• icka76

    30+ med upprepade ma/mf som väntar första barnet

    Mrs manner: Välkommen hit. Här finns det ett gäng mycket kloka och stöttande tjejer som kommit olika långt i graviditeterna. Tveka inte över att fråga om det är något eller bara gnälla av dig om du behöver. Vi vet alla vad du går igenom och håller tummarna att det ska gå bra för dig nu.


    EGO: Nu har vi satt ihop spjälsängen, känns skitskumt att det snart kommer att ligga en bebis där i. Bara 33 dagar kvar nu tills hon är här.

  • icka76

    Monchihci: Vi har köpt en Emmaljunga citycross med hårdlift. Smidig och lätt trots att det är 4 fasta hjul. Vi  kommer främst att köra den på asfalterade gångbanor och då är den en av de bästa enl. dem som kan. Jag ville inte ha 3 hjuling p.g.a. att jag har nedsatt kraft i armarna och är rädd att vagnen ska tippa åt sidan för att jag inte kan hålla emot. Vad gäller babyskydd ska vi hyra det från NTF (om det finns några kvar nu efter sommaren) kostar bara 400 kr för 9 månader. Jag tycker det är en onödig utgift att köpa ett nytt för flera tusen när man bara använder det så få månader. Men man kan ju ha turen att hitta ett bra begagnat oxå. Tänk på att beställa vagn i god tid för det kan vara lång leveranstid på dem. Vi beställde våran i mitten av maj och den har inte kommit än. Emmljunga kör bara en färg i taget vid tillverkning.  Annars är det väl inte så mycket du behöver tänka på just nu, förutom nöjesköpen. Det som man behöver sen är ju säng i någon form och skötplats. Vi har tecknat gravidförsäkring via folksam + försäkringen för 1200. Vi valde dem för att deras försäkring börjar gälla redan från v.23, de andras gäller först från v.26. Vi valde att teckna en för att jag riskerade föda förtidigt med min grundsjukdom och den täcker en hel del vad gäller neovård och så. Nu har vi som tur är inte behövt använda den (än) men det känns tryggt att ha den.

  • icka76

    Här var det lugnt, hur är det med alla?

    Pillan: Har inte sett dig här inne på ett tag, hoppas allt är bra.

    Liss och Massamys: Ni är väl på semester?

    Bettan: Dig har jag ju koll på från andra trådar

    Monchichi: Snart första arbetsveckan avklarad för dig, hoppas fogarna håller sig bra.

    Mrs Manner: Hoppas allt flyter på bra för dig oxå.

    Viktoria: Vill gärna veta lite mer om underverket

    Sanne: Hur går det med bröllopet? Kom inte riktigt ihåg när du skulle gifta dig. Hur har det föresten gått med klänningen, vet att du var lite orolig för om den skulle passa.


    V. 34+3. 27 dagar kvar
  • icka76

    Monchichi: Det borde underlätta med fogbälte. För mig passade inte bältet alls, men jag har ju andra problem med mitt bäcken oxå och jag kan inte ha bälte ens ogravid utan att det gör ont. Ring till närmaste sjukgymnast och be att få prova ut ett bälte. Jag fick låna ett i en vecka för att se om det fungerade, bra att kolla innan man beställer ett. Hoppas fogarna inte blir värre för dig. Har du ett fysiskt aktivt jobb? Du kanske kan få andra arbetsuppgifter eller bli sjukskriven på halvtid? Det sämsta man kan göra är att bita ihop och hoppas det blir bättre, för det blir det sällan om man inte tar det lugnare. Jag känner knappt av mina fogar om jag har tagit det lugnt, men det räcker att jag varit och handlat som jag gjorde igår för att 2 dagar ska vara förstörda fogmässigt för mig. Jag har mina problem i blygdbenet på höger sida och i högra ljumsken.

  • icka76

    Ett tips till er som inte beställt vagn än, gör det ganska tidigt. Vi beställde ju vår Emmaljunga i Maj och idag ringde jag och frågade vart den tagit vägen och då var den försenad. Jag ska få besked på måndag om när den kommer. Börja få panik nu när det bara är 3,5 vecka kvar.

    Monchichi:Vi har beställt en Dark Grey. Vet flera andra som har den färgen och de är jättenöjda. Fäckar och sånt syns mindre och det är en färg som aldrig blir omodern.

  • icka76

    Monchichi: Det var så vi tänkte, att man kunde skoja till det med färg och grått passar ju till allt. Vi tittade även på den svarta men det tyget kändes inte lika bra. Var typ ett sånt som kan suga åt sig damm. Ni får åka och titta på dem IRL istället och provköra. Ja jag hoppas att den kommer nu, senast om 2 veckor för annars blir jag riktigt grinig. De få i såfall dra av en hel del på priset för det ska inte ta 4 månader och få en vagn.

  • icka76

    Monchichi: De borde ha alla tygprover hemma. I allafall i en pärm. Det finns ju en mängd olika färgkombinationer att välja mellan. Lycka till på RUL i em

    Massamys: Ja, jag hoppas hon kommer med positiva besked rörande vagnen idag. Är inte upplagt för en massa strul just nu. När är det dags för ert RUL?

    Bettan: Låter mysigt med lillkillen. Jag har gosat med min " lillkille" nu på morgonen. Fast han är en 8 år, 7 kg tung hankisse

  • icka76

    sanne: Håller mina tummar att vädergudarna är på er sida på lördag

    Liss: Är fakiskt oxå imponerad över hur bra jag mår i kroppen, trodde jag skulle vara rullstolsburen det sista iom att jag är så dålig i mitt bäcken i vanliga fall. Ingen av mina läkare trodde att lillan skulle hålla sig inne så här länge. Det enda jag märkt av är att hon ligger väldigt djupt ner i bäckenet men det är ju inte konstigt eftersom det är så instabilt. Min teori ang att jag mår så bra i bäckenet är att nu ger livmodern stöd därinne och stabiliserar. Nu är jag mer orolig över hur det blir när det är tomt där inne och bäckenet ska dra ihop sig igen. Är även nervös nu inför snittet att bedövningen inte ska ta och att de inte lyssnar på mig när jag säger hur jag ska sys.

Svar på tråden 30+ med upprepade ma/mf som väntar första barnet