• icka76

    30+ med upprepade ma/mf som väntar första barnet

    Bettan: Nej, kalcium. I normala fall beror ofta kramper på magnesiumbrist men just under graviditet när kroppen kräver extra kalcium så kan man få kramper i vaderna.

  • icka76

    Massamys: Tycker att det låter som sammandragningar och det är inget man ska ta lätt på, speciellt inte så tidigt i graviditeten. Vill på inget sätt skrämma dig men det kan bli att bebisen kommer allt för tidigt. Jag tycker du ska ringa din BM och förklara hur det kändes. Jag fick sammandragningar i v.18 och blev inlagd på förlossningen över dagen och fick bricanylsprutor, efter det har jag tagit det jättelugnt och verkligen lyssnat på kroppen. Ett jobb är aldrig viktigare än ens egen hälsa.

    Ninni: Det känns faktiskt lite bättre i nacken idag Hur mår du. Har du testat nått mot illamåendet än? Hoppas det ger med sig snart.

    PP, Monchichi och Sanne: Tänkte på det här med kramper. Man kan få det om man dricker för dåligt oxå så drick mycket vatten nu.

    Sanne: grattis till lyckat RUL vad skönt att allt såg bra ut av det hon såg och att ni fått ny tid. Du har ju redan ställt in dig på en julafton på BB så en vecka hit eller dit Ha det gott på landet

    Bettan: Allt bra med dig idag?

    Idag kommer sambons kusin med familj, 2 barn 4 och 1,5 år. De ska stanna i ett par veckor. Sambon är så glad över detta så jag har inte haft hjärta att protestera. Hur fasen ska jag orka med 4 personer varav 2 barn runt mig nu? Somtur är ska vi åka i väg ensamma ett par dagar då och då. Jag tycker jättebra om dem men det är jobbigt att har folk här när man är höggravid med allt vad det innebär.

  • icka76

    God morgon/middag!

    NInni: Säger som de andra, härligt att du mår dåligt

    Bettan: Mysigt med en liten valp i huset, men en hel del jobb oxå kan jag tänka mig. Sambon vill gärna ha en hund, just nu lutar det år Jack Russel men jag vet inte. Det är ju ganska mycket hund i en liten kropp, så vi får se. Det är väl snart dags att ändra på sidfoten för dig?

    Massamys: Hur känns det i magen nu när du varit ledig över helgen? Jobbigt med vovven. Vår gammelkatt, åkte in och ut hos veterinären hela förra året med kloproblem. Hans var iofs självförvållat då han slogs med ungtupparna i området. Han har fåt amutera en bit av en tå men de andra tre klorna har läkt jättefint, trots att hela klokapseln varit borta varje gång.

    Min lilla i magen börjar växa ur sitt bo nu. Hon sparkar knappt längre utan bökar och sträcker på sig mycket. Man känner konturerna av henne när man känner på magen och hon putter tillbaka om man putter på henne, jättemysigt. Börjar tröttna på att ha folk omkring mig hela tiden nu, men på onsdag åker vi brt ett par dagar och när vi kommer hem har vi huset för oss själva igen

  • icka76

    Hej tjejer! Har inte haft tid att kika till er dels p.g.a. av besöket och dels på att vi varit bortresta. Har läst igenom allt ni skrivit och det verkar vara både sorg och glädje.

    NN: Det gör ont i hela kroppen när jag läser om ert ma. Nu har du nog redan genomgått skrapning/cytotec och jag hoppas att det gick så bra det bara kunde. Det finns inget jag kan säga för att underlätta för dig/er men jag tänker på dig. Kram

    Viktoria: Grattis till den stora lillkillen Första trådbebisen är alltså här nu

    Sanne: Kan bara hålla med Bettan Om Sicilien. Vi var oxå i Taormina, eller rättare sagt Giardini Naxos, ligger precis nedanför och vi SKA tillbaka. Vi hyrde bil och åkte upp på Etna och till lite andra ställen.

