Inlägg från: Milkina cerka |Visa alla inlägg
  • Milkina cerka

    Du som lever med ständig värk, typ Fibromyalgi.

    Fru U skrev 2010-04-09 21:28:16 följande:
    Jag hänger med. Söker den extra inre styrkan just nu. Träffade ju ett mulitdisciplinärt smärtteam men det gav absolut inget mer än en känsla av att ha blivit kränkt igen.Fick frågor om barndomen, sexuellt våld osv (jag har två diagnoser som man vet kan ge extrem smärta, det är inte ett psykiskt problem baserat på nåt trauma i barndomen *arg*)Och allt de kunde erbjuda var en kurs i smärthantering (kbt) och den sortens terapi har jag redan fått och jag behöver inte mer av den varan, jag behöver mer praktisk hjälp.Det finns inte mycket man kan göra för min värsta smärta men det är okej men det finns saker man kan göra för den andra smärtan men det ignorerades totalt.OCh så försöker vi få till stånd att göra adoptionsutredningen men det är inte det enklaste...Så jag försöker hitta meningen igen, jag har aldrig tvivlat innan men någon gång ska ju vara den första (tvivlar inte på existensen men på meningen, om du förstår vad jag menar spomenka)Hur är det själv med dig och familjen?
    Låter som att du har mer än fullt upp.
    Förlåt min okunnighet - men vad är närmare bestämt ett " mulitdisciplinärt smärtteam "?
    Något vidare verkar det ju inte vara iaf om du kände dig kränkt..*föreställer mig själv hos ett sådant o. allt skulle skyllas på min adoption*
    Antar att dina/era diagnoser spelar in vad det gäller möjligheter till a-utredning, hoppas ni får göra en o. blir godkända så småningom.
    Jag tror numera inte alla a-föräldrar om att vara likadana som min mamma ..

    Joo, jag tror jag förstår, har bryderier åt det hållet själv f n .

    Är s å  trött på vatten, de skador det kan ställa till med, hantverkare som man behöver till följd av dessa osv. O n t  av stress o. oro, känns som att vi levt i denhär röran sedan evigheter tillbaka.. och att det aldrig kommer att ta slut. 
    Jag kan b å d e Be o c h Tänka.
  • Milkina cerka
    Fru U skrev 2010-04-09 23:04:47 följande:
    Har ni fått en vattenskada? Ett sånt team består av en psykolog, kurator, läkare o sjukgymnast och eller arbetsterapeut. De tittar på ens journaler o pratar med en o ska sen komma fram till något brilljant.Säkert bra för nysjuka eller de som inte lärt sig vad det innebär att ha kronisk smärta men jag har redan lärt mig vad de kallar coping-strategies, att tänkta rätt, ta pauser o sånt där.Fick svara på frågor om ångest, oro, hur mina föräldrar var, hur min barndom var mm mm. Jag tvingades fylla i en lång enkät om allt från biobesök till diskning men inte ett ord i enkäten om hur det fungerar i det förhållande man lever i (jo, om partern kommer med medicin eller föreslår att man ska vila, men inget om kramar, samliv o sånt). Visst är bio-besök oerhört viktiga för livskvaliten, tycker ni inte Jag säger tvingades för jag ville inte fylla i den då jag anser att frågor gick att tolka på flera olika sätt och det innebär att det jag tänkte när jag svarade kan bli till något helt annat hos psykologen.Fick höra att jag ältar. Jodå, visst gör jag det när det gäller specifika saker (som det här med barn, hur vi ska få barn, får vi barn...) och det är helt normalt! Alla gör det. Men men hon ansåg att det var ett problem att tänka (älta) så.
    Om det bara varit en så hade vi varit färdiga o. i stort sett iordning..Första var en läckande toalett, med ett förstört golv o. naturligtvis tak, sedan fick vi in smältvatten i källaren - all snön blev till mer vatten än marken o. avloppen kunde svälja.

    Ok. håller nog med om att det verkar bra för nysjuka, av erfarenhet så vet jag att det där med kramar, samliv o sånt, spelar en enormt central roll, mitt spruckna förh. med storas pappa säger en hel del om inte allt..

    Alla ältar något, det är jag övertygad om, sedan kan det handla om både stort o. smått här i livet. Psykologer kan få till nästan vad som helst ur en mening man skrivit/sagt.
    Om det är så viktigt att du inte ska älta, vilka redskap/vilken metod  hjälper psykologen dig att använda?  Det vore om något,viktigt i så fall.. 
    Jag kan b å d e Be o c h Tänka.
  • Milkina cerka
    Gaztongirl skrev 2010-04-10 11:35:48 följande:
    Det finns ett slut på det, lovar. Jag vet ändå vad du menar, sånt sätter sig i kroppen och det blir bara jobbigt av allt. Nu har väl du inte lika som mig, men jag kan förstå dig iaf.Idag ska jag försöka tanka D-vitamin är så härligt ute, och lillskruttan ska få sova i vagnen. Sedan bär det hem till vardagen igen.
    Tack, det blir bara jobbigt alltihop, minst sagt. Skönt när någon tror att de förstår iaf.
    Låter som att ni har sol - var så fint här igårkväll, men nu är det mulet o. trist, ta du vara på solen o. njut av den du .
    Här är det bara jag o. lillan hemma, stora dottern borta på sitt håll o. man o. son o. hämtar ngt maken köpt på nätet där de inte ville skicka det köpta. Så de sitter i bilen o. åker till Västkusten tur o. retur för att hämta. Kvantitets tid pappa - son, gott så.

