• Mli79

    Stora tråden om Gastric bypass (GBP)

    AlexiaGiulia skrev 2010-05-03 12:09:31 följande:
    Hej Hej! Jag bor i Skåne å har fått remisbekreftelse och får träffa en läkare om 24 månader....... Herregud!!! Jag blir sååååå less på detta!!! Har åbropat vårdgarantin men vad hjälper de??
    Tyvärr så hjälper inte vårdgarantin särskilt bra eftersom de har för få vårdplatser och därmed inte kan hålla garantin. De alternativen du har är att antingen vänta och hoppas att de köper in mer platser på Aleris, eller så väljer du valfrihet inom vården och flyttar din remiss till ett annat sjukhus som Skåne har avtal med. Tror att det är Ersta och Danderyd, kanske något till. Bäst att ringa Landskrona och höra för säkerhets skull. Valfriheten innebär att du inte längre omfattas av garantin men att du kan välja ett sjukhus med förhoppningsvis kortare kö. Skåne betalar då operationen trots att det kan bli i ett annat landsting, men du får själv stå för resekostnader och ev boende. Det finns ett alternativ till, och det är att du gör det privat.
    Jag valde valfriheten och flyttade remissen till Ersta.  Remiss från VC 18:e januari. bedömning 8:e april och OP under v24. Så det var faktiskt inte så längesedan jag i samma sits som du är i nu. Det kan gå fortare än vad man vågar hoppas på!
  • Mli79
    Lalalong skrev 2010-05-03 14:27:38 följande:
    Idag kom min kallelse till bedömning från Ersta Jag visste ju om det, men så najs att ha papret i sin hand!! Så verkligt! Har t.om. hunnit boka tåg (fick för 420 kr t/r för mig och båda barnen, så det var lika bra att boka och betala på en gång) och lejt min mormor som barnvakt. Hon kommer och hämtar oss vid tåget och passar tjejena medan jag är inne. Sen passar vi på att ta några dagars semester där uppe när vi ändå är där! Jag ska träffa Anders Thorell. Är det någon annan som haft honom på bedömningen? Hur var han??
    Kul!!
    Jag kollar brevlådan extra flitigt nu i veckan, vill ju veta exakt datum och inte bara vilken vecka. Anders Thorell är väl en av de som har gjort flest GBP i landet, så jag tror att du är i trygga händer!
  • Mli79
    Queenie70 skrev 2010-05-03 18:30:31 följande:
    Har lyckats gå UPP 2 kilo under en weekend i amsterdam Trots dansande och shoppande 7 timmar om dagen. Måste vara all alkohol..*sucK* Men va kul det var att ORKA
    Det är säkerligen bara vätska du har samlat på dig Brygg gullriste och drick några dagar så är det väck.

    Härligt med en weekend i Amsterdam!
  • Mli79
    blyg viol skrev 2010-05-04 08:24:31 följande:
    Just det det skall jag köpa toppen =D
    Jag blir bara gasig av aprikoser. Hur är det med linfrö, eller räknas det som bulk?
    Efter mitt förätningsexperiment häromdagen kan jag rekommendera lökringar {#lang_emotions_tongue_out}
  • Mli79
    lisalove skrev 2010-05-04 10:18:09 följande:
    Mli79: jag pratade med forsknings ssk i dag då hon ville ha mina mått. Jag frågade om hon visste någon tid på mig, men inte det. Däremot så sa hon att patienterna får snabbt tid nu och att det inte borde dröja så länge till. Kanske får vi tid innan v.24? hoppas, hoppas
    Jag är inbokad v24, men har inte fått ett exakt datum än. Så jag vågar inte hoppas på att det går fortare. När var du på bedömning?
  • Mli79
    FamilyFamily skrev 2010-05-05 10:52:04 följande:
    Fy så trist!!! Men ring igen o propsa på vårdgarantin. Den ska de ju hålla. Det lönar sig att tjata. Lycka till
    Men om kön står still och de bara skickar riskpatienter vid nästa "Aleris-ryck" så spelar det nog ingen roll om man tjatar på vårdgarantin, finns det inte kapacitet så finns det inte.  Men jag håller med om att man kommer långt på att tjata, i alla fall när det gäller att skicka remissen vidare med betalningsförbindelse.

    Det största skämtet med vårdgarantin är inte att den inte går att hålla - det är att man måste veta om den och åberopa den för att den ska gälla. Varför ha en garanti som inte omfattar alla?
  • Mli79
    cattis1234 skrev 2010-05-05 12:07:16 följande:
    en fråga om BMI gränser, och vilka gränser som gäller var. Jag har BMI 40. I skåne har de gränser >34 för män och >36 för kvinnor. Har nu flyttat min remiss till Ersta, någon som vet deras BMI gränser för GBP operation? Man vill ju gå ner iväntan på operation. Men tänk om de har lägre gräns. Har man varit duktig och gått ner till bmi38 och så bli man nekad operation. Man har ju ända ca 40kg övervikt. Det hade ju varit katastrof för mig iallafall. Men hur sjukt är det då att anstränga sig för att inte gå ner för att olika landsting har olika gränser. någon som vet gränserna? Ersta? o andra?
    Jag har för mig att Ersta har 37 som gräns, jag frågade samma sak när jag var på bedömning. Vartifrån har du fått uppgifter om att Skåne har BMI 36 som gräns? När det gäller friska individer så har jag fått info om att de inte skickar remisser under BMI 40. Har man däremot sjukdomar så kan de gå ned i BMI.
    Jag tyckte iallafall att det var säkrast att ligga kvar på BMI 40 tills jag hade varit på bedömningen.
  • Mli79
    AlvaElsaHalmsjö skrev 2010-05-05 14:15:52 följande:
    Hej på er.. Har precis tagit mig i kragen och skickat remiss till både Skövde o Sahlgrenska.. Fick efter några dagar brev från skövde att de mottagit min remiss och att kötiden för att komma in på bedömning var längre än 6 månader.. Det fanns även med en folder om vårdgarantin och ett returbrev man kunde fylla i om man ville uttnyttja valfrihet i vården ( tror jag att det hette)..   Hur gör jag nu??? Kan man ringa nånstans och kolla om man kommer in på bedömning tidigare?? finns det privata sjukhus som tar emot för bedömning och operation?? Tar tacksamt emot alla tips ni har vill gärna få en bedömning så fort som möjligt såklart, när man ÄNTLIGEN tagit steget till operation.. Kram Helené
    Här i Skåne ringer man till obesitasmottagningen i Landskrona, det är de som tar emot alla remisser. Där kan man höra vilka andra sjukhus de har avtal med, och sen kan man ringa till de sjukhusen och höra.
Svar på tråden Stora tråden om Gastric bypass (GBP)