• Blackbird

    ADD symptom hos vuxna

    TjockKatt skrev 2011-01-09 12:12:44 följande:
    Nja, jag minns ofta detaljer i folks utseende, och förknippar de detaljerna med den personen, tex om det är en tandläkare så minns jag att hon hade grått hår och en leverfläck på kinden så skulle jag se henne på vårdcentralen skulle jag känna igen henne. Men att se henne ute på stan skulle ta mig ett tag att känna igen henne.

    Det finns ju någon diagnos som gör att man har svårt att minnas ansikten, prinsessan Victoria har det bland annat. Minns inte namnet dock. Brukar höra ihop med dyslexi har jag för mig.

    Välkommen till tråden föresten!
    Tack snälla! Se där, vad olika  

    Jaså, detta finns i en annan sorts diagnos? Ska försöka ta reda på vad det är för diagnos! 
    Conscience is dead
  • Blackbird

    Jaha, kan nog sluta vara anonym då...Japp, här jag! Klanten som glömde trycka på anonymknappen


    Conscience is dead
  • Blackbird
    Harlow skrev 2011-01-09 12:57:51 följande:
    Hahaha! :0) Här behöver man inte vara anonym. ;) Jag FÅR inte vara anonym längre, iallafall inte förrn den 13 januari står det här ovan. Man får inte anklaga folk för att trolla har jag nu lärt mig.
    Välkommen hit! Flört Hjärta
    Tack

    Ja, det är mycket som är dödssynd här Drömmer 
     
    Conscience is dead
  • Blackbird
    strulmaja skrev 2011-01-09 13:01:12 följande:
    Välkommen, anonym eller ej, who the F cares Glad 
    Harlow skrev 2011-01-09 12:57:51 följande:
    Hahaha! :0) Här behöver man inte vara anonym. ;) Jag FÅR inte vara anonym längre, iallafall inte förrn den 13 januari står det här ovan. Man får inte anklaga folk för att trolla har jag nu lärt mig.
    Välkommen hit! Flört Hjärta
    Får man inte?
    Tackar! Ja, när jag tänker efter. Det är ju inget som kommer ut på löpsedlarna iallafall
    Conscience is dead
  • Blackbird
    Harlow skrev 2011-01-09 13:19:10 följande:
    Strulmaja - nej, det får man ej. Som straff får jag inte vara anonym på ett tag.
    Men precis som du sa, who the F cares?

    Igår var jag på släktträff, vi hade jättekul.
    Jag avslutade kvällen med att tappa bort min telefon, så nu ligger den och burrrar någonstans hemma hos min morbror.
    Jag minns att jag tog kameran och telefonen, la dem på något bra ställe och tänkte "jag får INTE glömma dem sen när jag går hem". Kameran fick jag tydligen med, men telefonen är puts väck.
    Jag börjar lära mig att om jag tänker "jag får inte glömma" så glömmer jag garanterat.
    Jag gör samma sak jämt! En gång var det riktigt skrämmande då jag höll på att glömma min väska på en tvärbana i Stockholm. I min väska fanns hela mitt LIV Jag har kommit på att om jag lägger saker och ting bredvid mig, istället för att hålla i dem, så glömmer jag bort dem. 

    Jag vet inte VAD som gjorde att jag i sista sekund kollade sätet och såg att jag lämnat min väska, men det verkligen sög till i magen när jag insåg hur klantig jag varit... 
    Conscience is dead
  • Blackbird
    Harlow skrev 2011-01-09 13:33:58 följande:

    Usch fy, det är så galet jobbigt när man tappar bort viktiga saker. Vilken tur att du såg den i sista sekund!!


    På väg till badhuset i förrgår lade jag en jättefin filt ovanpå åkpåsen, en filt som vi köpte i Spanien när Elliott var liten. När vi kommer fram till badhuset är den borta, då har den glidit av vagnen och jag missade det helt tydligen, detta trots att den är STOR och jag måste ha trampat på den. Jag var fullt upptagen med att spana uppåt mot hustaken för att se att ingen istapp riskerade att ramla ner i huvudet på oss...

