• Lully Hill

    Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.

    Zinfandel skrev 2012-07-14 10:17:54 följande:
    Den bästa eller åtminstone en av de bästa i världen skulle jag drista mig att säga. Lycka tlll! Skrattande
    Hade nog varit vårt nästa steg om Dr D inte lyckats behandla mig.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Hej vänner!

    Hoppar in här lite kort och skickar kramar och hälsningar till er!
    Här kämpar vi tyvärr med kolikmage! Erik får så enormt mycket gaser i magen av någonting så han kryper i hop som en macaron och bara skriker. Det enda som hjälper är att massera så gaserna kommer ut. Sen vill han bara hänga på armen eller axeln. inte en minut kan man lägga ned honom för då vaknar han och skriker. Inte en sekund får man för sig själv och nätterna är likadana. det är så synd om honom. Han fiser som en hel karl flera flera gånger hela tiden. Tänker er från den lilla kroppen.

    Så fort han ätit så får han jätteont i magen. Vi har nu fått remiss till barnläkaren för jag vägrar acceptera att "småbarn har ont i magen" som alla säger. det här är något enormt och det kan jag som hans mamma inte acceptera. Det är något han inte tål eller så saknar han något enzym i matsmältningen eller nått, typ laktat kanske. Har nu på eget bevåg köpt svindyr mjölkfri ersättning på apoteket. Kanske att det blir lite bättre. Detta ska man också kunna få utskrivet på recept så det blir billigare.

    Så nu är man igång och slåss med vårdapparaten igen :) 

    Jag saknar er och ska läsa ikapp så snart jag får lite andrum!

    Kramar på er!


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Tack Bling! Då är vi nog på rätt spår för det är det som är vår strategi nu. Det verkar bli lite bättre.


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Hej vänner,

    Här kommer uppdatering från läkarbesök och också tips till er så ni vet den dag det blir dags!!
    Vi träffade en jättebra äldre erfaren barnläkare. Och jodå Erik har mycket troligt utvecklat komjölkproteinallergi. 

    Detta troligen pg a att han tidigt på BB tilläggsmatades med BabySemp. Läkaren sa att man borde så tidigt bör tilläggsmata med andra mammors mjölk eller med särskild mjölkersättning för komjölksallergiska barn, typ Pepicate el Nutramigen. 

    Alltså kom nu i håg detta alla vänner! 
    Anledningen till att man innan jag ens hunnit kvickna till från kejsarsnittet, började tilläggsmata Erik med ersättning var att jag ätit kortison under graviditeten och man då var orolig för Eriks blodsocker. Som en biverkning kan bebisen ha problem med att producera kortisol som hänger i hop med blodsockret.

    Ha med er en egen burk med Pepicate till BB (är den som smakar bäst, Nutramigen smakar hemskt. Köps på apoteket). Så om ni måste tilläggsmata på BB, så ger ni från Pepicate istället för Babysemp som finns på BB. Då är risken inte lika stor att bebisen utvecklar komjölksallergi.

    Tänk att man måste behöva ha koll på allt!

    Kramisar
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    tjorven01 skrev 2012-08-23 07:24:27 följande:
    Ni som snittats
    Bling och Lully
    Har ni kunnat amma alls?
    Skulle så gärna vilja göra det men oavsett så
    är vi nu bokade för snitt på Danderyd redan 19e nov BF beräknad till 1dec
    Känns snart som att vi vågar börja tro på detta även om det är mååååånga dagar kvar med psykisk terror
    Hej Tjorvis!
    Jo jag har kunnat amma men inte helt fullt ut. Erik får tillägg också.  Anledningen är att vi fastnat i tilläggsmatningen redan från BB och då är det svårt att komma ur det och få upp mjölkproduktionen. Jag har inte ansträngt mig så jättemycket heller för att komma ur  det. Det går om man bestämmer sig. Jag har tyckt att det är lite bekvämt med flaskan och så blir jag lite stressad då vi är borta el då folk är hemma hos oss. då sinar brösten tyvärr. Eftersom Erik har komjölksallergi har allt strulat till sig. När man har det får man också lätt reflux, dvs irritation i magmunnen så det inte sluter tätt. Bebisen vill du gärna inte ligga ned eftersom de då får halsbränna och kräks lätt, särskilt att ligga och äta är problematiskt. Då har det strulat ännu mer med amningen.

