• Anonym (snål?)

    400 kr i kuvertavgift?

    Är inte det ganska mycket? (Det gäller alltså ett bröllop)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-06 22:39
    Med kuvertavgift menas alltså det vi som gäster ska betala för att få gå på middagen, inte vad brudparet egentligen betalade. Men om jag förstått saken rätt så "ska" den avgift man kräver av gästerna bara täcka en del av maten?

  • Svar på tråden 400 kr i kuvertavgift?
  • Betty Boop
    olympia71 skrev 2011-03-06 21:55:14 följande:
    Nej jag har naturligtvis inte ringt upp och frågat nå't sån't. Men jag vet ju ungefär vad ett kuvert går lös på på de fester/middagar jag varit på. För mig är det helt ofattbart att man lägger ut så mycket pengar på mat för en enda måltid....för ett helt gäng gäster varav man känner vissa bättre och andra lite mindre. Men det är så klart vars och ens ensak. Skulle jag däremot bli inbjuden till ett bröllop och bli ombedd att med mitt deltagande betala 1000:-/kuvert skulle jag knappt ta det på allvar....
    Jag menade inte att du skulle ha ringt upp och frågat. Jag tänkte att du kanske hade pratat med nån kompis om dennes bröllopsbudget eller kanske att du hade planerat bröllop själv.
  • Laura03

    Brudparet kan inte säga att vi tar en kuvertavgift och behöver inga presenter.
    Presenter till bröllopsparet ses som en lyckönskning och det är inget brudparet kan förvänta sig i en sak/pryl. Man kanske håller tal, sjunger på festen eller något annat roligt. Eller bara är där för att förgylla deras dag.
    Visst köper jag en present om jag är bjuden på ett bröllopet och går. Men är så trött på alla som förväntar sig presenter eller gör avkall på något som dom ändå så inte skulle ha fått. Hysteriskt.

  • Liten men naggande

    jag tycker kuvertavgift är ett otyg -man bjuder ju på den fest man har råd med....sen så är dock 400 kr per kuvert inte särskilt dyrt. Vi betalade 1500 per kuvert på vårt bröllop (gissa om det var surt när man var tvungen att bjuda med "bekanta partners" men det vara bara att hålla god min då man inte delar på par)

    Bättre då att ha ett mindre bröllop allt spara ett år till. Men det är bara min personliga åsikt... 

  • rajtantajtan500511

    Ja, det är 400 kr för mycket för att jag ska gå.

  • Anonym (S)

    Vi tackade nyligen nej till ett bröllop med 350kr kuvertavgift. Inte nödvändigtvis för att det blev för dyrt, utan för att vi hellre ger en present eller bidrar till bröllopsresan än att känna som att vi betalar inträde.

  • Anonym (sthlm09)

    Vårt bröllop kostade 150 k. Kostnaden per kuvert var 1100 kr per person. Sen tillkom brudklänning för 10 k, håruppsättning 4 k, skor, hotellrum mm, kostym, blommor och buketter och så ringarna. Hur skulle ett futtigt bidrag på 400 kr per person kunna täcka det?
    Undrar vad det ens är för kuvert som brukar kosta runt 400 kr inkl dryck? I Stockholmsområdet fanns iaf inte något ställe med ett uns klass där kuvertavgiften låg under tusenlappen när vi gifte oss 2009. 

    Usch, vad dryg jag låter. Det jag menar är iaf att det inte verkar troligt att de vill att gästerna "betalar hela bröllopet". Troligtvis handlar det om någon som vill ha sitt drömbröllop men inte har råd att stå för kalaset själva. Personligen tycker jag att man då får rätta mun efter matsäck, alternativt spara pengar ett tag till, men jag kan förstå de brudar vars längtan är för stor.

    Du får helt enkelt fundera på om brudparet står dig så nära att du unnar dem den här dagen och om du vill bidra med 800 kr till middagen för deras skull. Vill du inte det så tackar du helt enkelt nej.

  • Anonym

    Skicka en inbjudan till en trevlig liten vårfest hemma hos dig och lägg till i texten "PS. Kuvertavgift 1500 kr". Skämt åsido.. jag hade inte heller gått! Är man så dum att man vräker på och har ett bröllop som man inte själv klarar av att betala så förtjänar man inga gäster. Hitta på något mer skoj med de 400 kr tycker jag.

  • Anonym (snål?)
    Emmalina1981 skrev 2011-03-06 22:31:36 följande:
    då ska maten vara fantastisk!
    Eller som min man sa: "jag hoppas att detta innebär öppen bar"
Svar på tråden 400 kr i kuvertavgift?