev. går på.
    Förstår att det inte är lätt att veta vad man ska lära dem hemma när det gäller första barnet, h*n brukar ju vara den man övar/lär sig på/av.
    ★☆°♥ (¯`°?.¸ ♥

    ♥¸.?°´¯) ♥☆°★
  • Milkina cerka
    ODS skrev 2010-04-18 14:56:24 följande:
    jättekonstigt det där med förberedelser innan, man såg skillnaden bara på andra förskoleklassen som var deras parallellklass vad de lärde sig, när man påpekade det så sa de bara att de arbetade på olika sätt...Vad händer annars idag? har slappat idag, skulle åka o bassängtränat men orkade inte är såå trött idag, kroppen känns alldeles slut så jag struntade i det o bara tog det lungt.
    Skillnaderna verkar vara ganska stora..önskar man visste vad man skulle kunna göra för att påverka.
    Har bara lagat söndagmiddag här o. nu är alla lite trötta o. proppmätta. Blåsten ute gör att det inte lockar att gå ut heller. Slappa kan vara skönt ..
    ★☆°♥ (¯`°?.¸ ♥

    ♥¸.?°´¯) ♥☆°★
  • Milkina cerka
     Gaztongirl skrev 2010-04-18 20:58:04 följande:
    Idag är lillfian dopad  (döpt) . Skönt att ha det gjort och dopklänningen började bli lite liten. Hon skötte sig verkligen bra i kyrkan, vill vara med och se allt. Prästen fick världens största leende mot sig så han kunde inte hålla sig för skratt riktigt.
    Får väl säga Grattis till den lilla då, med en  Girl Angel eller nåt.. antar att hon påminde om en m,ed dopklänning på sig.

    ★☆°♥ (¯`°?.¸ ♥

    ♥¸.?°´¯) ♥☆°★
  • Milkina cerka
    Gaztongirl skrev 2010-04-18 21:30:25 följande:
    Tack så mycket gulliga du. Jag känner mig lite jävig att svara i den frågan, tycker förstås att hon var en av sötaste bebisar som någonsin döpts
    Varsågod, det s k a  du ju tycka med {#lang_emotions_smile}.
    ★☆°♥ (¯`°?.¸ ♥

    ♥¸.?°´¯) ♥☆°★
  • Milkina cerka
    Gaztongirl skrev 2010-04-19 10:24:56 följande:
    Spomenka: Javisst är det så att man tycker de egna barnen är de finaste som finns. Hur är det med dig då?raya: Då får vi hoppas att din vecka blir bättre än helgen iaf.
    Haft det ganska lungt i helgen, sonen o. pappa var ute på sitt(lö.) o. lillan o. jag hemma - vilket lugn o. vilken frid det är då, när de inte är två i stort sett jämngamla som ska ryka ihop titt som tätt.. Lugnare, mindre stress - mindre ont, eller kanske eg. ont på ett annat sätt.. eller så orkar jag med smärtan bättre under de förutsättningarna..
    Förlåt att jag snurrar till det, men jag hoppas du förstår hur jag menar.

    N u borde jag gå o. se om tvätten i tumlaren är torr, isf blir det till att lasta in en omgång i tvättmaskinen o. tvätt att vika o. göra iordning. Däremot går det inte ha på tumlare o. tvättmaskin samtidigt, då riskerar jag att proppen går.
    (¯`°?.¸ ♥ Kristen, konservativ, hemmamamma som älskar att vara maka o. mor ♥¸.?°´¯)
  • Milkina cerka
    Gaztongirl skrev 2010-04-20 13:00:49 följande:
    Jag förstår faktiskt precis hur du menar, men lika svårt att förklara så att en frisk skulle förstå tror jag.  Det är skönt att kunna få vara med ett barn i taget ibland också, så att det får hela uppmärksamheten. Jag försöker att vara med storfian själv ibland också.
    Åh, jag som tyckte jag snurrade till det så, men det ska väl till en i samma sits för att förstå.  Precis, tror att ett barn i taget är bra för både dem o. mig.

    raya - Ja, jag kan ha svårt att koncentrera mig, har svårt för mycket ljud på en gång o. blir lätt stressad. Kan även bli överkänslig mot ljus ibland. Funderar på att skaffa mig den typen man använder ovanpå de vanliga: http://www.synfel.se/solglas%F6gon/solglas%F6gon_suncover-167
    (¯`°?.¸ ♥ Kristen, konservativ, hemmamamma som älskar att vara maka o. mor ♥¸.?°´¯)
Svar på tråden Du som lever med ständig värk, typ Fibromyalgi.