Inlägg från: PruttPottan |Visa alla inlägg
  • PruttPottan

    Stora tråden om Gastric bypass (GBP)

    Hur lång tid var det för er mellan inskrivningssamtalet (det där man får träffa dietist, sjuksyrran, läkare och ta prover) till själva operationen?

  • PruttPottan
    PetraD skrev 2011-01-13 23:53:40 följande:
    jag var på det samtalet 14/1-10 & gjorde min op 2/2-10
    Oj, så man kan förvänta sig att det går fort med andra ord *hjälp* Pratade med samordnaren i måndags och då sa hon ca 6 månader tills inskrivning.
  • PruttPottan
    PetraD skrev 2011-01-14 00:05:27 följande:
    det är nog väldigt olika var man kommer någonstans
    kanske missat, men vilket är "ditt" sjukhus??
    Sahlgrenska =)
  • PruttPottan
    LenaL skrev 2011-01-14 21:31:36 följande:
    Delar med mig av min op på min blogg: lenaprocessen.blogg.se/
    Tack!!  Måste fråga, hur har du fått huden attt hänga med för du såg så snygg ut på kortet vid nyår =)
  • PruttPottan
    LenaL skrev 2011-01-15 11:07:08 följande:
    Har iofs sånna där shape up strumpebyxor. Men magen, som jag trodde skulle skulle hänga mycket har överraskat mig med att dra ihop huden bra. Brösten HÄNGER, precis som jag trodde, en bra bh gäller som kan trolla bort det. Däremot så har jag mycket mer gäddhäng än vad jag trodde det skulle bli. V.6 ska jag till vårdcentralen för att få remiss till plastik, varpå det är dom som bedömmer om jag får någon plastik  gratis. Har pratat med många som tidigare gjort GBP och det är mycket individuellt vad de godkänner. Vanligast att bli berättigad till gratis är buk och bröst plastik meeeen, några stycken har fått gäddhäng och lår då det varit medicinska bekymmer. Jag kommer naturligtvis skriva om allt i min blogg när det blir aktuellt.
    Lajsa82 skrev 2011-01-14 22:04:44 följande:
    LenaL: jag tror jag dööör av skratt....hajenmusik till gubbens matlagning....du skriver så himla bra och roligt....
    Tack!!! Roligt att du tycker det! Min make är lätt att skriva roliga saker om..........
    Tack för du delar med dig återigen. Jag tror allt häng är det som oroar mig nästan värst. Brösten är jag inte alls orolig över, jag har haft häng sen jag var 14. Magen går ju att fixa (har ett KS i ryggen så den är som den är)  men det är just armar och ben och rumpa jag funderar över.

    Vad ska man göra för att hjälpa huden att hänga med?
    Hur har ni andra gjort med träning osv?
  • PruttPottan
    Jennick skrev 2011-01-20 16:08:08 följande:
    Min man tycker att jag ska förbereda mig mentalt på att jag inte ska få nån tid på onsdag. Men fasen, jag kommer att bli så besviken om jag inte får nån operationstid. Jag har ju gjort alla undersökningar och tagit alla prover och allt på Obesitas på Sahlgrenska. Vad kan det vara mer?
    Ska du in till Salhgrenska för sista l'karsamtaket på Onsdag?
  • PruttPottan

    Nu har jag varit på inskrivningssamtalet. En heldag vart det med blodprover, gruppmöte med dietist och kirurg och sedan enskilda samtal med diestist, sjuksköterska, kirurg och narkosläkaren. Och nu har jag fått det slutgiltiga ja:et  =)

    Har varit så rädd att få nej, men nu när jag fått ja blir jag osäker. Har hört så mkt negativt om vad som händer efteråt och det är svårt att få info tyvärr.

    Här verkar det mest handla om hur långa väntetiderna är och hur man får en remiss. Sånt är totalt ointressant faktiskt och hör inte ihop med en GBP tycker jag.

  • PruttPottan
    anli00 skrev 2011-01-27 20:13:23 följande:
    Man maste ju fa fraga om rad nar man inte vet, alla har ju gatt igenom det man sjalv gar igenom eller vill ga igenom och fragar man inget far man inget veta oavsett eller hur! det ar ju det ett forum handlar om att prata och diskutera och hjalpa varandra....

