• umeafia

    BVC avråder från resa till Spanien/Grekland. Vad tycker ni?

    Vår son är 2,5 månad och vi funderar på att åka på en charterresa All Inclusive till Grekland, Spanien eller Bulgarien. Ringde BVC för att fråga om vaccin för en sådan liten och fick svaret att de avrådde oss från att åka helt. Inte för vaccinet utan för värmen.
    Förstår ju givetvis att det blir varmt för vår lille men vår mening var att skydda honom i allra högsta grad och anpassa resan efter honom. Blev ändå förvånad när hon sa barskt avrådde, tycker man hör hela tiden om familjer som far och flänger med barn.

    Vad tycker ni? Har ni rest med så små barn till varma länder?

  • Svar på tråden BVC avråder från resa till Spanien/Grekland. Vad tycker ni?
  • UpsyDaisy

    Jag hade inte åkt...men jag gillar inte värme så det är inte så konstigt :P

  • Fru Krokodil

    Jag har åkt till riktigt varma länder men då har bebisarna varit lite äldre,runt 8 månader. Det har gått bra om man använder mycket sunt förnuft och ser till att dom alltid hålls i skugga samt får extremt mycket att dricka. Nätterna däremot har varit jobbiga då värmen är lika intensiv nästan som på dagarna.
    Tvinga inte på babyn pyjamas och täcke utan låt den ligga i bara blöjan och sova. Kom nyss hem från Turkiet och min yngsta var lika blek som när vi åkte -det visar att jag hållt honom lagom sval och utanför solen !

  • TwistedSister

    Men hur överlever grekiska och spanska barn då? Eller det gör de kanske inte? Det kanske är helt normalt att  bebisarna dör som flugor därnere i värmen

  • Här och nu
    Waersta skrev 2010-07-09 09:17:00 följande:
    Undrar vad BVC tycker om alla bebisar som redan bor i Grekland/Spanien..

    Jag hade åkt!
    Ammar Du? Då behöver man ju inte tänka på att ge barnet extra vätska eller så..
    Fast när min äldste föddes var det en het sommar och vi råddes ge barnen vätska trots amning/ersättning.
  • Katten Janson

    Ja jag skulle åka men vara uppmärksam så att barnet är i skuggan, får extra vätska och så. Personligen skulle jag se till att jag har arcon. Vår kille var sex månader när vi var i en varm stad i flera veckor. Han klarade det bättre än oss.

  • Birgitta L

    Svar till uemafia:

    Jag förstår BVC:s råd och instämmer helt i det. Det handlar inte om att inte kunna åka utomlands till värmen med små barn, utan om att det just nu är extremt varmt i just Spanien, +44 grader! Och det är definitivt för varmt för en så liten baby. De som bor och lever i Spanien riskerar just nu att dö av värmen, och det gäller speciellt små barn och gamla.

  • Katten Janson

    Kolla upp hur det är där ni ska bo. Har erfarenhet av 44C i Madrid och samtidigt 32C i Barcelona. Det var outhärdligt i Madrid men riktigt skönt och småfläktande i Barcelona.

  • mariamitsu

    Vad ska man på en solsemester att göra om man ska sitta i skuggan hela tiden? Nej då stannar iaf jag hellre hemma ;=)

  • umeafia

    Tack för alla era svar. Verkar vara spridda skurar även om majoriteten tycker vi ska åka. Vad tror ni om att resa innan barnet har fått sitt 3månaders vaccin?

Svar på tråden BVC avråder från resa till Spanien/Grekland. Vad tycker ni?