• Poussin

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Hej!
    Hoppas gärna in här om det går bra, är också en låg AMH'are (0,34). Kämpar för att få första barnet, är nu mitt uppe i vår andra IVF på CvL, vid första försöket fick vi ut 3 ägg vilket de tyckte var bra (kan väl säga att jag inte delade deras uppfattning...), ett blev befruktat och tillbakafört med inget pluss. 3 månader senare blev jag spontant gravid, men det slutade tyvärr i MF i v 8 :( Så vi bestämde oss för att satsa på en till IVF, började spraya 24/12 och sprutar Menopur 300 sedan den 7/1, ska på VUL på torsdag, börjar bli lite smått nervös för hur det ser ut... Har inte vågat fråga vad vi har för chans att lyckas, rädd att bli deppig om det är för dåligt, men de sa i alla fall att det var positivt att jag blev spontant gravid och att jag fortfarande är "ung" (33 år)
    Vi blev rekommenderade ÄD av läkaren som upptäckte mitt låga AMH, men vi bestämde oss för att testa några IVF först och jag hoppas verkligen att det kommer gå vägen! Jag har en bra känsla av 2011 - det känns som ett pluss-år! {#emotions_dlg.flower}

    Linn - Håller tummarna för att det ser bra ut imorgon!

    PP08 - Vad glad jag blir av att läsa att ni lyckats - lycka till med det kommande försöket!

  • Poussin

    Linn,
    Grattis till dagens skörd!!! Nu håller vi tummarna för att de blir befruktade -  vad spännande! Glad 

    Grisensmamma,
    Stort grattis till graviditeten, tack för att du delade med dig av din historia!

    Anemon,
    Jag har också VUL imorgon, är nervös som bara den. Lycka till imorgon, håller tummarna för att det ser bra ut!

    Jegs,
    Jag förstår att det är tungt, jag vart helt knäckt när jag fick reda på mitt låga AMH, läkaren rekommenderade ÄD och skickade även en remiss på ÄD, då valde vi att gå privat och göra IVF, gjorde vårt första försök 2 månader efter jag fick beskedet om mitt dåliga värde, kändes skönt att komma igång så snabbt. Det blir lite lättare när beskedet sjunkit in, men som Linn skriver så kommer sorgen och tomheten hänga kvar tills man sitter där med sin lille bebbe i famnen.
    Jag har också ett gäng gravida vänner och de som inte är gravida har redan 1 eller 2 barn, är självklart glad för deras skull, men skulle så gärna vilja vara i deras situation. Och jag är verkligen den enda som har svårt att bli gravid - de andra tänker barn och så är de gravida...
    Tappa inte hoppet - häng här med oss! Kram till dig {#emotions_dlg.flower}

    Alfonspalfons,
    Härligt att höra att du är inne i en hoppfull period - håll hoppet uppe, nu ska ni testa ÄD och det kommer säkert att gå bra! Vi har bestämt oss för att göra max 3 IVF försök (2 till efter detta) sen går vi vidare till ÄD, tror inte jag orkar mer än så och det känns bra att ha en plan.
    Har ok FSH, vet inte östradiol. Lycka till med ÄD! 

    Styrkekramar till alla kämpar - 2011 kommer att vara vårt pluss-år! Solig

  • Poussin

    Hej!
    Det gick över förväntan, han såg 1 stor och 4 små blåsor, samt några pyttiga som med lite tur hinner växa till sig till ÄP - jag är supernöjd! Skrattande De ringer i eftermiddag om fortsättning, kommer troligtvis få öka på Menopur till maxdos, lika bra det så svårstimulerad som jag verkar vara! Hoppas slippa komma tillbaka på VUL, det blir så meckigt med jobbet, men det får lösa sig. Bra start på dagen!