    Bettan: Jösses tjejen, vilka underbara nyheter, att bebis växer som den ska. Förstår att du fortfarande sörjer vovven men jag hoppas att allt detta positiva som händer dig nu, människo+hundbebis kan få sorgen att bli lite mjukare, eller mer grå. Kram

    PP: Jag mår bara fint. Börjar längta efter lillan mer och mer nu. Är inte speciellt trött på att vara gravid än, eller jo när det är varmt ute och fogarna och halsbrännan är på topp. Men oftast mår jag ju väldigt bra. Det är ju så mysigt att "kommunicera" med henne där inne. Tror att jag faktiskt kommer att sakna det när hon är ute sen. Har dock börjat få mer och mer problem med kramp och inte bara i vaderna utan insidan låret och i går i bröstmuskeln och bicepsen på vänster sida. Gjorde skitont!!! Har som träningsvärk i dag.
    Ang. Ullared kan jag tipsa om fredag eftermiddag. Brukar vara helt ok då. men nu iom det nya parkeringshuset + att du byggt ut ytterligare 3000 kvm så är det helt ok när som tror jag.

    Idag var vi och köpte parkettgolv till bebisrummet så nu ska vi bara köpa garderob, sen är det bara att börja med renovering

  • icka76

    Hej tjejer!

    SanneS: Grattis till lyckat RUL och ännu en tjej i tråden Du har en härlig tid framför dig nu med bröllop och resa innan hon tittar ut. Visst känns det mysigt att känna henne så tydligt? Min lilla försöker bryta sig ut ur magen mest hela tiden. Känns riktigt skumt när hon drar med fot/knä/armbåge hårt på insidan av magen.

    Liss och Pillan: Är ni redan i 7e månaden och 3e trimestern!! Känns som att det var igår jag var där. Snart får ni oxå träffa era små

    Vi har varit över i fredrikshamn tors-fre och bott på badhotellet. Upptäckte en skum sak när jag badade. När jag låg hela jag unde vattnet blev magen helt mjuk, som att luften gått ur. När jag ställde mig upp blev den hård igen. Men vad skönt det var att känna sig lätt, bara för en stund. Men jag upptäckte oxå att det var svårare att simma och hålla sig flytande. Magen ville sjunka hela tiden

    Vinkar till er andra.


    v. 32+5 (33)
  • icka76

    Monchichi: Så ni har oxå varit nattvakter. Vi har haft sambons systerson på 16 månader här över natten. Men vilken "lätt" unge. Han är som en solstråle och somnade vid 22 igår och sov tills kl 9 i morse Vaknade och var ledsen en gång i natt men då krävdes bara nappen och snutten så somnade han om. Jag har däremot inte sovit så mycket. Dessa förbannade jävla (ursäkta) kramper håller mig vaken. Men efter 2 avsnitt av Criminal minds mellan 03.00-05.00 somnade jag om

    Idag ska vi storshoppa på IKEA, blir 2 garderober, 1 skötbord och en massa småsaker.

  • icka76

    Bettan: De största riskerna borde väl vara de första 12 veckorna även för dig? Är inte statistiken baserad på dem utan behandling? Självklart får du vara orolig, det har jag varit under en stor del av denna graviditeten oxå med tanke på blödningar och sammandragningar. Du har väl KUB-UL denna vecka? Hoppas allt ser fortsatt bra ut och mina tummarna är stenhårt knutna för dig.


     


    Nu är vi hemma från IKEA, blev "bara" en nätt liten summa på 11300kr och då fattas det några saker som var slut. Pappa håller på att sätta in den nya garderoben på kontoret just nu. Ska bli så kul att "inreda" den sen.

  • icka76

    Monchihci: Man får gå till MVC på arbetstid. Kanske inte varje vecka men på rutinkontrollerna. Man ka även ta ut fp vid föräldraträffar o sånt. det kan både du och din sambo göra.

    Bettan: Ja, tänk om det kunde vara smärtfritt att föda barn

    Kom på att det bara är 5 veckor kvar tills bebis kommer ut nu. Så Bettan vi kan räkna ner ihop, mitt snitt blir ju dagen innan ert RUL, ofattbart. Appropå att alltid kolla pappret vid toabesök så gör jag det fortfarande, fråga mig inte varför för nu gör det inte sååå mycket om hon får för sig att titta ut. Men det kommer nog sitta i ett tag det där. Nä nu ska vi ut en tur på havet med båten, syns senare.

Svar på tråden 30+ med upprepade ma/mf som väntar första barnet