    Grattis till ditt ja forresten 
    Har frågat ett par gånger om råd men få svar då dessa "hur ska jag få en remiss och komma snabbt i kön"- tar över.
    Har själv väntat sen 07..
  • PruttPottan
    SilverEmma skrev 2011-01-27 23:10:19 följande:
    Tråkigt att du känner så, vi är ju alla på olika ställen på operationsresan och jag har själv fått otroligt bra svar här i tråden, men försöker ta det privat om man känner att det blir för mycket. Men jag gillar att läsa om andras tips och ger gärna svar på det jag kan trots att jag nyligen klev på remisståget.

    Tråden är ju till för alla som är intresserade av operationen, oavsett var man befinner sig!

    Stort grattis till ditt godkännande, måste kännas bra!
    Ja, det är trist men får ge det en chans till, behöver verkligen svar på alla frågor som inte kirurgen och dem kan ge egentligen.

    Ett ja är bra, men jag har inte den där lyckokänslan jag trodde jag skulle få. Kanske är det oron som sätter stopp.. Känns snopet och otacksamt, innan ville jag inget hellre.

    Vad jag mest av allt vill veta egentligen är hur huden förändras. Eftersom man inte får någon operation efteråt för detta så känner jag att jag vill veta allt innan så jag kan få så lite häng som möjligt.

    Hörde om en som gått ner så skinnet hängde över knäna. Och i ärlighetens namn så undrar jag om det är värt att göra en operation som visserligen förlänger ditt liv men gör att du fortfarande måste gå i byxr hela sommaren.

    En annan jag hörde om hade berättat att skinnet låg kvarr på ena sidan när hon vände sig i sängen.

    Klart jag blir rädd. Jag vill börja leva igen, men att x antal kilo skinn hängades får mig att tveka.

    Dietisten sa att man skulle köra lite hantlar innan eftersom man förlorar mycket muskler. Problemet är att jag har en skadad handled som väntar på operation, förhoppningsvis innan min GBP.

    Men finns det nåt mer man kan göra för att hjälpa huden?

    Sen undrar jag massor om efteråt, jag får känslan av att man kan äta nån dl åt gången (givetvis olika) hela tiden..

    Kan man över huvudtaget leva normalt med tanke på maten?

    Sen är jag livrädd för det där med tarmvred.. MEN jag har genomgått ganska smärtsamma saker innan och man verkar inte dö direkt av det..

    Är det någon annan här som genomgått en GBP som var rädd, och säker och tvekade innan?

    I förrgår var jag superredo, nu har luften gått ur mig..
  • PruttPottan
    SilverEmma skrev 2011-01-27 23:42:59 följande:
    Det kan inte "bara" vara verkligheten som hann ikapp dig? Att du har fått vänta så länge (sedan 07??) och att det faktiskt är på gång nu? Jag tror själv att jag kommer känna något liknande om/när jag väl får ett ja. Jag har varit överviktig så otroligt länge så att det blivit en del av min identitet och det kommer bli läskigt att bli av med den delen, även om jag verkligen vill bli normalviktig för min hälsas skull och för att kunna finnas där för mina barn.

    Att få operera bort skinnet är väl inte helt omöjligt? De kollar väl hur mycket häng och hur mycket besvär man har av det? Jag har en släkting som gjorde en GBP för ca 10 år sedan och håller nu på med operationer för att ta bort skinn. Hon har redan fixat mage och ben, snart ska hon fixa brösten och eventuellt armar. Allt får hon betalt. Hon gick ner ca 50 kg och hade en hel del skinn som var i vägen. Det kan nog handla lite om vilken läkare man hamnar hos...

    Mer än så kan jag inte svara på, då jag inte kommit så långt som sagt.
    Kirurgen var jättehård på infomötet, inga operationer efteråt för att skinnet hänger. Dock kan jag nog få brösten "fixade" iom ryggrblem, om de inte blir så små efteråt att de inte väger nåt. Har haft taxöron sen jag var 17 så den biten är jag van vid *s*

    Jo, det skrevs en remiss i slutet av 07. Jag har velat detta i över 10 år men inte vågat ens önska.

    Det där med ens identitet stämmer nog bra in på mig också. Man blir ju vad folk behandlar en efter lite även om det inte borde vara så.
    Jag längtar så efter att våga börja träna igen, dels för att man inte är den största och dels för att kroppen inte kommer att pajja av det. Typ knäna.

    Jag behöver gå ner 70 kilo, så det kommer bli slappt här och där. Och självklart gör jag det för hälsan, men hellre fet än "smal" med ännu värre dåligt mående. Typ så.

    Tack för dit svar =)
Svar på tråden Stora tråden om Gastric bypass (GBP)