    Dags för värktabletter o. {#lang_emotions_coffee} nu!
    Jag kan b å d e Be o c h Tänka.
  • Milkina cerka

    Följer intresserat er diskussion, har just nu inget att tillägga.


    Lonlely Wolf skrev 2010-04-11 15:33:38 följande:
    Hej här har ni en till som har fått diagnosen fibromyalgi efter 30 års smärta i kroppen.....men som fick hjälp i norrbotten mot värken massage 15 gånger vår och höst och kunde jobba heltid. Nu har jag bott i Östergötland i 7 år där jag fick diagnosen fibro, men bara för att jag inte tog emot antideppressiva medel så fick jag ingen annan hjälp heller. Var till läkaren för en vecka sen och han ville att jag bara skulle sjukpansionera mig utan att undersöka mig alls....Hur ska läkaren tro att smärtan försvinner av att jag sjukpansionerar mig......helt knäppt tycker jag. Jag kan däremot inte äta antiimflamations medeciner då jag inte tål dem, men skulle tacksamt ta emot massage som jag vet hjälper. Hur ska man få tillbaka det att allternativ vård hjälper så många. Har ni något förslag.
    Hej!
    Har du inte möjlighet att få remiss till någon sjukgymnast där du bor?
    ★☆°♥ (¯`°?.¸ ♥

    ♥¸.?°´¯) ♥☆°★
  • Milkina cerka
    Allmänt - Gick hos en man som var Naprapat el. liknande tidigare(hade gått på Axelssons i Gbg) han är enormt saknad för han kunde få bort min nackvärk(för rätt länge) med bara en knyck på min nacke. Tyvärr fick han själv hälsoproblem o. fick sluta pga dem.
    Har försökt med ngra olika senare, men ingen har nått upp till just hans standard.
    ★☆°♥ (¯`°?.¸ ♥

    ♥¸.?°´¯) ♥☆°★
  • Milkina cerka

    Dansband - Knepig sjukgymnast, jag hade sjukgymnast på remiss fr läk. som masserade mig där jag bodde tidigare o. kostnaden var så vitt jag minns ngt liknande den du hade i Norrbotten.
    Men det var rätt länge sedan så det kan ha ändrats, idag tror jag att motsvarande behandling skulle göra ont . Riktigt knasig inställning o. då är det ändå grannlandsting i stort sett.. ja jag bor på andra sidan Vättern om du undrar hur jag tänkte.


    Jennyc - Såg att du frågade om städningen o. att få mannen att hjälpa till o. göra mer än hälften av arbetet, här har vi kompenserat det behovet med teknik.
    http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=9514574

    http://www.robotexperten.se/?gclid=CP2Rub2l_6ACFUgz3wodojwbvQ

    Denna står högst upp på min önskelista:
    http://www.robotshopen.se/se/art/scooba-385.php

    Damma o. torka det måste ju med göras men får ta den tid det tar, piska mattor o. så gör mannen, men detta fungerar för oss iaf.


    ★☆°♥ (¯`°?.¸ ♥

    ♥¸.?°´¯) ♥☆°★
  • Milkina cerka
    jennyc skrev 2010-04-11 20:53:11 följande:
    herregud va bra :) men den billiga på clas ohlson, är den någorlunda bra den med? och de står inget om trösklar...har låga. Tänkte att den ljuvliga dan vi ska bygga hus så ska jag handikappsanpassa hela stället :) allt i lagom höjd, inga trösklar och trappor som är lätta att gå i...den dagen, den dagen :)
    Har inga trösklar att tala om, men jag brukar stänga in dem i rum efter rum tills det är klart.
    Du kanske också skulle kunna göra så?
    Jag brukar låta robomopen gå först o. dammsugaren sen, men gör man rent robomopen några ggr så får du bort rätt mycket, sedan beror det ju på om ngn har ngn form av allergier i fam. (el. hur stor toleransen för damm är ). Man får räkna med att ta med en borste ytterst i hörnen, för den runda formen på maskinerna gör det av naturen svårt att komma åt där.
    ★☆°♥ (¯`°?.¸ ♥

    ♥¸.?°´¯) ♥☆°★
  • Milkina cerka
    Nuttans Mamma skrev 2010-04-11 21:03:14 följande:
    Japp, nytt på tisdag.. hoppas, hoppas då.. tack för tummarna... fjärde gången så.. hoppas verkligen, kan ju ta ett tag, men helst inte hur länge som helst.. hihi!!!
    Ska också tänka på er.
    ★☆°♥ (¯`°?.¸ ♥

    ♥¸.?°´¯) ♥☆°★
  • Milkina cerka
    jennyc skrev 2010-04-11 21:10:13 följande:
    va faktiskt ett bra tips...kan nog lätt garantera att de blir mindre damm med en sån än som de är just nu när maken inte orkar och jag fysiskt bara inte kan
    Så bra , hoppas det inte är för långt till en Clas ohlsson-butik för att kopa en o. testa med. Vore roligt att få veta om du blir nöjd med den. Glöm inte att köpa ngra paket med "trasor" att sätta under(de går att återanvända men inte hur länge som helst).
    ★☆°♥ (¯`°?.¸ ♥

    ♥¸.?°´¯) ♥☆°★
  • Milkina cerka
    Lonlely Wolf skrev 2010-04-11 21:13:13 följande:
    Rätt massage gör så att kroppen kan lugna ner sig och man släpper späningrna som man får när man har ont.
    Då måste man nog pröva sig fram till vad som är rätt massage för just mig, rätt?
    Eller tänker du på fibromassage kanske?
    ★☆°♥ (¯`°?.¸ ♥

    ♥¸.?°´¯) ♥☆°★
Svar på tråden Du som lever med ständig värk, typ Fibromyalgi.