• Linn73

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    callimero skrev 2010-11-16 18:42:04 följande:
    Intressant detta! Jag har 0,8 i AMH och vid senaste vul innan ivf i augusti hade jag 4-5 antrala folliklar per sida. Det var dock inget som imponerade på ivf-kliniken som mest är rabiata i sin åldersgräns på 43. Men det ger hopp att läsa om att man inte ska stirra sig blind på AMH.
    Jag blir så arg och ledsen på IVF-klinikerna när jag läser ditt inlägg. Verkar vara helt beroende på vilken läkare man träffar. Vi hade dock turen att träffa en läkare som inte litar fullt ut på AMH-värdet, medan det finns andra som nekar till IVF enbart baserat på värdet.

    Ser att du har en tuff resa bakom dig och jag imponeras av din styrka. Jag vill på något sätt tro att din och alla andras kamp lönar sig till slut.

    Kram
  • Linn73
    Anemon skrev 2010-11-23 19:29:02 följande:
    Jodå, det går än så länge!  Man kan ju hoppas på3:e gången gillt
    Har varit på vårt 3:e äggplock idag och det blev 5 ägg, några blåsor var tyvärr för små att plocka. Återföring på torsdag så nu är det bara att hålla tummarna att det blir något att sätta tillbaka!
    Nervöst att vänta bara.
    Men 5 ägg låter ju riktigt bra! Jag hoppas på samma fina "skörd". Grattis så här långt! Det gäller verkligen att glädjas år varje litet steg. Och stort lycka till i morgon så får vi hoppas att du har ett positivt besked att meddela om några veckor Glad

    Själv väntar och väntar jag... Har fått mens idag vilket innebär spraystart om 3 veckor. Vill börja nu!!
  • Linn73
    elvira02 skrev 2010-11-23 22:43:52 följande:
    Jag bestämde mig för att ta 300 Gonalf och 150 Menopur enligt mitt eget förslag. Var på ultraljud i torsdags och såg 7 (!) foliklar, dock i varierande sotrlek 6-19 mm. Jag har nyss tagit äl sprutan, äp på torsdag. Nervös!

    Vår förra ivf fick som sagt avbrytas då det endast bildades 1 äggblåsa och vi avråddes från flera försök. Även om vi har lång väg kvar och det kan gå hur som helst tycker jag att de är lite väl snabba i sina bedömningar!

    Lycka till med et!
    Lycka till elvira02! Jag får lite hopp av att läsa dina och andras historier.
  • Linn73

    Hur går det för alla låg-amh:are där ute? Själv har jag påbörjat mitt andra försök och har sprutat maxdos Menopur  sedan i onsdags. VUL på fredag som känns extremt avgörande för vår chans att gå vidare. Om jag inte svarat tillräckligt bra på behandligen den här gången avbryts allt och vi får inte fler IVF-försök.

    Lycka till alla kämpare!!!

  • Linn73

    Tack för att ni delade med er! Vad tråkigt DobbieDoo att ni inte har fått något plus ännu – men grattis till frysisen. Vi får hålla tummarna för den!


    Dobbiedoo och pp08: Verkar som att vi alla tre har ganska lika förutsättningar. Mitt AMH är också på 4, 1 och jag har haft regelbunden mens (cyklar på 28-30 dagar) och ”glad gubbe” på stickan varje månad. Det såg dock inte så bra ut på VUL förra veckan. Endast ett ägg som var tillräckligt stort och två som förhoppningsvis hunnit växt till sig tills i morgon när jag har äggplock! Var oroligt att vi inte skulle få komma till äggplock pga det dåliga resultatet, men vi hade tur och läkaren tyckte att vi skulle ge det en chans i alla fall.. Hoppas hoppas att jag åtminstone får tre ägg. Du skrev att du fick 7 ägg av 4 blåsor, innebär det att det kan vara mer än ett ägg i varje blåsa?  


    Vi har också diskuterat äggdonation, men jag orkar inte riktigt tänka i dem banorna ännu. Vill ta en sak i taget även om det hela tiden finns där och gror.


    Jag går på Karolinska, Huddinge, och ha varit nöjd med bemötandet än så länge. Är bara rädd för att de ska säga att vi inte får några fler försök om detta misslyckas. Vi fick ju avbryta förra gången eftersom det endast bildades en äggblåsa…   


    Lycka till pp08 med nästa försök! 


    Håll tummarna för mig i morgon så återkommer jag med en rapport på resultatet! 


    Kramar

  • Linn73
    Poussin skrev 2011-01-11 17:23:43 följande:
    Hej!
    Hoppas gärna in här om det går bra, är också en låg AMH'are (0,34). Kämpar för att få första barnet, är nu mitt uppe i vår andra IVF på CvL, vid första försöket fick vi ut 3 ägg vilket de tyckte var bra (kan väl säga att jag inte delade deras uppfattning...), ett blev befruktat och tillbakafört med inget pluss. 3 månader senare blev jag spontant gravid, men det slutade tyvärr i MF i v 8 :( Så vi bestämde oss för att satsa på en till IVF, började spraya 24/12 och sprutar Menopur 300 sedan den 7/1, ska på VUL på torsdag, börjar bli lite smått nervös för hur det ser ut... Har inte vågat fråga vad vi har för chans att lyckas, rädd att bli deppig om det är för dåligt, men de sa i alla fall att det var positivt att jag blev spontant gravid och att jag fortfarande är "ung" (33 år)
    Vi blev rekommenderade ÄD av läkaren som upptäckte mitt låga AMH, men vi bestämde oss för att testa några IVF först och jag hoppas verkligen att det kommer gå vägen! Jag har en bra känsla av 2011 - det känns som ett pluss-år! {#emotions_dlg.flower}

    Linn - Håller tummarna för att det ser bra ut imorgon!