    Linn,
    Det behövs bara ett ägg för att lyckas, jag är säker på att det kommer fortsätta dela sig så att du blir ruvare fr o m imorgon - jag hänger på i ruvar-klubben om en vecka! Men visst är det nervöst, håller tummarna för dig och ägget! {#emotions_dlg.flower} 

    Jegs,
    Precis som Linn säger, jag tror inte vi ska vara så hårda mot oss själva. Jag tror även att generna kan spela in, i alla fall är det så i mitt fall, det tog mina föräldrar 7 år att få till lillasyrran! Visst är det bra med en sunt leverne, men jag tror de flesta av oss känner att vi borde träna mer och äta bättre (jag gör det i alla fall).
    Det enda positiva jag har lyckats hitta med mitt låga AMH är att jag i alla fall VET varför det inte blir någon bebis, det är inte för att jag stressar för mycket, tränar för lite eller tänker på att jag vill bli gravid (tänk vad många härliga råd man får). Vi testar med IVF nu, funkar inte det kommer vi att gå vidare till ÄD och funkar inte det så kommer vi att adoptera - för jag kan inte tänka mig ett liv utan barn! 

    Anemon,
    Hur gick det på ditt VUL?

    Alfonspalfons och Linn, ni är båda inne på lite samma spår med att man skyddat sig under alla dessa år för att inte blir gravid - i väntan på att verkligen börja försöka. Ja tänk om man vetat att det skulle vara så här svårt att bli gravid, då hade man nog slutat med piller och allt annat skydd långt tidigare!

    2011 kommer att blir toppenår med pluss till oss alla!!! Solig

  • Poussin

    Nu ringde CvL, ökar till Menopur 450 fr o m ikväll, nytt VUL på tisdag och sen ÄP på torsdag eller fredag! Glad

    Kram

  • Poussin

    Anemon: GRATTIS, det är ju kanonbra!!! Glad Vad roligt att vi blir flera ruvare som kan följas åt!

    Kramar till er alla! {#emotions_dlg.flower}

  • Poussin

    Linn,
    Åh GRATTIS, vad glad jag blir för dig skull - det är ju fantastiskt!!! {#emotions_dlg.flower} Tänk vilken resa ni gjort och nu sitter du där och ruvar på ett toppenembryo! Njut av din lycka och ta hand om dig. När har du TD?
    Stor kram  Solig

  • Poussin
    Jegs skrev 2011-01-14 16:50:45 följande:

    Grattis grattis!


    Jag tror att ni snart får berätta vad alla förkortningar står för, ÄP har jag listat ut men TD hmm...

    Är så spännande att få era uppdateringar varje dag... // Jegs


    Testdag! Glad

    Är det några andra du undrar över? Vet att en del förkortningar är allt annat än självklara...
  • Poussin

    Hej!
    Jag går på akupunktur och tar kinesiska örter (alltså TCM) och jag har pratat med honom om AMH-värdet. Han var inte av uppfattningen att det gick att påverka, då man har den äggreserv man är född med, men däremot var han lite kritisk till det sätt som AMH värdet används idag och menade att vissa läkare lägger alldeles för stor vikt vid värdet. Däremot så ska TCM vara bra för äggkvaliteten och han sa även att många får fler ägg än vid tidigare försök. Vi får väl se, jag rapporterar om det funkat för mig nästa torsdag/fredag. Flört

  • Poussin
    Bengalen skrev 2011-01-15 19:58:58 följande:
    Hur länge har du hållit på med TCM Poussin? Själv har jag hållit på i snart 10 månader. Det ska bli spännande att se om ditt resultat blir bättre, det hoppas man ju verkligen.
    Min akupunktör tror inte nödvändigtvis att jag har ett dåligt AMH-värde bara för att jag har haft ett så högt FSH. Han menar att jag har ju inte slösat på min äggreserv i och med mitt höga FSH-värde, men vi får väl se...
    Jag har hållt på i snart 4 månader, jag mår bättre sen jag började med det och nu återstår att se om det har någon inverkan på äggen och äggkvaliteten också. Glad
Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH