• Blackbird

    ADD symptom hos vuxna

    strulmaja skrev 2011-01-12 12:10:43 följande:
    Ja att få känna gemenskap, ett slags tillhörande, är nog inget nån av oss här blivit bortskämda med. Jag tror eller vet också att det finns mycket hjälp och kunskap att hämta här, ibland hjälper det bara att läsa om er andras knasigheter så känner jag mig hjälpt, det är helande att veta att man inte är ensam om att ha det såhär och att vi är många som kämpar oss igenom vardagen och alla dess bestyr.

    Sen det här med egoismen. Jag vet inte om det är fler än du och jag som noterat det. Men jag kan säga som så, att trots att jag är medveten om att många här skriver inlägg efter inlägg om sig själva så har jag inte uppfattat någon som egoistisk eller självcentrerad. Jag får inte alls den känslan från någon här i tråden. Tvärtom. Och eftersom vi delar så mycket redan är jag ju inte dummare än att jag förstår att ni andra också blir ivriga och har ett jättebehov av att få ventilera om er själva och era liv. Och så tycker jag att det ska få vara. Jag är i alla fall helt ok med det. Så var hur ego och själviska ni vill här, kan ju kännas skönt med en sådan plats också ibland, där man faktiskt inte behöver ta den typen av hänsyn som man "måste" annars utan "bara vara" som vi är.
    Så bra skrivet!
    Conscience is dead
  • Blackbird
    Harlow skrev 2011-01-12 20:32:04 följande:

    Hej bullen, jag är en tjej på 29 snurriga år.
    Jag och syrran har precis lagat jättemiddag och avnjutit tillsammans med pojkvänner och barn.
    När vi skulle duka av efter kaffet ställde jag mjölken i tallriksskåpet. Är jag normal?
    Hejdå.


    Jovars och lite tankspridd bara
    Conscience is dead
  • Blackbird

    Ni som har gjort utredningar, fick först frågar om varför ni ville göra det? Jag menar, ville de veta vad ni ville få ut av det då ni först i vuxen ålder ville veta?

    Läste i nån sajt om någon som blivit riktigt dåligt behandlad för att han som vuxen sökte hjälp. De tänkte att om han har klarat sig så bra hittills så är det väl onödigt att ta reda på om han har ADHD eller inte...

    Den sortens bemötande skrämmer mig... 


    Conscience is dead
  • Blackbird
    strulmaja skrev 2011-01-12 22:32:40 följande:
    Vi är mer lika än du tror där. När det gäller oförätter, då någon gjort mig illa etc, sådant glömmer jag inte i första taget. Liksom du grubblar och (över)analyserar jag mycket i sådana situationer. Jag har också taskiga erfarenheter med mig i bagaget, misshandel, våldtäkt och sådant och jag tror att det är sådanan händelser som gjort mig mer på min vakt. Jag kan fortfarande vara naiv men jag skulle inte påstå att jag är godtrogen. Precis som du finns där misstankar emellanåt och en anledning till varför jag analysera så mycket och försöker förstås någons avsikter är väl kanske av rädsla för att få en kniv i ryggen. Du förstår vad jag menar.
    I hear you...Jag har dock lite kvar att gå innan jag slutar vara godtrogen.
    Conscience is dead
  • Blackbird
    strulmaja skrev 2011-01-12 22:49:04 följande:
    Ok varning men nu fick jag en sån där "urge to tell".
    Jag har tänkt på det ett par ggr men glömt men NU kom jag på vad det var igen.
    Vill så gärna dela med er.

    Jo, när jag var hos läkaren i måndags så frågade han om jag behövde mer medicin (jag knaprar ju sertralin). Han sa något i stil med: Hur ser det ut med medicinen? Behöver du förnyat recept? och jag hör mig själv svara: Jag tror det är lugnt faktiskt (fast sanningen var att jag inte hade NÅGON som helst koll på hur många piller jag hade kvar)
    Sekunden senare tänkte jag: Men hallå eller?! Här sitter jag hos en psykiater, har precis pratat om och berättat för honom om mina ADHD-symtom, everything is already out there, så varför låtsas något annat?

    Så jag säger: Nä, vet du vad, sanningen är den att jag inte har någon som helst koll på hur många piller jag har kvar. Jag minns inte ens när jag hämtade ut sist.
    När jag hörde mig säga det så skämdes jag. För jag har aldrig vågat vara så ärlig och visat mitt "rätta jag" utan maskerat mina brister och svagheter. Jag förberedde mig på höjda ögonbryn, stora ögon och ett "Men lilla gumman då, sådär strulig kan man ju inte vara" men han sa:
    Ok, jag kan kolla på datorn när du hämtade ut senast. Punkt.
    Vet ni hur j-a skönt det kändes? Vilken otrolig lättnad att kunna berätta en sådan sak, vara precis sådär strulig som jag är och vara ärlig med det utan att bli ifrågasatt eller kritiserad!
    {#emotions_dlg.flower}
    Conscience is dead
  • Blackbird
    strulmaja skrev 2011-01-12 22:55:10 följande:
    Det enda läkaren sa till mig var att i alla fall behövs inte en utredning. Enligt honom kunde man få hjälp ändå. Han sa också att man bör ha i åtanke att man blir stämplad på så sätt att när man te.x ska ta körkort så måste man ha tillstånd (om man har diagnos ADHD). Nu har jag redan körkort men just den grejen hade inte bekommit mig ändå. Men för andra kanske det är känsligt och något man bör vara medveten om. Däremot frågade han aldrig rakt ut varför jag ville göra en utredning. Han hann kanske inte för jag berättade rätt fort att det vore trevligt att kunna behålla ett jobb, orka med studier och klara av vardagen och familjelivet.
    Skönt då att jag har körkort, men vetifan om jag inte är trafikfarlig ändå  