    En annan grej jag tänkt på när det gäller ansikten och att minnas människor.
    Jag har jättelätt för att "klumpa ihop" människor om de har lika utseenden, detta så till den milda grad att jag nästan tror att det är samma människa fastän jag VET att de inte är det. Detta hände senast igår, på kalaset fanns några barn som jag inte träffat förut, de påminde mig jättemycket om en annan syskonskara och vips så förvandlades de liksom till den andra familjen.
    Detta kan vara lite av ett problem ibland, om jag träffar någon som påminner mig om någon annan som jag tycker mindre bra om så tycker jag automatiskt mindre bra om den nya människan... :S Samma om jag träffar någon som påminner mig om någon jag gillar, då gillar jag automatiskt den personen.
    Detta gäller förstås bara i början innan jag lärt känna personen på riktigt, men det är lite jobbigt eftersom jag upplever att min hjärna har svårt att skilja lika människor åt, även om mitt förnuft talar om för mig att jag borde göra det.


    Så det råder rätt mycket tankspriddhet hos dig med?

    Hmmm...det om att klumpa ihop människor med liknande utseenden har jag aldrig varit med om. Men förstår att det känns jobbigt  
    Conscience is dead
  • Blackbird
    Harlow skrev 2011-01-09 13:53:00 följande:
    Jag är den mest tankspridda person du kan tänka dig. Jag är en så'n som sätter glasögonen på huvudet och sen springer och letar efter dem (jag kanske borde kolla så inte telefonen sitter bakom örat)... Jag kan lägga nycklarna i kylskåpet, stoppa glassen i skafferiet och kakorna i frysen o.s.v. o.s.v. Detta gör att jag vanligtvis överkompenserar genom att kolla allting hundra gånger, jag blir istället FÖR noggrann och det är jätteutmattande. :(
    Just ja...det var så det låg till. Väldigt energikrävande!

    För mig blir det såhär därför att jag samtidigt tänker på femtielva andra saker. När jag kommer på mig med själv med att tänka på andra saker så tvingar jag mig själv att istället tänka: "Sätta kammen på hyllan, sätta kammen på hyllan, sätta kammen på hyllan, sätta kammen på hyllan..."  under tiden jag kammar håret, och liksom sätter väldigt stort fokus på det jag ska göra när jag blir klar med kamningen. Alltså upprepar i mitt huvud vad jag ska göra så jag inte glömmer bort det. 
    Conscience is dead
  • Blackbird
    Takex skrev 2011-01-09 14:12:37 följande:
    Hehe där fnissade jag gott för mig själv. Gör precis samma sak. Ser hel fokuserad ut och upprepar i huvudet vad jag ska göra. Det går alltid sämre än när jag inte gör det. Om kammen hamnar på hyllan så misslyckades jag istället helt med de 10 andra sakerna som också skulle ordnas i samma veva. Hopplöst!
    Precis! Skrattande
    Conscience is dead
  • Blackbird

    Nu måste jag iväg, men ha det så bra så länge!


    Conscience is dead
  • Blackbird
    Harlow skrev 2011-01-09 14:27:34 följande:
    Hahaha, exakt så gör jag också. Man känner sig lagom galen när man har dessa mantran ekandes i huvudet, men det är enda sättet att komma ihåg nåt. Så gör jag ofta med telefonnummer om jag ska försöka komma ihåg dem, det är nämligen i princip omöjligt för mig. "7844545 - 7844545 - 7844545 - undrar vad vi ska äta till middag - F-N vad var numret nu igen??? - 785??+ 784???788???" Så brukar det gå till i mitt huvud. Jag kan inte släppa in en enda tanke mellan, då är allt borta. Samma om någon tilltalar mig, *poff* så är det jag skulle minnas borta.
    Hej demens.
    Så frustrerande!

    Intressant att du nämnde demens. Har flera gånger tänk om det verkligen inte är så att jag håller på att bli dement För vissa saker jag gör är ju verkligen inte normalt! Eller det känns inte som att det är normalt iallafall  
    Conscience is dead
Svar på tråden ADD symptom hos vuxna