• Lilla Morran

    Omhändertas barn utan grund?

    Hej!

    Har läst flertalet trådar här på FL där förälder eller annan anhörig beskriver hur barn har blivit omhändertagna trots att vårdnadshavaren inte har gjort något fel i omhändertagandet.

    Jag ifrågasätter ingen enskild historia utan förutsätter att det som skrivs är sanning, tills motsatsen bevisats i alla fall...

    Hur som helst, kan det verkligen vara så att det i många fall omhändertas barn som inte är i behov av det? Jag har själv arbetat inom socialtjänsten (dock inte med själva omhändertagandet) och min erfarenhet är att det görs mycket grundliga utredningar och att socialtjänsten vill ha mycket på fötterna innan de gör ett omhändertagade. De ska ju alltid ha barnens bästa i fokus och detta är så långt det är möjligt att bo med sin/sina vårdnadshavare. jag kunde i flera fall tycka att man väntade för länge innan man omhändertog barnen och att de fick utstå för mycket innan man flyttade dem från vårdnadshavare som var uppenbart olämpliga.

    Som sagt, jag ifrågasätter ingen enskild historia, det är bara de inblandade i varje fall som vet hur det egentligen ligger till.

    Vill bara ha en diskussion kring detta - tror du att socialtjänsten omhändertar barn på för vaga grunder? Och händer detta ofta?

  • Svar på tråden Omhändertas barn utan grund?
  • Kajee
    maaammaaa skrev 2011-08-05 16:53:25 följande:
    Tystsaknar mina barn..................

    *kram* {#emotions_dlg.flower}
    ?I, not events, have the power to make me happy or unhappy!
  • painfulpleasure

    Nej, jag tror att det är ren och skär lögn och att mycket beror på dålig självinsikt. Man är helt enkelt inte medveten om de fel och brister man har påvisat och man håller inte med om dem som presenteras. 


  • ForReal

    Klart att det händer. Har haft Bo Edvardsson (nämns i Lilla jag 2:s inlägg) som lärare och har ett helt kompendium FULLT med helt sjuka anteckingar och snedvridningar från socutredningar gone bad. Och detta är utdrag ur riktiga utredningar (givetvis utan namn och endast utdrag), som används som underlag under den utbildning jag gick. Det är helt vrickat att det ens är möjligt. 

  • mikroE

    Jag tror att både felaktiga omhändertaganden och att omhändertaganden uteblir och barn far illa av det, tyvärr. Jag tror det senare tyvärr är vanligare.

  • motalaman36

    Socialen i Motala tar barn på falska påstående det är förjävligt dom använder Lvu lagen som dom vill dom tänker aldrig på hur det påverkar barnen psykiska hälsa att ryckas i från sin föräldrar mvh berövade föräldrar....

  • Pkb

    Nej jag tror inte att socialen omhändertar barn på för vaga grunder. Jag vet tre personer som blev av med sina barn, och det fanns anledning till det. En förnekar det, men hon förnekar också att hon har problem. De två andra sitter på internet och spyr galla över socialtjänsten som "tog deras barn utan anledning".

  • mastress

    Har hört om flera fall där barn har blivit omhändertagna av socialtjänsten och blivit placerat i familjehem, där det finns domstolsbeslut att dom biologiska föräldrar har rätt att ha kontakt med barnen när dom bor i familjehem, men socialtjänsten följer inte domstolsbelsutet utgör så dom biologiska föräldrar inte får ha kontakt eller träffa sina barn när dom placerats i familjehem.

Svar på tråden Omhändertas barn utan grund?