    Jag har inte hört att man skulle ha problem med att amma bara för att man är snittad, däremot kan det vara så att det tar ett dygn extra att få igång mjölkproduktionen och då ger man tillägg på BB. Men om du är duktig och sätter igång och pumpar ur ordentligt och ofta där på BB så kommer du igång snabbare. 

    Ta med dig Nutramigen el Pepticate eller något annat milt bröstmjölksersättning från Apoteket till BB. Mata inte med Babysemp som de har på BB. Det är tydligen det som utvecklar mjölkallergin, att man matar nyfödda med "vanligt" komjölks tillägg enl en mycket erfaren barnläkare.

     
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Den lilla M skrev 2012-08-23 08:55:07 följande:
    Tjorven skönt att du har fått ett datum, nu har du fått ett "slutdatum" vilket är skönt. Jag vet flera i stlhm som har fått sina snitt datum tidigt nu pga att dem vill kunna planera mera runt platser osv. Det råder ju platsbrist på samtliga BB'n i sthlm just nu å tydligen är det fullt upp resten av året också..

    Curly hur går det för dig? Tänker på dig ska du veta.. Kram 

    Bling och Lully hur stora är era små nu?

    Ego: Jag har nu 14dagar kvar till BF och mitt psyke är helt slut, det blir värre o värre för varje dag som går. Tänker att en lilla ska dö i magen nu i sista minuten så jag önskar att dem bara kunde plocka ut henne. Ska till läkaren på BB på måndag för att prata om hur jag mår plus att få göra ett TUL. Så om det visar sig att hon är stor kanske dem går med på igångsättning, vilket vore guld värt. Så håll tummarna för mig är ni snälla !!
    Lilla Erik är 8 veckor idag!

    Jisses, har du redan kommit så här långt!! Jag känner igen dina tankar och din oro! Det var samma för mig! Jag hade ställt in mig på att föda vaginalt men ju närmare jag kom BF blev jag orolig att något skulle hända bebisen. I sista sekunden fick jag en tid för att diskutera planerat snitt! Jag tyckte det kändes tryggare.

    Du har mina tummar  
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    tjorven01 skrev 2012-08-27 16:42:02 följande:
    Tack Lully
    Har redan antecknat sedan tidigare när du skrev vilken ersättning man skulle ha med till BB
    Tänkte bara att man hört så mkt om att det inte är lika lätt att komma igång med amningen om man snittas
    Jaja går det så går det
    Annars får det vara
    För snitt blir det oavsett för vår del nu
    Tänk att lille Erik redan blivit så stor
    Amning är mycket en inställningsfråga. Har du bestämt dig för att helamma så kommer det att funka för dig. Det är bara att pumpa ur på BB och lägga skrutten vid bröstet titt som tätt. Då stimuleras mjölkproduktionen.

    Känner en tjej som producerar floder med mjölk. Men så stängde hon in sig i två dagar med bebisen i sovrummet och bara pumpade och ammade. (För mycket amning tröttar ut den lille i början eftersom det är lite jobbigt för dem i början. Därför måste man pumpa också om man vill ha upp produktionen snabbt.) 