    PP08 - Vad glad jag blir av att läsa att ni lyckats - lycka till med det kommande försöket!
    Välkommen Poussin! Förstår din besvikelse, men tror tyvärr att vi som har lågt AMH får vara nöjda med de få futtiga ägg som vi får. För egen del hoppas jag att det ska bli mer än ett i morgon... Vad jobbigt med ditt missfall, men samtidigt positivt att du lyckades bli spontangravid. Då ser ju förutsättningarna lite ljusa ut för att ni ska lyckas med IVF.

    Bra att du ser positivt på 2011 - det ska jag också försöka göra! Vi får inte sluta kämpa! Någon gång måste det väl ändå lyckas... Månaderna och åren går så snabbt bara. Jag var 35 år när vi började försöka skaffa barn och vips har det gått mer än två år.

    Lycka till med VUL på torsdag! Alltid lika nervöst. För egen del blev jag besviken och glad på samma gång. Jobbiga känslor... Besviken för att det inte var mer än ett fullmoget ägg (ytterligare två på gång dock) och glad för att vi ändå ska få göra äggplock, trots det låga "utfallet".

    Vill också släga ut en fråga till er som läser det här inlägget. Om vi med lågt AMH får ett fint embryo insatt, borde inte våra chanser vara lika stora som någon med normalt AMH? Samma sak när det gäller åldern, eller har kroppen svårare att ta emot ett embryo när man är "äldre"?  
  • Linn73

    Jegs: Jag lovar att tillvaron kommer att kännas lite ljusare och mer hoppfull när ni har hunnit landa i beskedet. Samtidigt som jag vet att känslan av tomhet och sorg aldrig riktigt försvinner så länge man inte får det där efterlängtade plusset.

    Förstår också precis vad du menar med att alla runtomkring blir gravida till höger och vänster och själv står man där med en sorg och avundsjuka som gror i magen.

    Jag går också på Huddinge och ska dit alldeles strax på äggplock. Blir max tre ägg - även om jag är beredd på att det kanske endast blir ett ynkligt. Inga bra förutsättningar, men ändå en chans. Som alla säger - det behövs ju bara ett! Sedan säger många att lågt AMH inte nödvändigtvis behöver betyda dålig kvalitet.

    Om du läser tråden hittar du några framgångshistorier med personer som blivit gravida trots lågt AMH - så ge inte upp!

    Vi kämpar tillsammans! Stor kram

  • Linn73

    Dagens skörd blev tre stycken ägg. Två normalstora och ett lite mindre. Eftersom förutsättningarna inte var så bra är jag ändå nöjd - hoppas hoppas bara att något befruktar sig. Så här nära en graviditet har jag aldrig varit tidigare - och jag känner mig hoppfull! I morgon blir det samtal till Huddinge för att se om något ägg har blivit befruktat.

    alfonspalfons: Är så ledsen att höra att ditt IVF inte resulterade i några ägg. Förstår smärtan och hopplösheten... Gjorde ni inga fler försök efter det? Jag har ju varit rädd för precis samma sak som du, att vi inte ska få fler försök. Vi har också fått rådet att gå vidare med ÄD om det här försöker misslyckas. Men jag vill itne riktigt ge upp ännu! Funderar på att gå vidare privat förutsatt att vi blir godtagna samtidigt som vi står i landstingets ÄD-kö.

    Mitt FSH är ok, vet dock inte vad östradiol-värdet ligger på. Till min "fördel" är att de såg ca 7 st antrala folliklar innan vi påbörjade IVF - det antalet ska tydligen motsvara det antal man får fram vid en stimulering.

    Gisensmamma: Tack för din uppmuntrande historia! Vilken underbart besked. Guldägget bara låg och väntade! Lycka till med graviditeten!

    Kram alla

  • Linn73

    Vilken nervpers detta är! Av de tre äggen är ett normalbefruktat och ET planeras tills i morgon förutsatt att det inte stannar av i tillväxten. Är så nervös just nu...

    Jegs: Jag tror att vi inte ska vara så hårda mot oss själva och försöka hitta orsaker i livsstilen som orsakat allt. Läkarna är ju väldigt försiktiga med att spekulera i vad dålig äggreserv kan bero på, men jag har förstått att det kan vara medfött eller orsakas av vissa sjukdomar. I mitt fall har jag en autoimmun sjukdom, vet inte om den är orsaken, men kan vara så.

    Jag förbarmas mest över att jag väntat så länge med att försöka skaffa barn. Men vem kunde ana att det skulle bli så här svårt..?

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH