Inlägg från: Full av förhoppning |Visa alla inlägg
  • Full av förhoppning

    Stora tråden om Gastric bypass (GBP)

    Inte viktminskningssynpunkt väl? Flytet efter är för att inte maten ska fastna i sömmarna och för att det är svullet och ömt där och ska få vila. Det beskedet har jag fått iallafall.


    vänat skrev 2010-05-15 12:17:48 följande:
    varför de rekommendera olika lång flyt period eller vanlig mat drirekt efter opartion beror på att de valt att tro på olika stidier om vad som är bäst för kroppen bäst ur vikt minsknings synpunkt etc. De är de svar jag fått då jag frågat de olika sjukhsuen hur de komer sig att man ger så oliak råd vid samma typ av operation.
    folk behöver inte ha influensa för att bete sig som svin
  • Full av förhoppning

    ja det är så himla märkligt. Vi fick höra att det var pga läckagerisken att man kör flyt och puré tills tarmarna läkt helt vilket skulle ta ca 5 v därav 2v flyt och sen 3 v puré.

    Märkligt att de inte har samma riktlinjer överallt.

    Samma med kostråden. Vi ska ha lätta mjölkprodukter och inget sött... alltså inga fruktsoppor och sånt på flytet utan osötad lättfil och sånt.


    vänat skrev 2010-05-15 12:37:29 följande:
    oj de är de som vissa sjukhus ger som svr och argument!! Men som sagt alla sjukhus gör olika bedömningar.
    folk behöver inte ha influensa för att bete sig som svin
  • Full av förhoppning

    oja det är många som får äta vanlig yoghurt och så med smak och proviva mm... många får rekommenderat att tillsätta lite margarin eller olja i magen för att smörja tarmarna.... och vi har fått motsatta rekommendationer


    folk behöver inte ha influensa för att bete sig som svin
  • Full av förhoppning
    Hera78 skrev 2010-05-17 12:29:38 följande:
    Till er som opererat er: Jag funderar mycket på det här med "negativa" konsekvenser om man nu kan kalla det så... Så här tänker jag: när jag gjort min operation kommer jag aldrig kunna äta normalstora portioner. Vilket är helt okej innan man nått sin målvikt för då ser man ju målet man vill till. Men sen då? Jag kommer ju aldrig kunna äta "normalt" när vi är på restaurang, eller när vi är utomlands. För att inte tala om att dricka alkohol, hur ska det gå till? Nu dricker jag kanske 3 gånger om året, men när man väl dricker? Ska man då bara kunna dricka 2-3 öl sedan är magen full och då kan man inte äta? Så hur gör ni som är opererade när ni går på fest tillexempel där det bjuds på mat och dryck? Eller när ni är utomlands och går på restaurang varje kväll? Såna här frågor gör att jag tvekar men å andra sidan har jag inte så många alternativ, jag fixar inte att bli av med övervikten på egen hand, det har jag försökt i så många år och jag går ständigt bara upp...
    Gällande dryck så rinner den ju rakt ut i tarmen så det är inte alls fullt i magen... men man får dricka sakta och många blir berusade fortare på liten mängd, men ruset går över fortare också.

    På restaurang kan man ibland få barnportion om man förklarar läget, eller så beställer man det man vill ha och äter så mycket som man bör/orkar eller delar med någon annan eller beställer en smaskig förrätt.
    När man är bortbjuden så äter man den mängd man ska av det som serveras.... sen beroende på om man dumpar eller ej så skippar man efterrätten.
    Meningen är att du ska leva ett normalt liv... du äter bara mindre av allt men du ska ändå kunna ta en smal bit tårta på ett kalas men inte varje dag.

    Sen tuggar du allt så noga och länge så du äter ju längre än du gjorde förr när du åt en jätteportion så du får smaka lika länge och njuta så det känns inte som någon förlust... för sen är du ju nöjd och mätt och vill inte ha mer.

    Sen vi som gjort operationen har varit på det klara med allt detta innan och tycker att det är värt allt det.... för det är vårt liv det handlar om

    Lycka till!!
    folk behöver inte ha influensa för att bete sig som svin
  • Full av förhoppning

    Blev opererad den 13 april och mitt ena titthål är infekterat och jag har nu gått med drän i ca 2 v. De fick snitta upp det igen och dränera för det var varfyllt och ömt.
    Ska till vårdcentralen i morgon igen och kolla hur djupt det är och om jag ska tillbaka på måndag igen och fortsätta ha drän eller de ska tejpa igen det igen....


    Karra skrev 2010-05-20 15:09:45 följande:
    Har varit på vårdcentralen och kollat upp ett av mina ärr, misstänker infektion. Någon mer som har haft det? Får svar imorgon em.
    folk behöver inte ha influensa för att bete sig som svin
  • Full av förhoppning

    På Aleris syr man bara inne och tejpar utifrån.
    Nej jag blev inte sjukskriven längre, men jag är föräldraledig iofs och bröt min sjukskrivning efter mindre än 3 v.


    folk behöver inte ha influensa för att bete sig som svin
  • Full av förhoppning

    Men vänat, nu har hon ju skrivit två till tre ggr att hon INTE påstått att skåne var unikt i detta avseende utan bara att skåne hade det så.
    Du missfårstår henne


    vänat skrev 2010-05-23 15:55:06 följande:
    Ok som sagt inte enbart skåne som har två urvals grupper där med inte unik!
    folk behöver inte ha influensa för att bete sig som svin
  • Full av förhoppning

    Men hon jämför ju inte med andra län, hon säger bara att skåne inte har lika höga BMI-krav när det gäller opererade eller på annat sätt kraftigt viktminskade (som de har annars vid bukplastik)
    Hon jämför alltså inte med andra landsting.


    vänat skrev 2010-05-23 20:58:01 följande:
    Detta är cxittate hon skriver att skåne har lite andra kritere för dom som tappat mycket i vikt!"! Och de de jag säger emot då de finns andra lansting där med är alls inte skån unik eller mer genorös eöler annorlunda.
    folk behöver inte ha influensa för att bete sig som svin
  • Full av förhoppning

    Jag ger upp, du vill tydligen missförstå och inser inte att det inte är alla andra som har fel.
    Hon har inte en enda gång påstått att det är unikt för skåne. Endast att skåne har det så. Hon har inte ens jämfört med andra län.
    Detta är sista inlägget om detta från mig och jag hoppas du förstår denna gången att du missförstår!


    vänat skrev 2010-05-23 21:39:13 följande:
    Men läs själv ewn sista gång jag sähar tidghare skrivigte att även västerbotten och närker har två olika urvalsgrupper inte enbart skåne har de! De vill säga en för de som har gått ner mycket i vikt men ändå har BMI 30 samt andra som inte gått ner lika mycket! PUKT själv
    folk behöver inte ha influensa för att bete sig som svin
  • Full av förhoppning

    Det vet jag inte, men jag fick höra från Aleris att de INTE gör det för att man kan inte fästa hela tarmarna ändå utan istället blir det små fickor för tarmarna att vrida sig i vilket är mycket svårare att åtgärda men att man ändå kan få tarmvred.


    förväntansfull förälder skrev 2010-05-29 21:15:41 följande:
    Hej Går i funderingar kring att göra GBP Ska till sofiahemmet på info o bedömning i Juli. Jag vet att vissa kliniker syr fast tarmarna lite extra för att minska risken för tarmvred! Bl.a gör Calenderska i göteborg det o CFTK. Min fråga är om någon vet om de även gör det på SH? Tack
    folk behöver inte ha influensa för att bete sig som svin
Svar på tråden Stora tråden om Gastric bypass (GBP)