    Oroa dig inte! 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    CurlyRed skrev 2012-08-27 08:39:58 följande:
    Tack rara du! Fick Idiotrim (seleksid hjälper inte på mig). Och IVF BM sa på tel precis att det var helt ok, bara bakterierna är borta till ÄP/ET. Tack för tummar, de betyder massor❤!
    Hoppas du blir bättre snart! UVI är jättejobbigt och gör så ont! Skönt att det inte påverkar sprutorna! Håller tummarna det går över tills ÄP!
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Hoppar in och vinkar till er!
    Jag följer tråden från min mobil även om jag inte syns så ofta! Det är fullt upp med Erik och sällan tid till att surfa runt!
    Jag har dessutom nu kommit hem från en vecka på Gotland. Min pappa gick bort i vintras, då jag var gravid, och eftersom mamma dog för några år sedan har mitt föräldrahem nu bara stått tomt och orört. Vi ville inte ta tag i det då jag var gravid. Vi ville inte riskera något eftersom det är så känslomässigt omtumlande att gå igenom hela sin barndom med alla minnen och all sorg. Nu är det gjort och det var jobbigt men skönt att det är över!

    Lycka till alla!

    Kram 


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Ceo skrev 2013-02-03 20:31:36 följande:
    Lully Hill: när jag läser det du skrivit känner jag en jätte lycka för dig! GRATTIS! Sen känner jag bara panik! Aaaah kan det vara jag?!? Måste jag ta denna kamp oxå? Om sjukvården inte tror på detta så man måste hävda sig för att få den hjälp man behöver. Hur ska man orka det?! Jag och min sambo har varit tillsammans i 12 år för ca 8 år sen började vi våra planer på att "skaffa" barn. Vi blev sedan varse att man inte bara kan skaffa barn. Efter ca 3 år fick hjälp med Ivfbehandling. Det tog sig på en gång och vi fick en fantastisk son. Som nu är 3,5 år sen har vi inte fått till några syskon. Vi har gjort försök med embryon som vi hade fryst, fler Ivfbehandlingar och nu väntar vi på ett embryo som vi har i frysen....
    Hej,
    jag vet inte hur gammal du är så jag vet inte om du ännu har tid på dig. Men ta ett steg i taget. Självklart verkar allt oövervinneligt när man tänker på det. Det gjorde det för mig med. Jag tog kontakt med Dr d. Hade en telefonkonsultation och tog lite blodprover och sikckade. Sedan bestämde jag mig för att åka ned en helg till Athen. Vi hade en underbar weekend! Hade en bokad tid hos Dr D etc. Ta det lugnt och metodiskt.

    Börja med att testa lite Prednisolon kanske om du har tid på dig. Vet inte om din biologiska klocka börjar närma sig 12 som hos mig. 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Finns det någon som kan undvara lite IVF medicin skulle jag bli själaglad!? 
    Menopur, Fostimon, Oralgutran, Ovitrell och Progesteron. 

    Jag är så gammal så jag tror inte doktorn vill skriva ut åt mig. Dr D skulle skicka ett recept men på det får jag inget högkostnadskydd och IVF hormonerna kostar uppemot 10 000 kr.

    Inboxa mig iså fall. Jag betalar självklart för dem. 

    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Ceo skrev 2013-02-12 16:53:21 följande:
    Tack snälla lully Hill för svaret. Jag fyllde 30 alldeles precis så jag hoppas att jag har tid än. Jag var ju 26 när vi fick våran son. Sen har det som sagt inte hänt ngt men jag ska ta till mig dina råd. Tyvärr har jag inga mediciner kvar för jag fick använda varje liten droppe sist. Men lycka till!!! Kram
    Vad skönt att du är så ung Du behöver inte känna stress även om det är frustrerande.
    Du kan alltid kontakta Dr D och få en konsultation.
    Köp också boken "Is your body baby friendly?" av Alan E Beer. Där kan du läsa själv om de olika immunproblemen i fertilitetssamanhang. 

    Och du, Athen är en underbar weekendstad och Norweigan flyger direkt Arlanda-Athen från april till oktober  
    Oftast behöver du bara träffa Dr D en gång sedan rattar du allt hemifrån. 
    Varje litet steg är ett steg framåt
Svar på tråden Oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem.