• icka76

    30+ med upprepade ma/mf som väntar första barnet

    Liss: Inga förvärkar men en hel del sammandragningar. Ja, tiden sniglar på ordentligt, har ju ingen direkt ork att ta tag i saker heller så det blir till att följa alla dagssåpor på TV

  • icka76

    Mrs Manner: Uthärda nervositet eller illamående? Nervositeten får du tyvärr dras med, men försök hitta på nått skoj i helgen så du får lite annat astt tänka på. När det gäller illamåendet kan du testa postafen eller åksjukearmband. Citronvatten i små klunkar funkar oxå ibland.

  • icka76

    PP: Ja, 3 dagar för att vara exakt Är sjukt nervös inför snittet men det går nog över när jag väl är där. Kan inte fatta att allt gått så otroligt bra och att vi kommit ända hit. Både min BM och mina läkare är överraskade att hon hållt sig inne så länge. Är väldigt spänd på att få se vem hon är och vem hon är lik. Lite nervös för att hon inte ska vara frisk men det är väl alla inna fl.

    Bettan: Bara 4 dagar kvar till RUL för dig, spännande

  • icka76

    PP: Ja, de borde väl upptäckt de stora felen iallafall. I morgon får jag reda på tiden för snittet, men det blir innan lunch om inget akut smiter emellan.

    Monchichi: Vi har köpt de stora sakerna, säng och skötbord på IKEA, sen har vi köpt resten på blandade ställen. Mycket på Ullared en del på Babyproffsen och på Barnens Hus.

    Måste berätta. Mamma och pappa kom förbi igår, när de kom beordrade de in mig i sovrummet med stäng dörr. Sedan fick jag komma ut och i vardagsrummet stod den mest fantastiska babykorg/säng. Mammas väninna är helt grym på att sy och hon hade gjort den ihop med mina föräldrar. Den ser ut som en gräddtårta och är egentligen inte min smak men jösses vilken sak. Ska försöka få till ett kort på den och visa när pappa har fixat till benen och satt på hjul..

  • icka76

    Monchichi: Jag kommer inte att ha tillgång till Internet förens vi kommer hem igen, men visst ska nni få se henne sen Jag fick en flashback härom dagen då jag insåg att jag för nästan exakt ett år sedan var nyskrapad med trillingarna. Tänk om jag vetat då att jag skulle bli mamma ett år senare. Livet har sina lustiga vändningar ibland och vi alla här inne är ju bevis på att mirakel faktiskt händer. Dina vänner får ha dig som förebild och se att det oftast går tillslut.

    Var på inskrivning idag och jag bad läkaren som skrev in oss att kolla vem som skulle snitta mig i morgon och så sa jag att jag önskade "min" läkaren från MVC. O vet ni vad, han kommer in bara för min skull i morgon och gör snittet. Blev så glad. Träffade honom senare ute i korridoren och fick en go kram av honom. Jag rent ut sagt avgudar den läkaren. Han är en riktig mysfarbror med måååånga års erfarenhet, ni vet en sån man vill krypa upp i knät på när man är rädd o lessen Jag kan inte fatta att jag är mamma vid den här tiden i morgon. Jag kommer nog ha grymt ont men vad fasen gör det. Jag kikar in igen när jag kommit hem från BB. Kramar till er alla.

  • icka76

    Nu är jag mamma till Alice. En underbar liten tjej på 3380 g och hela 48 cm

    Allt har gått helt otroligt bra och vi åkte hem redan igår. Första dygnet var jobbigt och mycket smärtsamt men sen har det gått som en dans. Tyvärr har jag åkt på en förkylning nu och nyser (AJJJJ) och har ont i halsen Är livrädd att smitta lillan, men de klarar det tydligen bra om de skulle bli förkylda. Blev lite shockad över några saker som jag önskade att någon talade om för mig innan. Att man kan blöda otroliga mängder efteråt. Blödde igen x-antal stora blöjor första dygnet, så att det rann längs med benen, blöder fortfarande en hel del. Att det kan göra fruktansvärt ont att amma i början, jag fick en blodblåsa redan vid första försöket, som sprack vid andra.

    Snart får även ni uppleva den här otrliga lyckan, det går inte att beskriva känslan att titta in i sitt barns ögon första gången, nu vet jag vad kärlek är.

    Bettan: Nu måste det väl ändå kännas på riktigt för dig. Risken att det skulle hända nått nu med liten är väl väl jätteliten. Ett stort grattis till ett lyckat RUL.

  • icka76

    Här är våran docka


    SanneS: Vi har oxå en Emmaljunga City Cross med hårdlift och enl. sambon som premiärkört den säger att den är väldigt lättkörd.
  • icka76

    Liss: Jag upplevde inte något EDS-problem alls. Läkaren sa att jag såg ut som en "normal" inuti och det var inga problem att sy ihop mig. Jag blödde knappt heller. Men det kan vara bra att informera dem om att du har EDS och att de ska vara försiktiga om du behöver sys. Jag vet inte hur stora problem du har med t.ex. höft och bäcken men det kan ju vara tufft för höfterna att ligga i gynställning länge. Sen har jag hört att EDSare som föder vaginalt har nytta av höftbälte efteråt för att stödja upp bäckenet. Det är även bra att informera om stygn, nackinstabilitet o.s.v. så att det står i din journal OM det skulle bli ett akutsnitt så du slipper tänka på allt då. Annrs är det nog inte så mycket annat. Jag kan säga att trots komplikationer med livmoder och urinvägsinfektion så var snitt det bästa för min kropp. Jag hade nog inte orkat rent fysiskt att föda vaginalt och mitt bäcken mår jätte bra.


    PP: Jag var oxå där rätt sent i graviditeten, gick som en snigel och fick stanna varje meter p.g.a. sammandragningar. Men vad gör man inte för att få fynda. Ett tips är att köpa massor av kräkhandukar, ca 20 st, de går år samt tvättlappar, både torra och våta och plastad frottè helst 10 st. de går oxå åt. Gosefiltar kräks och kissas ner mycket oxå.

  • icka76

    Monchichi: Vilken underbar resa ni haft, så romantiskt. Grattis

    Liss: Jag hade oxå problem med mina fötter. Är helt platt under i vanliga fall med bristningar i bindvävshinnan på båda fötterna så den extra tyngden var inte poppis.

    PP: Jobbigt med onda förvärkar men de säger att ju mer förvärkar ju "lättare" förlossning. Vet inte om det stämmer men du kan ju alltid hoppas.

    Sanne: Jag hade inte en enda förvärk med Alice bara en massa obekväma sammandragningar.

    Nu ska vi snart iväg till BVC och väga lilltjejen. Hon börjar bli riktigt stor nu, hela 3 veckor på onsdag.

Svar på tråden 30+ med upprepade ma/mf som väntar första barnet