    Bra att du fick en läkare som inte var ignorant. Jag ska söka hjälp nästa vecka när jag får pengar. Först ska jag kontakta min läkare på VC och så hoppas jag att hon remitterar mig till neuropsyk.
    Conscience is dead
  • Blackbird

    En sak som är jobbigt är att min tankspriddhet och glömska förvärras tio gånger när jag mår psykiskt dåligt. Det är för att jag grubblar så förbannat mycket att min hjärna stänger av. Zombie som jag skrev om tidigare.

    Nu vet jag inte om ni kommer ihåg att jag skrivit om det där med att jag trodde att en kvinnlig bekant var min tandläkare. Det var under en tid då jag och mitt ex bråkade mycket och jag mådde fruktansvärt dåligt.

    Vid två tillfällen, under den perioden då jag mådde psykiskt dåligt, hände det att jag, när jag parkerade bilen, glömde att stänga bildörren. Inte låsa, utan när jag steg ut ur bilen gick jag raka vägen hem utan att stänga bildörren. Så den var öppen. Bilen är mina föräldrars, så nästa dag när de skulle köra den trodde de att nån hade gjort inbrott i bilen. Men konstigt att inget hade blivit stulet Idiot-jag kom ju inte ihåg någonting av det där så jag trodde också att det hade blivit inbrott i bilen!

    Detta hände en andra gång också, men då jag var en bit ifrån bilen kom jag helt plötsligt på att jag glömt stänga dörren. Som tur var.

     


    Conscience is dead
  • Blackbird
    strulmaja skrev 2011-01-12 23:04:15 följande:
    Det här med körkort och bilkörning har ju diskuterats en del här.
    Jag kan ärligt berätta att jag inte är helt trafiksäker. Mina ADHD-symtom finns ju där även när jag kör bil. Det positiva är att jag tycker bilkörning är roligt och jag älskar fart. Så jag blir inte disträ eller uttråkad av själva bilkörningen, det ska vara miljön utanför då som kan bli tråkig. Typ när det är milsvis med åkrar och annat shit. Men det funkar bra att köra så länge allt flyter på som det ska. Ska jag köra till en ny adress, om det är vägarbete, omdirigering av vägen jag åker på, kö, uttryckning eller liknande DÅ får jag problem och DÅ skulle mina stackars passagerare garanterat märka av min ev ADHD. Hur är du när du kör?
    Förstår.

    Jag försöker hålla mig till stadskörning då jag är livrädd för motorväg och fart, till skillnad från dig Sen har jag sämsta lokalsinnet också, så blir jag omdirigerad blir jag nervös som få. Jag har tyvärr varit nära att krocka några gånger då jag inte varit tillräckligt uppmärksam och då har det alltid skett när någon suttit med som passagerare. När jag kör ensam blir jag mer uppmärksam dock!! Har också lite svårt för avståndsbedömning så därför tar jag det säkra före det osäkra allt som oftast och väntar tills en bil har kört förbi om jag ska ut på vägen, även om bilen är längre bort än vad jag tror.

    Fast när jag skriver ner det låter det värre än det är... 
    Conscience is dead
  • Blackbird
    strulmaja skrev 2011-01-12 23:08:22 följande:
    Men alltså... vem tusan VILL gå igenom en sån där utredning av ren nyfikenhet? Jag menar.. det är ju inte roligt och man vinner inget på det så jag förstår inte hur eller varför, om man inte har några problem alltså.

    Ja, det är skrämmande hur dålig koll man har på det där. Läkaren sa åt mig att skaffa en sån där dosett. Har redan, sa jag. Ja, men dom är väl bra? sa han. Jo, om jag bara kom ihåg att ta den sabla medicinen också, då är dom ju super.
    Jag vill gå på utredning för att först och främst veta om jag faktiskt har en "störning" (heter väl så?), om mina problem beror på "störningen" och hur man kan träna upp sig, träna upp hjärnan. 
    Conscience is dead
  • Blackbird
    strulmaja skrev 2011-01-12 23:11:03 följande:
    Vad är det du funderar och grubblar på så mycket vännen?

    För mig är det nog tvärtom. Tror jag.
    Fast detta skedde för några år sedan. Idag är jag lugnare även om jag fortfarande är tankspridd.

    Men det var en tid då mitt ex var väldigt jobbig och det ledde till en depressiv period.

    Vad skönt att du inte tappar huvudet helt  
    Conscience is dead
Svar på tråden ADD symptom hos vuxna