• Anonym (Orolig!!!)

    Fick nyss veta att jag har HIV

    Jag är 20 år och har precis fått veta att jag är HIV positiv.
    Det hela började för ett år sedan med att det tog slut mellan min pojkvän efter att han varit otrogen mot mig, jag tog en resa till Alanya tillsammans med min bästa kompis bara för att komma bort och ha kul.
    Där gjorde jag det största misstaget i mitt liv , jag hade oskyddat sex med en kille och fyfan vilka ångestkänslor jag hade direkt efteråt ... dem liksom bara sköljde över mig.

    Jag kom hem och blev tillsammans med min pojkvän igen, jag förträngde det som inträffade i Alanya jättelänge. Men när jag märkte att det inte stod rätt till med mig så tog jag mig tillslut i kragen och uppsökte läkare.

    Idag fick jag samtalet om att jag skulle komma dit, där berättade dem att jag var HIV positiv.

    Jag vet knappt varken ut eller in, kan inte tänka klart!! Mår så fruktansvärt dåligt...
    Hur ska jag berätta för min pojkvän? För min familj? Vänner?! ..
    Hur ska jag kunna leva med denna sjukdom, hur länge får jag leva? Så många tankar...

    Hjälp mig, hur berättar man för dem man älskar mest om sånt här?Gråter

  • Svar på tråden Fick nyss veta att jag har HIV
  • Futurum
    Anonym skrev 2010-11-15 20:21:05 följande:
    Skickar en mängd styrkekramar till dig!

    Var i exakt samma situation som din kille är. Och ja, ärligt talat så vart jag så jävla förbannad att jag klappade till min kille. Men som tur var är jag inte smittad då vi alltid skyddat oss med Kondom för att jag inte ville proppa i mig massa hormoner.

    Idag nästan två år senare lever vi fortfarande tillsammans, men vi har gått i terapi och samtal för det. Vi håller just nu på att undersöka möjligheterna att skaffa barn. Med spermadonator självklart!

    SÅ allt är inte bäcksvart!!
    Blir så glad över det du skriver!
    Imponerande!
  • Futurum
    Anonym skrev 2010-11-15 21:36:29 följande:
    Risken finns, men det finns även HIV-positiva kvinnor som föder fullt friska barn..
    En klasskompis till mig fick tidigt HIV, redan som 19 åring och det va på 80 talet.han är idag fortafrande gift, mår jätte bra och har 1 dotter.
    Varken frun eller dottern har blivit smittade!
  • Anonym (stackare)

    Usch vilken mardrömsits du hamnat i TS!
    Berätta gärna hur det gått när du snackat med killen. Hoppas verkligen att han inte är smittad och har mod att stötta dig!

    Tröstkrammar till dig!!!

  • Anonym

    Du hade en jävla otur. HIV är obehagligt men du kan leva rätt okey med det vad jag försått. Medicinering resten av livet typ men det finns det många andra som behöver också. Hitta någon som du kan prata med det om och boka en tid med din läkare så du kan få ställa alla dina frågor.
    Du är modig som vågar prata om det, hoppas allt blir bra mellan dig och killen och jag tror att dina närmaste kommer accptera dig för den du är. Det finns bara en som du och du är mycket värdefull så ta vara på dig nu och gör allt du mår bra av, för du är värd att få må bra.

  • Cocco
    Anonym skrev 2010-11-15 21:36:29 följande:
    Risken finns, men det finns även HIV-positiva kvinnor som föder fullt friska barn..
    De allra flesta föder väl friska barn. RIsken är väldigt liten att barnet föds med HIV däremot så har jag för mig att man inte ammar eftersom det kan överföra smittan.
  • vampyria2

    I dag så är medicinerna så pass bra att en sån diagnos oftast inte är så "farlig" du kommer att kunna leva ett bra och långt liv ändå och du kommer att kunna få barn.
    När man blir gravid så äter man en speciell medicin som ska hindra HIV att gå över till barnet, sen så föder man oftast med en så kallad blodfri kejsarsnitt, man gör på ett sånt sätt så man alltså inte blöder så mycket och där igenom så smittas inte barnet under förlossningen heller.

    Sen när det gäller att berätta för släkt och vänner kan man ta kontakt med sjukvården så  får man jätte fin hjälp där igenom, man kan få ha en kurator med när man berättar för dem.

    Förstår att du är ledsen men du ska se att det inte är så "farligt" som du tror, i dag lever som sagt de flesta med HIV ett bra liv ändå Hjärta 

  • Mary Wollstonecraft

    Skickar varma tankar till dig! Vilken jobbig sits :( Men som de flesta skriver betyder ju HIV faktiskt inte slutet längre - du kommer att kunna leva en fullgott, full-långt liv precis som alla andra, bilda familj etc. Bromsmedicinerna fungerar ju bra i dag.
    Inte för att man ska jämföra, men en HIV-diagnos är objektivt sett att föredra framför till exempel många former av cancer etc. Sedan är HIV fortfarande väldigt laddat, och det är väl den aspekten som gör att många reagerar så starkt på det. Jag hoppas det löser sig för dig, och för din sambo också! Troligen kan väääldigt många känna igen sig i din situation - det hade kunnat hända vem som helst!
    Lycka till!

  • MammaSwahn

    Usch och fy vad hemskt.
    Men tänk på en sak, ha ALDRIG mer oskyddad sex för du kan bli dömd för det eftersom du är medveten om att du ha HIV.
    Hoppas du får så mycket hjälp som möjligt!

  • Anonym (Linda)

    usch du har inte en aning hur hemskt synd om dig jag tycker, men min fråga är, hur kan du vara så oansvarig och ha oskyddat sex med en kille utomlands?

Svar på tråden Fick nyss veta att jag har HIV