Inlägg från: Full av förhoppning |Visa alla inlägg
  • Full av förhoppning

    Stora tråden om Gastric bypass (GBP)

    Är du Full av förhoppning eller var ditt inlägg riktat till mig?? Nu blev jag förvirrad hahaha.

    Jag har inte fått göra så iallafalll....
    Lycka till


    folk behöver inte ha influensa för att bete sig som svin
  • Full av förhoppning

    Är det Aleris så tänk på att det inte får vara nåt sött som fruktsoppa och smaksatt fil eller så.

    Mild naturell yoghurt att göra smoothies på,
     lättmjölk,
    lättfil och kanel.
    Kelda Tender tomato soppa är supergod.
    Gärna blanda i lite 1% kesella för proteinet.
    Gärna ett rått ägg i smoothie för proteinet.
     God morgon juice + kalcium och D-vitamin (sila bort fruktköttet),
    Grönsaksjuice och Morotsjuice.


    JohannaL skrev 2010-05-01 18:26:34 följande:
    Hej en fundering blir förhoppningsvis opad nu på tisdag, har ni lite tips om flytande mat som e bra att ha hemma till efter op? känns rätt tomt i skallen när jag försöker komma på nått...
    folk behöver inte ha influensa för att bete sig som svin
  • Full av förhoppning

    De var mycket noga att mjölkprodukterna skulle vara lätta och det stod även i häftet jag fick på infomötet. Sen verkar det vara lite olika info från kirurg till kirurg, men dietisten sade också lättprodukter och de serverar lättmjölk efter lunchen dagen efter operationen.

    Vilken läkare hade du? Jag hade Sven Fredriksen men den som står som kirurg på op var Bent Johnny Nergaard


    JohannaL skrev 2010-05-01 18:45:48 följande:
    jupps aleris ju =) men ska det verkligen va lätt fil osv, tyckte läkaren på infot sa att man skulle köpa orginal produkterna? hmm men va mycket bra tips, helst på atnka på att jag älskar smothies och har levt på det mycket förr, e smidigt att stoppa ner lite krossade linfrön också i det så funkar magen också =)
    folk behöver inte ha influensa för att bete sig som svin
  • Full av förhoppning

    Jag tar varje dag 1 blodtryckstablett, två d-vitamin, en b12, två kalcium, två järn när jag har mens och då ingen kalcium, två multivitamin och en omeprazol.

    Man sväljer ner dem en och en med lite vatten och väntar några minuter innan man tar nästa.


    Lalalong skrev 2010-05-01 19:41:27 följande:
    Nu kommer jag med en knäpp fråga Det är väl ganska mycket tabletter man äter efter op..? Vitaminer och järn o.s.v. Hur gör man för att inte fylla magsäcken med det? Jag äter andra tabletter med för mina hormonbrister, så det blir några till. Haha, jag vet inte. Det är kanske inte så mycket tabletter, men jag tyckte att min kompis hade jättemånga olika, och de tar ju ändå sin lilla plats, så jag blev lite nyfiken Och så undrar jag... jag har för mig att jag läste att man bara får ta smärtstillande som alvedon och panodil efteråt... Är det så? Eller har jag drömt? Detta gäller väl i så fall bara första tiden efter op?
    folk behöver inte ha influensa för att bete sig som svin
  • Full av förhoppning
    Mile skrev 2010-05-01 19:36:45 följande:
    Hej! Du opas i kristanstad va? Hur gjorde du valfrihet eller vårdgaranti, hur länge väntade du?.. Vad tycker du man ska välja? tack
    Jag åberopade vårdgarantin den 17 december och blev opererad den 13 april
    folk behöver inte ha influensa för att bete sig som svin
  • Full av förhoppning

    Det är uppenbarligen väldigt individuellt. Jag började ta dem en efter en direkt efter varandra men då kändes det som de satt på rad i halsen och började åka upp och jag fick panik. Jag tar kanske två på relativt kort tid sen går jag och sminkar mig lite och tar en eller två till och sen fixar jag håret och sen tar jag någon till och sen klär jag på mig etc.... så det tar inte alls längre tid, jag sitter inte precis och väntar på att ta tabletterna


    Lalalong skrev 2010-05-01 19:52:12 följande:
    Jaa, det blir ju en hel del! Men ska man vänta några minuter mellan varje tablett och ha 10 st så får man alltså avvara 30 min bara för att ta tabletter? Får börja gå upp i tid på morgonen med andra ord
    folk behöver inte ha influensa för att bete sig som svin
  • Full av förhoppning

    Hahahaha ja då förstår jag att det lät som det skulle ta lång tid
    Nejdå jag har fullt upp mellan tabletterna med att klä ungarna och borsta tänder och göra frukost mm...


    Lalalong skrev 2010-05-01 22:22:12 följande:
    Haha, det tänkte jag inte ens på. Jag såg mig själv sittandes vid bordet med ett glas vatten. Ta en tablett. Vänta någon minut. Ta en tablett till. O.s.v. haha
    folk behöver inte ha influensa för att bete sig som svin
  • Full av förhoppning
    Soulstar skrev 2010-05-12 22:22:50 följande:
    Herrejävlar! Jag vägde mig idag och har gått ner 17 kilo!!!! Helt sjukt juh (Detta sedan jag vägde mig inför flytet den 23 mars, op:en var 13 april.)
    Jag opades samma dag... fast började flyta 30/3 och har gått ner 15,9 idag (6 v)
    Gått från 40,7 till 34,8 i BMI
    15 cm midja
    16 cm stuss
    10 cm byst (rygg då kuporna inte minskat)
    5cm lår
    2 cm vad
    2,5 cm hals
    2,5cm fotvalv!!???!?
    5 cm överarm
    1cm handled

    Helt otroligt...
    Men den som tror att man får det gratis borde nog prova på att leva som oss ett tag.... för jag har ju aldrig tänkt mer på mat och planerat och tänkt på protein mm och motionerat mer och druckit mer vatten. Ser ingen skillnad från att "banta" på egen hand förutom att man inte kan överäta. Men suget är kvar till 100% så det är till syvende och sist ändå jag som motstår och kämpar med mitt sug dagligen.
    folk behöver inte ha influensa för att bete sig som svin
  • Full av förhoppning
    Soulstar skrev 2010-05-13 01:27:33 följande:
    I hear you sister. Ingen enkel väg ut detta. Kämpar också. Men kanske främst med det första du sa, dvs att få i sig alla grejer man faktiskt måste ha i sig, typ protein. Jag HATAR det där äckliga pulvret som man ska "berika" (snarare besudla) maten med TRE ggr om dagen. Hallå? Det är ju alla lagade mål typ. Konsistensen blir så grymme-äcklig av det. Dessvärre är det en nödvändighet att jag hittar något som kan ersätta proteinpulver för mitt hår... mitt fina hår... det har blivit en risbuske Är det någon som sitter på massa fiffiga tips om hur man får i sig mycket protein på liten mängd? Jag käkar i princip bara kött/kyckling till mat känns det som. Det vore så schysst om det fanns ngt annat jag kunde göra än att "besudla" maten. Tips? Pleaseeeee?
    Vi har inte och har inte haft nåt proteinpulver i maten alls. När det var soppa så skulle vi mixa i kyckling, fisk eller ägg och sen gjorde jag smoothisar på naturell lättyoghurt,lättmjölk, banan,jordgubbar och ett rått ägg. Blandade i 1% kesella också i soppan för proteinets skull.

    På purén äter jag Kokt ägg, avokado eller keso till mellanmål för det mesta, och om jag äter knäckebröd har jag antingen kokt ägg eller makrill i tomatsås på
    Mitt hår har inte blivit risigt än... bara väntar ... snyft!!

    Men det är väl inte proteinet som påverkar håret, det påverkar musklerna. Det är främst b12 bristen som gör att håret blir risigt, men näringsbristen i sig + att kroppen brukar tappa hår när man går igenom nåt stort som en förlossning eller en sån här stor operation. Kolla upp vitaminer som är särskilt bra för hår och naglar. Silica eller nåt liknande.

    Lycka till!!
    folk behöver inte ha influensa för att bete sig som svin
  • Full av förhoppning
    Lännat skrev 2010-05-14 15:44:55 följande:
    AAAAAAHHH jag mår så J'''lar illa, vill typ spy hela tiden,men vågar jag det?? Får inte i mig något nästan, har kanske fått i mig 5-6 dl vättska idag.... va ska jag göra...Hjälp!!
    Be läkaren skriva ut primperan. Det fick vi utskrivet efter op fallifall
    folk behöver inte ha influensa för att bete sig som svin
Svar på tråden Stora tråden om Gastric bypass (GBP)